Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz Bikerman #9810 üzenetére

    Amit Stitch javasolt, az 55-200 Vr az egy teljesen jó megoldás, nekem eszembe se jutott. Teljesen jól kiegészítené a kitobidat, ami lehet hogy furcsán hangzik, de egy nagyon jó obi kategóriáján belül.

    Azon csodálkozok magamban, hogy 1-2 hónapja van dslr-ed, de már úgy érzed hogy limitál a gép. Hacsak nem tartozol a kivételesen üstökösszerű tehetségek közé (nem bántásképp) akkor szerintem ezt gondold újra. Eszköz, felszerelés vásárlásakor azt a kérdést tedd fel magadnak, hogy mi az a kép, amit nem tudsz megcsinálni a jelenlegi szetteddel, és szeretnél. Tájkép, makró? Én úgy érzem, hogy egy azonos kategóriájú canon szettel (mondjuk 450D IS kitobival) tök totál ugyanitt lennél. Ugyanúgy kellene telét, vagy makróobit venned, csak más lenne a géped prozmaházára írva. Ennyi. Pont ugyanannyira tudnál makrózni vele, mint a jelenlegi gépeddel.

    Inkább objektív témában nézelődj, és arra gondolj hogy azt másik rendszeren ugyanúgy meg kellene venned. Ne ess abba a hibába, hogy az "új kütyü" láz magával ragadjon, és csak a technika birtoklása céljából vegyél másik gépet. Olyan ez mint azok az emberek, akik 3 havonta új mobiltelefont "kell" hogy vegyenek, amivel ugyanúgy lehet telefonálni meg sms-ezni. Csak fotó terén ez sokkal drágább tud lenni.

    Visszatérve arra amit írtál. Telét a makróval egyben. Én erre azt mondom, hogy a kettő közül ilyenkor legalább az egyikben kompromisszumot kötsz. Ha veszel pl egy 55-200-as (vagy 70-300-as) VR tele zoomot, akkor a tele kérdést megoldottad, de ez nem makró. Lehet vele, hívjuk úgy, közelibb képeket csinálni, de nem biztos hogy ugyanarra gondolsz mikor azt mondod hogy makró. Ha veszel egy makróobit, bizonyos határ felett esetleg használható mint teleobi, de az meg mint tele kompromisszum (fix obi, általában lassabb fókusszal). Nekem van mind a kettő, 70-300 VR is és van egy 180-as makróm is, nem ugyanarra használható a kettő, ezt meg kell érteni.

    Tele címszó alatt egyébként mire gondolsz? Milyen témában közelebből? Portré, állatfotó, sport?

Aktív témák