Aktív témák
-
Egyet értek én se fogok tudni a pro-ból xt ét varázsolni max szét hajtani mint állat....
-
nobufalo
tag
Felejtsd el az XT-sítést, örülj neki ha tudod húzni, 9600 szériából szerintem már kihozták a maxot, lassan lejárt lemez lesz, ha még lenne +4 pipeline akkor azt mondom érdemes lenne a biosflash, de így semmi értelme!
-
MrSummer
aktív tag
9600 nem ugyanoan nyákon van mint a pro még prot sem tudsz belőle csinálni.... max huzni mint állat
-
Tul
aktív tag
Abba én is igazat adok, hogy ami a memre van írva, az csak irányadó. Nekem pl. (hogy egy negatív példát is említsek) a 2.8-as modulok hibáznak 325-ön.
-
PWR
aktív tag
egy kerdes: nem vaghat szet valamit a jelentös hajtas (mondjuk 500 MHz GPU vagy felette) hiszen az XP-ken mar van külön tapcsati. Nem tesz be az agp slotnak, nem eg szet valami folia a nyakon vagy barmi gond nem lehet belöle?
-
Én csak annyit szolnék hozzá h. az én 250Mhz samsung tc 40 memoriájim az atimon brutál hütéssel bírja a 700 mhz ne kérdezétek miért szoval ha kibaszott de kibaszott mákod van kurvára fell lehet huzni ami annyit jelent h. szerintem nem mindig számít az h. mi van rá írva a memre.... pl az alaplapomon a 266 os winbond memet bírja 2,7 fessz mellett hibázás nélkül a 400 at 6-3-3-2,5 időzitések mellet 400 fsbével.... csak melegszik mint atom ....
-
Jáááj emberek!
Ne hogy már XT biost sütögessetek a 9600 és 9600 pro-ba. Minek? Felhúzzátok egy tweak progival az órajelet és kész. Az én pro-m gpu-ja 520-on ketyeg már egy fél éve. Ha XT biost égetnék bele sem lehetne többet kihozni belőle, hiszen a gpu fizikailag nem változik (és a hűtés sem). Minek kockáztatnátok meg, hogy tönkrevágjátok a karit? Inkább azt mondom hogy használjatok mondjuk Rage3D Tweaker-t és minden elégedett lesz. -
rudi
nagyúr
Mostanában egyre több a gyárilag felpaprikázott verzió:
Sapphire Fireblade - már ősi
PowerColor Bravo edition 2,5ös RAMokkal
HIS Turbo valahol 43.000 körül a magicompban
GexCube Extreme a mistralnál 50,000körül - [L]http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/gecube-9600xt.html[/L] -
Raymond
titán
''Mert nem ertem hogyan lehetne kifogni teljesen eltero ns-es kartyakat.... ''
Vannak bizonyos speckok egy kartyahoz amit a gyarto vagy betart (altalaban igen) vagy nem. Peldaul a 9600XT-nek 300(600)Mhz a memoria. Ehez eleg 3ns memoria. Van gyarto aki ''jobba akar lenni a tobbinel'' es 2.8ns RAM-okat szerel ra. -
Gorneck
legenda
Nem idevág de megkérdem 9600xt turbósítani lehet? A szokott módon kívűl! Remélem erre is kitalálnak vmit az okosok!
-
hBR
tag
Hail!
Na most mar megkerdezem, hogy itt mondtak sokfele ns-es memoriat...
namarmost... azt nem vagom hogy most akkor ezt a 9600-osrol mondtatok vagy mindenki a sajat akarmilyen kartyajanak az ns-et irta be? Mert nem ertem hogyan lehetne kifogni teljesen eltero ns-es kartyakat....
lehet kicsit lama hozzaszolas, de inkabb kerdezek, minthogy butan nezek ;] -
rudi
nagyúr
Általában fagyást szokott produkálni a VPU hiba, de akár restart is lehet. Rakd fel a 3.10es (vagy az új 4.1es) Catalyst-ot abban van VPU recovery, ami olyat tud hogy ha a VPU hibázik akkor visszaveszi alapbeállításra és közben ad egy hibaüzenetet. Ha ezután is fagyni fog és nem látod a hibaüzenetet akkor valahol máshol kell keresni a bajt. Lehe az is hogy nagyon meghajtva már kevés a tápod a VGAnak, bár a 9600asok nem fogyasztanak olyan sokat.
-
rudi
nagyúr
Hello!
Elvileg elbírhatja a sima 9600 is a 9600XT sebességét de:
1. Az XT magja fejlesztett technológiával készül - alacsonyabb dielektrikus állandó. Általában 9600pro-ból sem mindegyik megy 500MHz-n
2. A 3,6ns-os RAMok elvileg elbírhatják a 2×300MHz-t mert hivatalosan 2×277et tudnak és általában 10% tartalék mindnig van bennük
3. 9600XT BIOS felflesselése nem biztos hogy jó ötlet, mert lehet hogy ott sokkal agresszívebb memóriaidőzítések vannak és a 3,6osok belehalnak abba amit gyakran 2,8asok csinálnak...
Szerinem használj inkább valami tweakerproggit (RivaTuner-t ajánlom) és azzal húzd a kártyádat. Ha tényleg megy 500/300on
MEGJEGYZÉS, DE FONTOS!!!
Használjuk inkább a VLAÓS RAM frekvenciákat ami az 1000/késleltetés ns-ban képlettel számolható ki, és ne az effektív sebességet, ami ennek kétszerese a DDRnél (double data rate). A kétszeres reklámozása csak amolyan PR fogás, mert ugye a több az jobb, tehát jobb hallani az 500/600at mint az 500/300at. -
Hatamoto
tag
Egy fura tapasztalat: nonpro 9600-as karim van, Sapphire. Elég jól húzható, 412, 530-nál még ment, igaz, hogy 3Dmark2003 alatt a trolloknál pixelesen. A ramokra szeletelt bordákat raktam (egy Vantec iceberq 4 rambordáit), nem forrók kikapcs után. Mégis többször előfordultk, hogy játék közben újraindult a gép (400/500-on is). A procit is húzom, először erre gondoltam, de feszemelés után is csinálta. Ekkor levettem a videókarit 385/480-ra és azóta nem volt reboot. Szerintetek okozhat reboot-ot a videókari húzása? Vagy mindenképpen a proci csinálja és csak véletlen egybeesés, hogy két-három napja nem volt? Mit gondoltok?
Kösz a hozzászólásokat! :D -
anulu
félisten
Kis javítás, ha megbocsájtasz. A számolási hiba ott van, hogy a 3,6ns-os RAM-nál az 1000-et nem 3,6-tal, hanem 1,8-al kell leosztani (vagy 3,6-al, de akkor a végeredményt a DDR miatt meg kell szorozni 2-vel).
Tehát a 3,6ns-os RAM elméleti vége 555,5MHz. Ez elméleti. Láttak már karón varjút elv alapján a 4ns-os RAM-ok a régi Gef4Ti4200-ason gyönyörűen kipörögtek 585MHz-et. És ''hosszúkás'' RAM-ok voltak rajta.
Tényleg! Mekkora a 9600XT órajele??? -
-=V3rthil=-
őstag
Természetesen XT akart lenni az XP...:))
-
Hatamoto
tag
Üdv:
Láma kérdés: Honnan is látom, hogy hány ns-os a RAM-om? :) -
ptiboy
senior tag
válasz
-=V3rthil=- #18 üzenetére
xt-re gondoltál ugye? csak sötét van és 1:38 :DDD
-
-=V3rthil=-
őstag
Hááát, szerintem is nagyon kérdéses, hogy mennyin fog menni, de nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy nem bírja a 600-at... RAM és RAM között is van különbség, még ha elvileg egyformák is... De szvsz nem éri meg felrakni egy XP biost, max ha már nagyon le van tesztelve az adott frekiken a kártya (sőt, én azt mondanám, hogy kicsit felette), és teljesen atomstabil! A TELJESEN-t úgy értem, hogy TELJESEN:)) Fekete pöttyök se legyenek............. Na jó éjszakát mindenkinek:)
-
ptiboy
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #16 üzenetére
végülis ha belegondolkodok :)
nekem 3.2 es van rajt és 710-en még nincsenek csíkok! (apróbb fekete pöttyök csak)
és ugye az is több mint a megengedett :)
de azerintem a régi mem technika miatt nemfog menni -
ptiboy
senior tag
3.6ns ból ha megpusztulsz se fogsz kihozni 600mhz-et!
számolj már ember!
1000/3.6 = 277.77
ez a max!
és mivel a sima 9600-on azok a szutykos hosszukás ramok vannak
tutti h. nemfog müködni!
egy gyönyörü fekete képet fogsz látni
mellesleg a gpu-ra még talán tudnál tenni hűtést amivel elboldogul de az se tuti!
más összetételű anyagból van! más a dielekromos állandója vagy mi a fene (3-as lett csak a fizika ZH-m :)
nekem pro-m van de nemfogom feltenni az xt-s bios-t mert 500 már sok a gyári hűtőnek a gpu-n, de 480/700-on tökéletesen megy!
SIKERES MODDOLÁST!!
IRJ HA ELINDUL ÉS MÜXIK! ;] -
so_ha
senior tag
''orajelen kivül mi a különbseg nonpro, pro es xt között?''
Részlet egy cikkből:
''Korszerű technológiával készülnek az ATI új grafikus processzorai
Az ATI Technologies korszerű félvezetőgyártási technológiákat alkalmaz legújabb grafikus processzorainak előállítása során. A kanadai vállalat Radeon 9600 XT lapkáját a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) gyártja 0,13 mikronos csíkszélességgel és alacsony k állandójú dielektrikum használatával.
Ez az első alkalom, hogy az ATI szilíciumdioxid helyett alacsony k állandójú dielektrikumot használt a lapkák vezetékrétegeinek szigeteléséhez. Ez a megoldás csökkenti a vezetékek közötti, a miniatürizálással egyenes arányban növekvő ''áthallást''. A korszerű gyártástechnológiának köszönhetően a középkategóriás Radeon 9600 XT grafikus chip órajele meghaladhatja az 500 MHz-et is. A kanadai vállalat elsőszámú riválisa, az NVIDIA, amint azt a Computex kiállítás idején a vállalat képviselőitől megtudtuk, még a következő generációs NV38 és NV36 grafikus processzorok gyártása során sem használ alacsony k állandójú szigetelőréteget.
Kalpesh Rathod, az ATI Radeon 9600 sorozat termékmenedzsere az EE Timesnak elmondta, hogy a vállalat rendkívül elégedett a TSMC low-k technológiájával. Azt azonban nem kívánta elárulni, hogy a Radeon 9600 XT előállítása során az új technológiákkal szerzett tapasztalatokat a tavasszal megjelenő R400 grafikus processzor gyártásakor kamatoztatni kívánják-e.''
üdv so_ha -
qpakcovboy
őstag
Videókártyáknak a legjobb lehűtése:
Zalman VGA hűtő és a ház oldalába vágott jokun keresztül egy 8cm-es ventivel levegőt kavarsz rá, és a membordákra, szerintem ennél tutibb levegőhűtés nincs, nekem nagyon bevált! -
Keitaro
addikt
Lehet tévedek, de az XT már eltér a simától és a Protól. Hőmérő nem tudom mennyit számít.
-
uzsz
senior tag
Az a baj, hogy a hűttőbordámnak Íves a teteje (designos) Így nemtok rá rakni ventit, csak ha leveszem. A Memeket ha nem hűttöm az gáz mi?
-
PWR
aktív tag
szvsz eleg, ha rarax egy ventit a bordara. nalam nem tul nagy a borda rajta, lehet, hogy a nonpro-n meg nagyobb is, ha passziv hütes van rajta. A memokra meg szetfüreszelt memoborda lehet jo (asszem fel szokta'k raggalytani + egy kis paszta-ezt majd akkor csinalom meg magamnak, ha lejart a gari :) )
-
uzsz
senior tag
Speciel az enyémen 3.6-os hinyx ramok vannak.
-
uzsz
senior tag
Igazából szerintem csak annyi, hogy bios update után alapból 9600Xt beállításait fogja használni a kártya. A hűttés az milyen kéne, hogy legyen?
-
PWR
aktív tag
orajelen kivül mi a különbseg nonpro, pro es xt között?
pro-t is lehet xt-siteni?
thanx
[Szerkesztve] -
uzsz
senior tag
Most olvastam, hogy azokat a 9600-asokat amik bírják az 500/600-at bios frissítéssel XT-vé lehet alakítani, állítólag a sapphire 9600 bírja is. Milyen hűtést ajánlotok a passzív helyett?
Aktív témák
- Végre egy tényleg jó Duotts bringa! - E29 teszt
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Küszöbön az androidos PC-k
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gyúrósok ide!
- iPhone topik
- Elektromos autók - motorok
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3364
- Apple iPhone 14 Pro 128 GB Graphite 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest