Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz Dorian #8033 üzenetére

    Nálam kíváncsiságból landoltak DSD anyagok. Nem hiszem, hogy számít, mije van az embernek. Macinak igaza van abban, hogy PCM-ből DSD-t bármikor csinálnak, több stúdió él azzal, hogy nyers DSD anyagot áttesznek DXD-be, finoman megutómunkázzák (lényegesen light-osabban, mint egy tényleges, mondjuk CD-re és online streaming-re szánt verziót, szóval nem gondolnám, hogy dráma történik az anyaggal), majd visszateszik DSD-be szíves végfelhasználói "audiofil" fogyasztásra. Mások meg a nyers DSD "scan"-t odaadják ahogy van. És van, aki hisz a DSD-ben, van, aki a PCM-ben, van, aki hiszi, hogy tudja és érti a mögötte levő elméletet és gyakorlatot, van, aki tudja, hogy az úgy van és máshogy nem lehet .. itt is jött Mózes és kettéválasztotta a tengert. Ennél vannak sokkal fontosabb dolgok szerintem. Pl. a kurva hűtő a jobboldali hangszóró mellett :D

    Dire Straits Brothers in Arms gyanús, ott például DSD és PCM között semmi különbség masterelés ügyileg (hiába PCM-ként kapom a DSD-t is, a forrás fájl, az anyag más, így ha lenne köztük más utómunka, hallanám így is, de olyan identikusak, mint két tojás). Amit még megpróbálhatok, hogy a DSD anyagot egyszer DSD-ben játszom le az USB-s DAC-al, egyszer meg Foobar PCM konverzión keresztül PCM-ként (ebből "sajnos" van többféle lehetőség, elég sokat kell fülelni minddel, hogy lehessen mondani bármit). Szerintem a dekód másmilyensége dönti majd el, nem maga a digiformátum, ha hall egyáltalán az ember különbséget, bár kedvenc debunking hősöm, Mark Waldrep szerint a DSD inferior, ő szimplán azt mondja: "I'm a PCM guy". Oszt pont. Én meg nyitott vagyok mindenre, csak a fickó nemhülye, szeretem követni..

    Kéne ezt is vaktes... áh, hagyjuk :)) :)) ;) ;)

    Szóval brahiból tartok pár DSD-t, de őszintén ? Vállvonós. De ez a tokkáta és fúga kib* jó verzió. Ez fontosabb talán. :K :K Meg ha a jó öreg Karajanok nem "zúgnának" úgy, meg vagy +20dB mély :))

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák