Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz Márton111 #5586 üzenetére

    Az aksik belvilága kissé már off, ezért szürkén írok, de érdekelne a dolog.

    Arra lennék kíváncsi, hogy akkor szerinted az emlegetett lidlis kis litiumos fúrógép töltője vacaknak tekinthető?
    Bár én tényleg nem értek ehhez, de azért csodálkoznék, ha ez egyértelműen így lenne, mert a li-ionos aksik kimondottan gép és márkaspecifikus darabok, azaz minden aksi csak a saját gyári töltőjével működik, nincs olyan univerzális aksiforma, mint mondjuk a ceruza/bébi/góliát típusú akkumulátorok.
    Nem igazán tartom életszerűnek, hogy az a gyártó, aki li-ionos technológiát választ, az hasznavehetetlen töltővel látná el a készülékét. (konkretizálom a hasznavehetetlenség fokát: ha egy akkumulátor ideális esetben 100szor tölthető, akkor egy mezei töltővel is illene min. 70-szer feltölteni)

    Van itthon kb. 10 olyan kütyü, ami li-ionos aksival működik (4 kamera, GPS és telefonok) még egyikkel sem volt olyan tapasztalatom, vagy érzésem, hogy a töltő szar lenne és ezért lenne kuka idő előtt az aksi. (Sőt, éppen a legolcsóbb telefon az, aminek az aksija 3 éve meglepően jól bírja, igaz én éppen a tudatlanságom okán még a li-ion aksikat is csak akkor töltöm, ha már lemerülőben vannak.)
    Egyszer voltam kénytelen egy új tükörreflexes kamerához noname aksitöltőt vásárolni, no, az a harmadik töltésnél elfüstölt, szerencsére utána megtaláltam az elkallódott gyári töltőjét.

Új hozzászólás Aktív témák