Új hozzászólás Aktív témák

  • Picturemaker

    őstag

    válasz HSM #1440 üzenetére

    A színprofilos dolog akkor bukik meg amikor nem csak Te nézegeted a saját képeidet a saját monitorodon. Ha webre mented ott egyből sRGB lesz a színtér, a kép színeinek köze nem lesz az eredetihez, ha előhívatod, ott szintén ez a helyzet, ha másik gépen akarod megnézni akkor is. Sajnos ez van, erre állt rá a világ. Nem a levegőbe beszélek, kipróbáltam. Monitor kalibrálás, színprofil használata a win-ben, LR-ben, PS-ben. Előhíváskor kissé más színeket kaptam, mint amit a monitoron beállítottam.
    Az alap dinamikaátfogás meg nem is ettől függ. Szintén sRGB-ben a 300D-ve, 30D-vel nincs ilyen gondom.

    Kell extrém körülmény?
    Tessék: Szent Jobb-kápolna, keresztelő, tök sötét egy hely, a nép fekete ruhában, a keresztelendő gyerek meg full fehérben. :) Hidd el itt kell a részlet, mert ha az embertömeg ruhája csak egy pacának látszik az gáz.
    De ismétlem, mert ezen a véleményemen mindenki átsiklik, hogy magas ISO-n elég jó a 550D, vagyis inkább ez a szenzor. A gond az, hogy lejjebb sem jobb.

    Ha a nagyon alulexponált részt akarod az 550D-nél "felhúzni", sajnos az az undorító zaj jön elő.

    Sajnos itt is azt veszem észre, ha valaki fel meri vetni, hogy azért nem teljesen okés ez vagy az, akkor a tulajok vérmesen a saját cuccuk védelmére kelnek.

    A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

Új hozzászólás Aktív témák