Új hozzászólás Aktív témák

  • #92251648

    törölt tag

    válasz #71562240 #2811 üzenetére

    "...más ügy persze az audio PC-k ügye, amelyeket egyelőre túl drágának tartok ..."

    Igazad van, túl drágák, sőt itt is megjelentek a High End ragadozók, akik - szerintem pofátlan - több millió forintos áron kínálnak PC-ket. Ezekben a gépekben rengeteg felesleges cucc van, amik elhagyásával sokat lehetne faragni az árból, de ez ma nem létező opció. Majd ha elkezdik gyártani az audio felhasználásra való PC alkatrészeket, akkor beszélhetünk valódi audio PC-kről. Ez a folyamat egyelőre megrekedt az USB kártyáknál és tápegységeknél. Alaplap, processzor, memória, háttértár... ezekből közönséges, kommersz típusokat építenek az egészen drága masinákba is, maximum a gagyi órajeleket váltják ki valamilyen komolyabb ketyegővel.

    A hálózati lejátszók elvileg megugrották ezt az akadályt, céleszközöket használnak, csak hát szerintem túllőttek a célon a durván leegyszerűsített kezelő felülettel, amitől a PC-hez szokott felhasználók többsége sikítva menekül (én is). No meg nem igazán időtállóak. Egy ilyen területen, mint a számítógépes lejátszás, nagyon gyorsan váltják egymást a történések, egy asztali lejátszó 2-3 év alatt elavulhat.

    Biztos vagyok benne, hogy mindkét öszvér megoldás átmeneti, hamarosan ki fognak kopni a zenelejátszó rendszerekből és kiváltja őket valami más forráskészülék.

Új hozzászólás Aktív témák