Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz thyeby #6118 üzenetére

    "Márton! Nem először kaplak azon, hogy elképzelt dolgokról olyan magasröptűt értekezel, mint egy professzor, aki fél életen át kutatta. És olyan meggyőzőn tudod ragozni némely hozzá nem értésedet, h aki veled hasonlóan nem ért hozzá, kanyar nélkül be is veszi. Azt javaslom, csak kipróbált, megtapasztalt dolgokat taníts, mert így azzá lesz ez a topic, h vak vezet világtalant."

    Thyeby, ez ugyan nem nekem szólt, és talán hiba is részemről, hogy beleszólok a dologba, ráadásul nem Mártont kívánom védeni, csupán elmondom a véleményemet:
    ha valaki netán megkérdezné tőlem, hogy itt a fórumban ki az aki a legtöbb közhelyet, hibás általánosítást és szószátyárkodást követi el, mindezt atyáskodó modorban, akkor bizony én a th kezdetű nickre tippelnék...

    Persze hozzá kell tennem, mindig könnyebb a másik szemében észrevenni a szálkát, mint magunkéban a gerendát, ennek alapvető okai vannak, pszichológusnak sem kell lenni hozzá.

    Egy időben én még fontolgattam is, hogy inkább kerülöm a szerintem felettébb téves általánosítgatásaidat, én mégiscsak újonc vagyok itt, ne én javítgassalak lépten-nyomon. Ne én magyarázzam már el neked, hogy talán nem szerencsés üzletpolitikailag osztani az észt annak, aki csak úgy tudja határidőre elvégezni a munkáját, hogy hajnalban kialvatlanul teker az országúton a készáruval, aki úgy csinál magából rabszolgát, hogy már a füvet sincs ideje lenyírni egész nyáron, de pénze se arra, hogy lenyírassa mással, és folytathatnám a sort.
    Roppant módon bosszantó tud lenni, amikor kisujjból kirázod, hogy a Feider a Feldert koppintja, amikor félreértelmezed az ELIN NILE kapcsolatát, és amikor helyreigazítanak szépen elsuhansz a téma felett.
    Itt van ez a szerencsétlen kompresszor ügye is. Megint mondod a szerintem ....(jelző helye) általánosítgatásaidat. (#6121)

    "Van egy kompresszor gyártó cég. Ő kiszolgálja az asztalost, a festőt, a kamiongyártót, de ha kéri a NASA a kompresszort, akkor őt is. Ő az, aki ért a kompresszorokhoz, nem a Scania cég."

    Beláthatnád, hogy hiába akarsz nagyon bölcs szaki lenni, minél többet általánosítasz, annál több tévedés terheli a mondataidat. Jelen esetben: úgy kellett volna kezdened a mondandódat, hogy sok kompresszor gyártó cég van, az egyik drága és igényes kompresszort gyárt, a másik meg kevésbé drága és igényes darabot, stb. Az egyik kompresszor alkalmas a folyamatos terhelésre, ipari célra gyártják, a másikat meg kisebb terhelésre.
    Minek kell összemosni mindent? A barkács célú szerszámnak éppen az a lényege, hogy nem tartós használatra szánták, rá is van írva, hogy szakaszosan üzemeltessük, általában a motor túlmelegedésének elkerülése érdekében. Ha veszel egy olcsó, barkács kompresszort, az sem valószínű, hogy bírja a folyamatos üzemmódot, ez különbözteti meg a tízszer annyiba kerülőtől, (meg a térfogata, stb.)
    Tényleg, ne viccelj már, komolyan gondolod, hogy a NASA-nak ugyanaz szállítja a kompresszort, mint aki az OBInak?

    Kicsit elgondolkodhatnál a dolgaidon... Nekem meg csak azt áruld el, hogy akinek állandóan a körmére ég a munka, az hogyan ér rá naponta féltucat terjengős hozzászólással gazdagítani az asztalos topikot? (ezt a kérdésemet azért ne vedd túl komolyan, félig viccből írtam, magam is hosszúra nyúló bejegyzésekre vagyok képes)

    Az a DeWalt gérfűrész szimpatikus darab, legalábbis az ára alapján elvárható, hogy szépen és pontosan!!! dolgozzon. Nekem egyszer volt a kezemben hasonló darab és azt állapítottam meg, hogy nagyon klassz, erőteljes konstrukció. Kicsit "férfias" darab volt, viszonylag erős kéz kellett a működtetéséhez (erős ellenrugó?) de a masszív érzet kárpótolt.
    Kíváncsi vagyok arra a sárga betétre, valószínűleg igényel majd valami utómunkálatot, hogy pontosan egy szintben legyen az asztallal, ami apró darabok vágásánál szempont lehet.

Új hozzászólás Aktív témák