Új hozzászólás Aktív témák

  • Simid

    senior tag

    válasz Z10N #45279 üzenetére

    "A CPU reszet iszonyat jol csinaljak, le a kalappal elottuk. Most is peldaul az R5 1600AF sku elott (12nm, Zen+, $85). Senki se kerte vagy szamitott ra es kaptunk. A GPU oldalon meg nagy az elvaras mar evek ota es csontot kapunk."

    Azt hiszem ez az amit egyszerűen máshogy látunk. Te ezt az AMD kudarcaként értékeled, szerintem meg ez volt a helyes stratégia. A Polaris idejében az volt a helyes stratégia, hogy a sweetspotra és volumenre menjenek (GloFo WSA ugye), akár nullszalldóval is, de kihúzzák a ZEN érkezéséig és felfutásáig. Most hogy ezen túlvannak, pont ez az alkalmazkódó, nem komfrontálódó stratégia kell, amit a Navival mutatnak. "Nem akarunk sokat eladni, vagy megveszitek ennyiért vagy ha nem nekünk úgy is jó, gyártunk mást."
    Nem látom, hogy miért kellene nagyon erőlködniük a dvga piacért. Technológiai szempontból az Intelre szép sorban ráborították az asztalt minden szegmensben, de pénzügyileg eddig csak az aprópénznek számító DIY piacot sikerült lekaszálni, a többi területen még ilyen előny és bénult Intel mellett is évekig tart a piacszerzés, persze hogy ezt nyomják. Ehhez képest az Nvidia minden csak nem bénult, a felzárkózás is valószínűtlen az AMD részéről és ha sikerülne is, önmagában kevés lenne. A piacszerzéshez itt is minimum az NV-re kellene borítani azt a bizonyos asztalt. Szerintem erre már soha nem fogják elszánni magukat.

    Az RTG soha nem a dvga piac miatt kellett nekik (ettől még mondjuk nem volt kötelező szétbarmolni az ATI-nál jól működő sweetspot stratégiát). Ha a tervezetthez képest sok évvel később és más formában is (a CPU részleg farvízén), de az integráció be fog érni szerintem az új konzolokkal, apukkal, clouddal stb. Onnantól az Intellel érdekegyezségben sokkal jobb esélyük lesz megszerezni az NV piacát.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák