Aktív témák
-
Johnny Cage
addikt
válasz
bajnokpityu #39 üzenetére
Lehet hülyézni. ''tökéletes látszólagos sik''. Gratulálok.
-
Füleske
addikt
válasz
bajnokpityu #39 üzenetére
1. a tft - k nem tűnnek homorúnak , mivel nincs üveg amiben a fény megtörne.
2. az LG saját maga gyártja a panelokat
3. 12-16 ms 19 - es tft se Samsungnak se LG - nek nincs.
Benq - nak most lesz 12 ms 19 - ese , de ez csak a szokásos tn panel 19 - esben... Játékra filmre jó lesz , de a színek (18bit , nem homogén fekete+fehér) és a láthatósági szög(140/140).... :U
[Szerkesztve] -
bajnokpityu
félisten
válasz
Johnny Cage #38 üzenetére
hát első körben majdnem lehülyéztem pár embert.
de az senkinek nem lenne jó.
perfect visual flatness = tökéletes látszólagos sik
namármost,ezek a monitorok,ha normál távolságból nézed,pont siknak hatnak,szemben a flatronnal,vagy a TFTkkel,amik elsőre homorúak,csak fél órával később érzed ezt is siknak.
nem vágom,mit vártok ezektől a 12ms es LGtől.az LG ugyanis a samsungnak nem kellő paneljait vásárolja,innentől kezdve nem lehet jobb egy LG egy samsungnál bármiben sem.
valahol átérzem azt,hogy vibrál a CRT,és szar.
érdekes dolog,de nekem a 17es 795+ flatronom 100Hzn nem tudott olyan nyugodt képet adni,mint az utána levő 900IFTm 85ön (dynaflat)
nagy nehezen rájöttem miért. nokia monitor testert akkor kaptam meg,amikor cseréltem épp a flatront a samsungra. és van benne egy olyan teszt,hogy vibrálni látszik a fekete fehér 2pixeles sakktábla.na a flatronon ezt nem lehetett kiszedni moire beállitással,az IFTn sikerült.naponta 9től éjfélig ülök a monitor előtt,85Hzen.
szal szvsz a beidegződés,hogy vibrál a CRT. igaz is meg nem is.
a jó CRTt megveri egy jó LCD bizonyos feladatra. de nekem,mint hardcore CSs nek még nem sikerült jó TFTt találnom.(egy 17es vievsonic már mondjuk közel volt az elfogadhatósághoz.)
ujabb gondolatok:
ma sajnos már nem gyártanak igazán jó CRTt. egyre silányabb a minőségük,árral arányosan.második monitornak vettem múlt héten egy 753asDFXet,és háát szar a madzag,meg minden homályos.ma már ujonnan alig lehet jó CRTt kapni,max a hagyományosan profi kategóriában. véleményem szerint a ma kapható monitorok között a samsung NF sorozata ami kiemelkedő.
alapvetően szvsz mindig árral arányos az árú minősége.amikor pl a 900IFT t vettem 155rugóért,akkor még igényesen csinálta meg a gyártó. amikor ki kellett olcsóbban hozni ugyanezt (957DF,kb 60 rugó),sajnos korántsem kapta meg ugyanazt a minőséget a vásárló.
[Szerkesztve] -
Johnny Cage
addikt
Ezzel nagyon vigyázz. Itt a Prohardveren is több, alapos TFT teszt volt és igaz, hogy a gyártó pl. egy LG TFT-t 12ms-osnak kiáltott ki (ha jól emlékszem, de lehet, hogy ennél még alacsonyabb volt), ami egyébként is világújdonság lett volna, azonban a tesztelők sejtései hamar beigazolódni látszottak: ez az érték valójában jóval nagyobb, 20-25 ms körüli volt, ami már átlagosnak mondható. Pl. a Samsung 765mb dobozán a következő olvasható: ''Perfect Visual Flatness'' (értsd: tökéletesen sik kép). Ez azért érdekes, mert 765mb köztudottan nem rendelkezik sik képcsővel, csupán egy sikhoz közeli üvegbúrával, mögötte viszont úgy domborodik a képcső, ahogy kell... ugyanez az érzésem a válaszidővel kapcsolatosan is, bár kissé értetlenül állok ez előtt, ennyire feltűnően nem verhetik át az embert, hisz' ha hamis értékeket tűntetnek fel az adott eszközről, az a vásárló becsapása.
