Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz k1csi #1437 üzenetére

    "A 8 bites JPG-től ne akarj 11 bites dinamikát elvárni..."
    Kis helyreigazítás... A 8bites JPEG-ben is lehet nagy a dinamikatartomány, csak ICC profil kérdése. Nyilván, az alapértelmezett SRGB profil katasztrófa ilyen téren. :D A 8bit hátránya ott üt vissza, hogy nagy dinamikatartományú színprofilban nem tudsz olyan finom színátmeneteket csinálni, mint 11, 12 vagy 14 biten, mert ugye alapszínenként csak 256 árnylatod lehet a színprofilban definiált "minimális és maximális színek" között.

    Én nagyon szeretem a Nikon-okat, és a D7000 tényleg nagyon jól sikerült darab. Pár apróság mégis a Canon felé húzott el.... :B Nikonon nekem a fő problémám, hogy csak lencsés adapterrel megy az M42 obik használata, ami nálam fontos.

    (#1435) Picturemaker: Kicsit sántít ez az összehasonlítás szerintem... Pl. a kutyás képen a T2i-nek szebb a képe a világos részeken. A másik, hogy nekem ilyen undorító zajt még sose sikerült előszednem belőle, igaz, nem is LR3-al tolom, és nem is vagyok annyira PRO. Amúgy Canon-on se a dinamikatartománnyal volt a gond, mert még talán több részlet is látszott pl az ágynál is a megmaradt árnyékban (Nikonon full sötét, T2i-n volt benne néhány árnyalat) hanem a "hasznos" dinamikatartománnyal, azaz a nem túlzottan zajos sötét/világosított részeken. Harmadrészt teszem fel a kérdést, hogy mennyire életszerű egy ilyen teszt? Gondolok én arra, hogy pl a kutyás képen kicsit sötétebbre veszem a világos részeket, és már jó is lennék a tesztelt Canonon is... :U Arra gondolok, fog-e valaha ennyire extrém fényviszonyokkal találkozni az ember, ahol amellett ennyire kínosan fontos a koromsötét részek részletgazdagsága? Merthogy az emberi szemnél is a sötétebb részekről kevesebb részlet jön át, ergó komoly utómunka, világosítás nélkül nem is jöhetne elő soha ez a probléma.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák