Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    Kedves Urak !

    Merrefele húznátok következő témában ?

    - Nagy lakás, nagy konyhanappali.
    - A 4 sarokba kellene ilyen tipikus monitor méretű hangszóró fentre, be van már kábelezve a festő által. (Hölgy ismerős lakása). A kábel elektromosan oké, a többit ne firtassuk (nem high-end) :) Legalább sodort réz és nem tűvékony..
    - a tulaj hölgy a hálóba is szeretne 2 ugyanilyen kisebb "dobozt" fentre 1-1 sarokba
    - multiroom megoldást akar, telefonjáról tapicskolva ki-be kapcsolva a zónákat, mikor hol szóljon a zene
    - hifi "polc" -nál fut össze az összes kábel egy ponton, de ez mindegy is..

    Erre a Roon (vagy Volumio) fizetős megoldásai kiválóak szvsz. Egy kétzónás Yamaha még nélküle is megoldaná. A kérdés nem ez.

    Hanem hogy a nappali 4 fenti sarki hangszórója esetén Ti inkább vállalnátok közepesen kicsi kétutasokat szub nélkül, vagy nagyonkicsi kétutasokat egy ügyesen elrejtett és elhelyezett szubbal ? (2.1 jelleggel, technikailag, persze ha 4 szól a nappali-konyhában a szubbal, az lesz a végeredmény, de nyilván sztereóban 1-1 pár).

    Nincsenek nagy igények, háttérzene kell hangulatkeltésre, borozós estékhez, könyvolvasáshoz, ilyesmi, egy igényesebb vállalkozó hölgyike, semmi audiofül vagy hígend. A kényelem fontosabb számára és egy normálisabb hangzás, ami a JBL-énél értékelhetőbb.

    Annyit már mondtam neki és sikeresen demo-ztam tegnap a kis JBL hengerével :) , hogy a mélyátvitel nem mindenhol lesz optimális, ugye szoba, hallgatási pozi, hangfalpozi... játszottunk vagy 10 percig, magasba emelgetve meg körbesétálgatva a JBL-el a kezemben, megértette, még fel is ocsúdott 1-2 ponton, hogy úúú ez ennyit jelent ? Mondom ja. :) Kijelölte a pontot, ahol a legjobb legyen, mert legtöbbet ott fog ülni, hát ennyi.

    Szóval "átlag" monitorok szub nélkül, vagy 1(-2) csinos, elrejtett sub-al megtámogatott kisebb monitorok ?

    (A hálóba sub nélküli "nagyobbacskák" lennének).

    Sarok sajnos adott, nélkülem konzultálva történt a lakásfelújítás, kábelezés, minden, úgyhogy már bevakolva az egész (tyúkbél is). De ha úgyis ilyen monitor hangszórók, még jól is jöhet az aljának akár..

    Minden építő hsz-t köszönök és elég csak csípőből lőnötök, semmi akadémikus beszélgetés vagy vita ;) ;) Szerintem 1-2 kisebb sub-al ide meg amoda eltéve jobban lehet mélyátvitelt 4 kisebb monitorral (páronként sztereó) összehozni, mint sub nélkül menni 4 kicsit nagyobbacska monitorral, erre kérnék megerősítést, vagy cáfolatot.

    Az alap igényt szem előtt tartva: nem fogom kimérni sem a helyiséget. Jó. Lehet arramegyek az UMIK-1-emmel + feldobom a laptopra a REW-et, a kedvenc megjelölt hallgatói pozijában, de ennyi. Nem akarom túlszofisztikálni (ő sem).

    Inkább a zsigeri véleményetek érdekel. Köszönöm. :R
    (Ingyenmeló, szívesség, még mielőtt vki rosszat gondolna rólam és ha én nem segítek neki, a festő oldja meg, aki a "lámpadrótot" is behúzta, tök nem ért a hifihez. Na mindegy is..).

    [ Szerkesztve ]

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák