Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz Grizzlu #46993 üzenetére

    A zajról: nekem ugyanez a gép van, de most este már nem videóznék, holnap majd küldök neked hasonló távolságból készített felvételt. Az induláskori "hörgés" ugye normális, ez más videókon is hallatszik, pl itt is:

    https://youtu.be/07gjUcaWZs0?t=672

    Meg ilyen volt a PTS 10-em is. Lágyindítás (hogy kicsit védje a fogaskerék áttételt) - cserébe jobban hallatszik a fogaskerekek darálása induláskor. Hasonló "zörgés" fellelhető induláskor pl a Makita merülőfűrésznél is (SP600J).

    De aztán .. nem tudom megítélni, hogy van-e hamis hang, a fűrészlap sivítása sokat elnyom. Én így elsőre nem hallok nagyon ronda hangot, pedig visszajátszottam párszor. A fenti linkelt videóval összehasonlítva .. nemtom. Sajna botfülű vagyok. Többiek?

    Hasítóék: valszeg leszedték szereléskor, vissza meg csak úgy rárakták. Be tudod te is állítani, néha be is kell amúgy is. Ezen a videón is épp ezt mutatja be a kolléga - és egyben kicsit szidja hogy körülményes. De nem lehetetlen.

    A többit, a trehány hozzáállást (koszos gép, hiányzó imbusz, stb) azt sajnálom, kifogtál egy nem túl jó szervízt. "Sajnos" nem tudok neked jó szervízt ajánlani, mert nekem még soha nem kellett egy gépemet sem gariztatni. Se kék, se zöld Bosch-t.

    Soká: a rontóbogárrról: azt azért ne feledjük, hogy "user error" miatt indult a dolog :) Grizzlu nem tett fel zero clearance betétet, a beszippantott fadarab akasztotta meg a lapot (mondjuk ez igen fura) és azóta hall fura zörgést. Amit én valahogy nem lelek fel a videója alapján. Aztán ld. később Schumibácsinak írt részt. Most akkor mit mondjak ? :U

    Schumibácsi: "Ha most azt mondjátok hogy a 250k körül menő Bosch is szar akkor én világgá megyek." - nem fogsz találni olyan márkát a világon amiről ne olvashatnál rossz véleményt (is). Van aki a Festoolját gyújtaná fel, találsz olyat aki szerint a DeWALT-nak a ku****anyját. Én csak a saját tapasztalatomat oszthatom meg veled, és abban semmi rossz nincs erről a fűrészről. Sőt úgy általában a márkáról sem. A GTS 10 XC-n kívül kék Boschból van egy kisflex, egy kicsi akkus csavarozó, egy excentercsiszoló, egy detektor, egy dekopírfűrész, meg öcsémnek egy rezgős mutigépe.

    Itt van a regisztrációs történet. Egyiket sem tegnap vettem (a multigépet csak segítségképpen regisztráltam öcsémnek ), legtöbbjük használatban van (hobbiszinten), és ahogy írtam, még egyiket sem kellett gariztatni:
    [kép]

    Most akkor sz*r a kék Bosch vagy sem? Mindenkinek magának kell eldöntenie. De arra nyilván senki nem fogja neked a nagyesküt letenni, hogy hibátlan gépet kapsz. Én egy Makita gérvágóval szívtam meg, erről írtam is korábban. De nem sz*rozom le ettől a komplett márkát, hanem visszaküldtem, pénzt visszakaptam. És a szalagfűrészük (LB 1200 F), egy akkus ütvecsavarozójuk (TD090DWE) és a merülőfűrészük (SP6000J) jó szolgálatot tesz a mai napig is.

    [ Szerkesztve ]

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák