Aktív témák

  • kiskornel

    addikt

    válasz m3ss #48988 üzenetére

    "es ha bele akarom komponalni a napot is a kepbe, ilyesmi tortenik. tul vilagos gondolom. dinamikahiany? ha minuszexpozom teljesen bebukik az eloter. ha plusz expozom akkor jo lesz a nap, de tulexpos lesz minden"

    Mondjuk arra gondoltam, hogy Coxer leírja, ő hogy szokott fényt mérni... Na mind1, akkor én leírom én hogy szoktam hasonló esetben:
    "Av" módba szoktam rakni, rekeszt beállítom, spot fénymérés, max zoom, majd, az expo kompenzációt feltekerem +2-re (vagy 1, 2/3-ra). A nap mellett a világos égbolton mérek (valójában azt a felületet, amire aszt akarom, hogy +2 Fé legyen a képen. Az kiköp egy záridőt. Visszakapcs M módba, beállítom a rekeszt és a mért záridőt, visszazoom, és elkészítem a képet, majd utómunkában visszahúzom a kiégett részeket, és egy kicsit felemelem az árnyékos részeket. Próbálkozok kicsit felette, kicsit alatta záridó beállítással is.
    Nálunk van ilyen, hogy highlight tone prioroty vagy mi a szösz, mert magyarul csúcsfény árnyalat elsöbbség. Ha ezt bekapcsolom, akkor 2, 2/3-ad Fé-t tudok fölélőni...

    Vaku ebben az esetben nagyon látszódna.

    (#49017) forceberg: ez valami állat lenne. Kicsit kellett volna takarítanod, és akkor sirály.

    [ Szerkesztve ]

    http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

Aktív témák