Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Mathiask #2995 üzenetére

    Persze, minden csoportban vannak mindenféle népek, de ez teljesen másik téma, mint az, amiről írtam, nem ide tartozik. Szekértáborosdiról volt szó.
    Azt pedig, hogy a hifisták valaha is kiakadtak volna, ráadásul en bloc a mérnökökre, végképp nem értem, miből gondolod. Egy árva szót nem szóltam mérnökökről. Javaslom elolvasni a szövegemet - vagy legalább liszi neked írottját. Egy szó nem esett mérnökökről a szekértábori témámban.

    A "mérnökök" (dőlt betű, idézőjel!) mint szekértábor azon kereszteslovagok halmaza, akik szerint a villásdugófordítás hatása lehetetlen, a kábel irányhatása lehetetlen, a Shakti kő lehetetlen, a szilikonolajjal félig töltött unicumos üveg lehetetlen, a kábeltartó alátét hatása lehetetlen, a méréseknél pontosabb hallás lehetetlen, a nem csak a mérések szerinti, hanem hallást is alkalmazó audiofil készüléktervezés lehetetlen, az 1-esek és 0-ák hibája lehetetlen, az SPDIF koax interfész esetleges jobbsága az optikaihoz képest lehetetlen, a hálózati lejátszást végző router alatti alátét lehetetlen, a szobában (vagy a hangversenyteremben!) levő hanglemezek, könyvek elfordítása kilencven fokkal lehetetlen, az analóg lemezek vagy CD-k szélére alkoholos filctollal húzogatott színes csíkok lehetetlen, a CD-k szélének köszörülése lehetetlen, a CD-k "demagnetizálása" lehetetlen, a készülékeket "demagnetizáló" lemez lehetetlen, a színes pöttyök ide-oda ragasztása lehetetlen, a rézkarika a négylábú bútor egyik lába alá lehetetlen, az elegendően jó digitális kábelnél még jobb digitális kábel lehetetlen, az úgynevezett mozgó alkatrészeket nem tartalmazó készülékek elektromos bejáratódása vagy alátétezése lehetetlen, az MP3-nál nagyobb felbontás meghallása átlagembernek lehetetlen, amit nem hallasz meg a Foobar ABX-én, az lehetetlen, a vakteszthez a Foobar ABX-énél jobb körülményeket teremteni lehetetlen, a sokszázezres hangszórókábel sokszázezres hangminősége lehetetlen, a légpárnás készülékállvány lehetetlen, a virtuális föld lehetetlen, lehetetlen, lehetetlen, lehetetlen, lehetetlen, lehetetlen, lehetetlen...
    Legfőképpen ezek a "mérnökök" kereszteslovagként szent feladatuknak érzik a világot megmenteni azoktól, akik hallanak vagy hallani vélnek, tehát TAPASZTALNAK (vagy tapasztalni vélnek) olyasmit, és a tapasztalást megvizsgálandó, kísérletezni akarnak olyasmivel, ami "lehetetlen".

    Persze, hogy a "hifisták-audiofilek" között is sok a hibbant. Hol nem? De ez egy másik téma, nem a szekértábori témához tartozik. És már miért lennének a hifisták (ráadásul en bloc) kiakadva a mérnökökre?!?!?! Éppen azt magyaráztam, hogy a "hifisták" még a "mérnökökre" sincsenek kiakadva!!! A hifisták nincsenek kiakadva! Nem szekértáboroznak! Teszik a dolgukat, oszt jónapot. Megosztják a tapasztalataikat az erre kíváncsiakkal, oszt jónapot. Ennyi. Nem akarják megmenteni a "mérnököktől" a világot. Élni akarnak.

    Amikor a TAPASZTALATRA építő hifistákat-audiofileket levuduistázó, leezoteristázó, lebabonásozó "mérnököknek" visszakérdezek, hogy és egyébként hány vallásos van köztük, mindig mély csend a válasz. Ugyebár nem azért mély csend a válasz, mert egy vallásos sincs köztük, hanem mert bőven van. Kognitív disszonancia az a mély csend.

Új hozzászólás Aktív témák