Aktív témák

  • Carsee

    tag

    válasz cunctator #9771 üzenetére

    A lehetőségek száma végtelen (huuh de durván hangzik). Memóriakártya azért kellene hozzá és egy táska sem árt. Körültekintően válassz, mert lehet most még nincs hozzá sok objektíved, szűrőd, akkud, vakud és most még befér, de lehet később újra cserélned kell mert nem férsz el benne.

    Egy (D)SLR gépben az a fő előny, hogy jobban és több célra használható mint egy kompakt. Multifunkciósabb mint egy bicska. Az ismerkedési időben (ha eddig még nem nagyon fotóztál), akkor tapasztald ki a kezelését és hogy mit is szeretnél fotózni igazából. Ha makrózni akkor nyilván nem feltétlen teleobjektív kell. Állványra is szükséged lehet, különböző szűrőkre szintúgy. Innentől csak a pénztárcád szab határt a felszerelésednek.

    Olvasom, hogy kitben veszed (18-85-el kis kapni azt hiszem). Nekem is van egy 18-105VR obim. Nem kell tőle félni, előtte 24-120-am és 18-55-öm volt. Építésben a 24-120 vitte a pálmát, mert azt atombiztosra tervezték, de a 18-105-nek sincs félnivalója. Az én szememnek szépen rajzol, nem kell feltétlen rekeszelni. A torzítás miatt meg ne aggódj és 1000 képemből 1-en veszem észre talán. Ha kompaktról térsz át és az netán egy ultrazoom modell volt, akkor most "hiányolni" fogod a "20x-os zoomot".

    Szerintem a D90 jó választás, mert nem kell feltétlenül belenézni a keresőbe. Tud élőképet mutatni a kijelzőn (bővebben, használhatóságával kapcsolatban fogalmam sincs. Nem láttam még így D90-et). Sok helyen írnak a gépről sok jót, szerintem nem rossz választás (bár most az ára picit felment).

    OFF
    Az tetszik amikor odaadom valakinek a D80-at és nézi hátul a kijelzőt. Majd mikor megtudja, hogy bele kell nézni, mondja "Ilyen régi szar gép ez?".

Aktív témák