-
Onizuka
tag
válasz
Johnny Cage #30 üzenetére
Hi népek! Fura, hgy ilyen fórumtémára akadok, mert nekem is pont ez a problémám. Igaz nekem már jó ideje van egy 19''-os monitorom csak se nem flat, pláne nem tft. És természetesen nekem is már elegem van a folyamatos sugárdózisból, mert úgy érzem kezdi rontani a látásom. Ja és főleg fps ekkel játszom. :)))
Ma sokat kajtattam a neten, és összesen egy olyen moncsira akardtam amellyik megfelel a fenti követelményeknek (19'' 16ms) ez pedig az acer ''AL 1912''-es modelje. Gyorsan meg is néztem, hogy ugyan merre lehet kapni. Ekkor jött a csalódás, miszerint csak sulinetes árlistákban találtam rá. Eddig próbaképpen egy számtech boltot hivtam fel, hogy ugyan má' betudnának é szerezni részemre egy példányt. Egyébként is szépek a szemeim... A válasz pedig az volt, hogy biza nincsen a nyagykernek raktáron jól! Meg egyébként is lila gőzük sincsen, hogy ez most kifutó modell és azért, vagy mittudomén miért. Úgyhogy lehet, hogy most én vagyok az alultájékozott itten, meg hasonlók, de talán ezen a vonalon elindulva (ezt a monitort keresve) talán zöldágra vergődhetnénk. Az ára is elég kellemesnek mondható 150 plusz állambácsi szokásos jattja. -
loszerafin
senior tag
Bocsánat, kicsit eltűntem, de még nem sikerült rájönnöm, milyen 15''-os TFT-t vegyek és mennyiért.
-
ithomas
őstag
válasz
Johnny Cage #32 üzenetére
Elárulom neked hogy amikor még elkezdtem írni a hozzászólást a Te 30-as hozzászólásod amiben ténylegesen kitárgyaltad a dolgot sehol nem volt.Ezért elég érdekes lett volna elolvasnom.az LG F700P dettó,akkor még nem írtad.
Azokban a hozzászólásokban amik a 30 elött születtek csak hülyéztél és arra hivatkoztál hogy 1000-szer ki lett tárgyalva.
''''a geometria csapnivaló''
TFT-ben és CRT-ben is vannak egyaránt csapnivaló monitorok.''
Mutassál nekem olyan TFT-t amiben csapnivaló a geometria,ha tudsz,veszek neked egy monitort..
Amúgy nem akarok veled kötöszködni mert a 30-as hozzászólásod teljesen korrekt volt! -
Johnny Cage
addikt
Szóval nem kéne hülyézni,nagyon nem...''
Ezt már kitárgyaltuk, ha figyeltél volna.
''a geometria csapnivaló''
TFT-ben és CRT-ben is vannak egyaránt csapnivaló monitorok.
''Ha 10 órát ülök gép elött,akkor se érezzem fáradtnak a szemem.Na mutassál olyan crt-t ami ilyet tud...''
Mutatok neked: LG F700P - ezt tapasztalatból mondhatom (mint ahogy azt az előbb szintén leirtam, de ezek szerint azt sem olvastad el), hogy szemkimélés szempontjából ötöst kap - mivel az én szemem különösen érzékeny is rá, mégsem fáj tőle (még 10 óra vagy több után) sem a fejem, sem a szemem. Ráadásul sajnos még a 80 cm-es távolságot sem áll módomban betartani, de igy sincs gond. (www.lge.com - LG F700P - awards)
Hozzátenném egyáltalán nem vagyok elégedett ezzel a monitorral, de ha már a szemkimélésről volt szó, ez egy jó példa rá. (Sok van még.)
[Szerkesztve] -
ithomas
őstag
Most akkor hülyézzetek le mert én másfél évvel ezelött egy 15''-os TFT-t választottam egy nagy behemót 19''-es CRT helyett!Pedig nekem nem kell a helytakarékosság,nekem egy dolog számit:Ha 10 órát ülök gép elött,akkor se érezzem fáradtnak a szemem.Na mutassál olyan crt-t ami ilyet tud...Tesómék moncsija 100Hz-en megy,a szemem meg folyik,a geometria csapnivaló.(Mint minden crt-nél a TFT-hez képest)
Szóval nem kéne hülyézni,nagyon nem...
