Aktív témák

  • NomAAd5

    csendes tag

    válasz Carsee #8649 üzenetére

    Hadd vizsgáljam meg, hogy a te eseted mennyire vetülhet át az én esetemre.
    Ha csak nem titok, megírod, hogy miért merült fel az igény a fix 50-esre?

    Olyan nagyon sok időm nincsen, tehát az, hogy én fényképezek nem annyira céltudatos ("Most elmegyek fényképezni."), inkább azokon az eseményeken, amiken részt veszek (család, kirándulás, városnézés...) szeretnék jobb képeket készíteni, amihez nem találom elegendőnek a mostani "felszerelést". :-) Emiatt van ellenemre, hogy (számomra) nagyot költsek rá, ha egyszer nem nagyon használnám ki.

    Úgy indultam, hogy veszek 110e-ért egy 1000D IS-es készletet. Megnéztem, rájöttem, hogy a D60 jobban tetszik, az már 120e VR-es készletben. Itt már 10e-rel felette voltam annak, amit kész voltam kiadni érte, de hát jobban tetszett, nem lett volna jó megbánni később. Akkor jutott eszembe, hogy talán készletben jobb áron hozzá tudok jutni nagyobb fókusztávolságú objektívhez, amit úgyis szeretnék majd később, és kiderült, hogy valóban árban jobban jön ki. Ekkor (ami a mostani állapot) már az eredeti elképzelésemhez képest 55e Ft-tal többet tervezek kiadni - de megint arról van szó, hogy valószínűleg bánnám később, hogy nem a dupla készletet vettem. Ez számomra már a jelenlegi hajlandóságom teljes kihasználása.

    Persze ha hozzá tudnék jutni kedvezőbb áron megbízható használt géphez, az tetszene. Két fontos kérdés merül fel bennem ezzel kapcsolatban:
    1. Miért bízhatok meg egy használt gépben? (Vannak azok a bizonyos rejtett hibák, amik csak meghatározott körülmények között jönnek elő és bosszantják a tulajt. Emellett nem nagyon értek hozzá, könnyű becsapni engem, és eladni valamit, ami nincs teljesen rendben. Sajnos az aljas embereknek nincs a homlokukra írva, hogy éppen le akarnak húzni, sőt...)
    2. Hol lehet ilyeneket találni? :-)

Aktív témák