[Szerkesztve] -
Johnny Cage
addikt
Vannak ma már ilyen szempontból is (szemkimélés) nagyon jó CRT-k. Az első monitorom egy 14''-os Stamford Canada volt, ami használat közben finoman szólva kiégette a szememet. A rá következő Adi Provista - amely 6 évig volt meg -, ezen a téren már sokkal barátságosabb volt, de az én szemem nagyon érzékeny erre, igy sok használat után bizony attól is véres lett. A mostani LG F700P-m, igaz monitor szempontjából egy nagyon rossz választás volt (mikor vettem, még nem állt módomban sem fórumozni, sem úgy általában neten utánanézni), de szemkimélés szempontjából ötös (sok dijat is kapott erre). Azért ''tiltakozok foggal körömmel'' a TFT ellen, mert a topic elején emlitetted, hogy sokat FPS-ezel. Ahogy pár hozzászólással ezelőtt valaki emlitette, a TFT-k még mindig csak valamilyen szintig felelnek csak meg erre a funkcióra. Hidd el, nekem nem érdekem, hogy CRT-t vegyél. :) De nézz utána, mert ennyi pénzért már nagyon jó CRT-t kapsz - sokkal szélesebb körű alkalmasságra -, és nehogy csalódás legyen a vége (ahogy nálam végül az lett - bár én CRT-ből választottam rosszat...).
-
áááá men
csendes tag
De ha a tft moncsi 20kg lenne meg több helyet foglalna igazából az se érdekelne, mert soxor úgy se fogom cipelni. De azért köszi a véleményt, tudom hogy nem akarsz lehülyézni csak segíteni akarsz
-
áááá men
csendes tag
Oké Johnny Cage egy SZEMpontot ne feledj! Tudom az új crt-k alacsony sugárzásúak is meg minden de se az én se a barátnőm szeme nem a legjobb ( igaz még nem kell szemüveg ) de nekem kb fél óra monitorskubizás után már elkezd fájni a szemem, barátnőm detto. Naponta kb 2-3 órát vagyok a gép előtt ( dc felügyelet :) ) néha ő mégtöbbet mert a külföldön lévő családtaggal csak igy tudja tartani a kapcsolatot. Szóval ez egy fontos SZEMpont, hogy hosszutávon a szememnek(ünknek) is jó legyen az új monitor.
-
Johnny Cage
addikt
Akkor elmondom másképp: csak nem akarom tépni a számat olyanról, amit már 2000 topicban kitárgyaltunk. A hülye nem a személyének szól, hanem utalás arra, hogy rosszabbul járna. Bár ha neki a kis helyfoglalás, alacsony energiafelvétel és a sugárzásmentesség a fő szempontok, akkor biztos jobban jár (mert összesen ezekben jobb a tft). Nekem nem okoz semmilyen kárt, ha rosszul választ... szóval kerüljük el ezt, hogy én azért hülyézek csak itt mert nekem ez jön be, másnak meg az...
-
PeliScan
addikt
válasz
Johnny Cage #25 üzenetére
Nem nyitsz vitát? :) Csak lehülyézel vkit, mert ő épp a TFTt választja. :(( Te tudod. :(
-
PeliScan
addikt
válasz
Johnny Cage #23 üzenetére
huh :) akkor én is hülye vagyok, mert többre tartok egy 19'' TFTt mint egy 22''os CRTt.
-
áááá men
csendes tag
S1200NF Samsung 22'' NaturalFlat monitor 2048*1536, 0.24mm, 121kHz, MPRII, TCO'99, ajánlott felbontás: 1920*1440@85Hz, NaturalFlat
125 700netto 157 125brutto
hmmm hmmmm
azért egy 22-es monitor már akkora basszus mint a tévém :)
ez se egy rossz ötlet :F
na de mardjunk azé a tft-nél -
áááá men
csendes tag
BELINEA 106065 15'' TFT 1024 x 768 1 db 140.650 :C
BELINEA 101710 17'' TFT 1024 x 768 1 db 290.620 :C
ezt ma találtam a computerpanoráma oldalán....valszeg 1000 éves hehehe -
áááá men
csendes tag
Akkor egyezzünk meg loszerafin moncsijára!! Dobjuk össze az árát 3-an, és elosszuk a használatát testvériesen!! Én használom az első öt évben :DD és lássátok kivel van dolgotok utána ti jöttök 10 :)) 10 évvel... Egyébként ma benéztem a westendes media marktba tft ügyben... apáááááám EZT A RUPPÓTLAN TFT MONITOR VÁSÁRLÁSÁRA TÖKÉLETESEN ALKALMATLAN HELYET...:(((.... Ki van rakva kb 20 tft monitor, valami iszonyat szar minőségű idióta media marktos reklám megy mindegyiken, valahogy ugy lehet beállitva hogy mindegyikbe egy jel megy, csak az analog bemenetükre rákötve. Ha láttatok már szar minőségű képet..... Nem hittem a szememnek a 180 ezres 17-es monitor képe szarabb volt esküszöm mint egy szines junosztnak ( van ilyen egyáltalán :F na mindegy ) Egy kicsit kiábrándító élmény volt de sebaj, mert kis buksimba felvillant a kb 500méterre lévő mistral!! Na gyerünk ( lassan blog lesz ebből... ) Mikor legutóbb jártam ( fél éve ) ki volt rakva vagy 30 tft monitor... MOST 2 DB!!! Ahhh ( amugy a mistralt is különösen utálom ;) kevesen is voltak, remélem rájött már mindenki milyen ócska hely).... Szóval tft ügyben semmi haladás. Viszont ennek a samsungnak most utánanézek köszi a tippet!!
-
Fade_Away
őstag
Én 3hónapja végigolvastam mindent elmentem mindenhová megkérdeztem mindenkit a konkluzió: 19''es tft nemigen alkalmas játékra. Hameg igen akkor drága + TN paneles ergo játékra jó, grafikára nem.
Egyébként nézdmeg az új Samsung 193 as sorozatat állítólag nagyon jók. (Énis egy 193T vettem végül.(Igaz ez PVAs)) -
PeliScan
addikt
Szerintem meg fogtok tudni egyezni Loszerafinnal, mivel ő el szaretné adni, Ti pedig szeretnétek egy király monitort. Ebben az esetben nem biztos, h az eredeti ár nettójának a 20%át kell venni, mivel ez egy különleges akció volt, és már nem lehet sehol kapni ennyiért, csak 180ért.
Sajnos akciókat meg már nem figyelek... minek :U :DDD
[Hm... 70et adok érte én is... bár akkor kellene vennem egy dualhead-os videókareszt. :D Vagy szimplán eladom 140ért.] -
áááá men
csendes tag
Loszerafin!! Irj légyszi azért egy árat, csak hogy megnyugodjak, nehogy nekem neduddki újságolja büszkén, hogy 70-ért megvette :DD , mer akkor hülyét kapok, hogy kihagytam. ( najóvan, azért sejtem nem ennyiért akarod eladni )
-
áááá men
csendes tag
Nekem csak annyi a bajom Loszerafin moncsijával, hogy én a venni akart monitoror árat alapban nettóként nézem ( az áfát visszakapom ), namost -20% az áfa miatt, kb -20-30% a használtság miatt, és így meg tuti, hogy nem adja oda és ezért meg se kérdezem... De PeliScan! Nem tudsz nekem valamit ajánlani, nem láttál valahol valami eksőnt??
-
PeliScan
addikt
Szia! :) Bizony, együtt vettük Loszerafinnal a Relisys-t, szóval ugyanaz a széria, egymás melletti dobozok ugye, tehát a moncsik is ugyanazok. Ha hallgatsz rám, lecsapsz Loszerafin monitorjára, mert ennél jobban, 200e alatt, szerintem nem fogsz találni, pláne ennyivel 200 alatt.
Én már lassan 3 hónapja használom a Drágaszágot, és kifogástalan. Napi soksok órát használom, néha játszogatok is rajta, semmi hiba, de valóban semmi, nem hogy kompromisszumként elfogad6ó, hanem tökéletes. :) Filmet heti 2x min. nézünk rajta, és arra is kifogástalan. Na mind1, nem fényezem tovább, úgyis érted, mit szeretnék mondani. :D Aggresszívan, csapj le rá, mert Neked ez a monitor kell. :D -
áááá men
csendes tag
válasz
loszerafin #4 üzenetére
Loszerafin!! Csak kiváncsiságból kérdem, nem irnád ki, hogy mennyiért akarod adni a Relisyst??
-
áááá men
csendes tag
Köszönöm a hozzászólásokat, a tft-t azért akarom, mert igaz most se egy túl rossz ( 17-es crt DTK ) monitorom van de elég sokat használom és egy fél óra használat múlva kifejezetten bántja a szememet (Hiába 85 hz-re van állítva szerintem így is túlságosan vibrál ). Loszerafin! Végigolvastam PeliScan topicját és anno nektek a Relisys tényleg nem volt rossz vétel azzal a corás eksőnnel. Engem a válaszideje rettent csak vissza, amúgy bizti én is lecsapnék egy ilyenre. Te egyébként most frankón el akarod adni? Nem vagy vele megelégedve? Egyébként érdekes, a minap a metroban szétnézva majdnem megvettem egy 19-es sony tft-t (199e), mivel 15 ms-nek hirdették. Kicsit fura volt, mintha a végéről egy +10ms-t lehagytak volna róla. Kérdeztem is az eladó fószert, hogy ez bizti annyi?.....hááát persze, különben nem írnánk ki... Persze gondoltam, azért itthon utánanézek a neten egy kicsit és télleg csaltak mert 25ms-es a moncsi. Előre is sajnálom azokat az embereket, akik ez alapján veszi meg ( és átverik őket ). :((( De kiábrándító volt, hogy nem volt DVI-s se... El se hiszem hogy egy 2 kilós monitorról miért spórolják le.... Ugye a metroban nem lehet kipróbálni a monitort ( de az 100%, hogy én kipróbálnám akármi áron a moncsit megvétel előtt ) és kérdezem az embert, hogy honnan tudjam, hogy nem pixelhibás ha ki se lehet próbálni. Aszongya vigyem haza és ha van rajta pixelhiba akár 1 is akkor egyből kicserélik. Hmmm.... Szerintem ez nem lenne ilyen sima ügy de az is lehet, hogy tényleg igy van. De persze a legjobb lenne várni egy-két évet ezzel a vásárlással, akkor bizti kapnék 130-150 körül olyan műszaki paraméterekkel monitort, amit keresek...
-
neduddki
nagyúr
válasz
loszerafin #7 üzenetére
HI!
Akkor jo szorakozast!!!:- ))))
A vip-et hasznald legyszi...
udv
neduddki -
loszerafin
senior tag
válasz
loszerafin #6 üzenetére
Felébredt a kisfiam, este írok.
-
neduddki
nagyúr
válasz
loszerafin #4 üzenetére
H!I
Mennyi az annyi...?????
udv
neduddki -
loszerafin
senior tag
Nekem van egy Relisys TL965 (másként TECO) tft-m, többek szerint olyan, mint a K-19-es.
Éppen megválnék tőle. Egyszersmind vennék 2 darab 15 colost.
Bajom nincs vele, de éppen kp-re van szükségem.
Garancia a Fóti Corában van hozzá, elég sok, de egyébként hibátlan.
Van DVI bemenete is meg rendes is.
KL -
Johnny Cage
addikt
16 ms-os reakcióidővel nem hiszem, hogy megúszod 200 alatt. Egyébként nem értelek benneteket... ha főleg sokat is fps-ezel, miért nem CRT-t veszel? Gyanitom (TFT ára alapján), hogy kb. 100e és 200e Ft közötti összeget szánnál rá. Ennyiért már egy nagyon jó, minimum 19 colos, DVI portos (tehát analóg és digitális is egyben) CRT-t kapsz, ami csak sugárzásban és helyfoglalásban szenved hátrányt a TFT-khez képest, de minden másban sokkal jobban jársz.
[Szerkesztve] -
áááá men
csendes tag
Naszóval 19-es tft-t szeretnék, tudom több topik volt már e témában, de valahogy senkinek nem a 16 ms volt a lényeg. A játékok, amivel játszom 80%-a fps, tehát ez + a dvi nálam elsőszámú szempont. Elég sokat nézelődhttp://static.prohardver.hu/pics/smileys/act_uplook.giftem már a neten de 200 alatt még nemigen látttam ilyen moncsit. Tudtok valamit ajánlani?http://static.prohardver.hu/pics/smileys/act_confused.gif
Aktív témák
- LG L192WS monitor eladó: 19" 1440 900
- LG UltraGear 45GS95QE-B OELD Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- SAMSUNG (LS49CG954EUXEN ) 49" 240HZ NEO-QLED DUAL QHD GAMER ! AKCIÓ!!
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG (34GS95QE-B) 34" UWQHD 240HZ OLED GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Eredeti Lenovo USB-C 135W töltők
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest