Új hozzászólás Aktív témák

  • bencze

    senior tag

    válasz tomcica #31827 üzenetére

    Nekem a tervem az, kissé szabadon értelmezve JD által, hogy hét közben 2x minőségi edzés - egy tempó (inkább a cruise interval típusú, 4 x 2km, 3 x 3km mert összességében több időt tölt el az ember mint 1 x 25 perc), egy résztáv (néha a rövid erősek, máskor inkább csak az 1km a kettő közti pacen), a hét végén meg minden második héten egy erősebb edzés - ebből egy "extrém" hosszú (min. 25 km, esetleg 30 vagy kicsit több, mivel nem vagyok gyors e fölé nem vinném), a másik meg rövidebb, 20 környéke mint a tegnap, de feszesebb, pl olyan típusú hosszú amibe tempó is van belecsempészve vagyis a hosszú típusú versenyek tempójának teteje vagy kicsit több. A 2 közbülső hétvégén meg laza 20, 25km kocogás ahogy adja, hogy ne sérüljek bele mert az intenzitás mindeddig kifogott rajtam valahányszor próbáltam szóval igyekszem figyelni, hogy tanulja a test a minőséget de legyen regeneráció is.
    Ez az a kotta amit követni próbálok annak ellenére, hogy nincs konkrét edzésterv jelenleg. A közöttük levő napokon meg 10km könnyű, illetve a 2 pihenőnapomon ami hétfő meg péntek (de van, hogy ez mozog) 5km regeneráló lenne.
    A paceket a vdot táblázat szerint veszem utolsó versenyeredményből, esetleg érzésre módosítva ha érzem, hogy nem pont az a fittness, ha valami kicsit neccesnek tűnik darabolom vagy próbálok ekvivalenst választani amit meg tudok csinálni, pl eredetileg 400akat próbáltam és nehéz volt így maradt a pace és 200asokat csinálok 2x annyit, asszem pont te javasoltad. Pl a 'tempó' eredetileg 4:25 vagy picit az alatt lenne nekem, de most 4:30-ra mertem bevállalni, szóval finomítok rajta úgy, hogy közben túl engedékeny sem akarok lenni magamhoz :)
    Ez a mondjuk úgy nagyon szabadon értelmezett "terv" amivel félmaraton, maratonra készülök de ha úgy alakul egy 10-esre is elmegyek, főleg ha van társaság akivel.
    Most azért bátorodom fel mert a január-februári km alábbhagyás (egy kis makacs csonthártyagyulladás) meg a téli zabálás után végre megint a 80km alatti számokat mutatja a mérleg és nálam ez az a szint ahol már érzem az energiát gyorsabb edzésekre és jól is esnek. Ezért próbálok erre visszatérni, eddig főleg könnyű volt érzésre.
    A hosszú futás sokáig csak egy hosszú kocogás volt, lehet nem is volt baj első években, de látom te is variálod meg azt olvasom, hogy az nem kell feltétlen végig egyenletes lassú legyen így hajlok én is arra, hogy a második fele lehet erősebb az fejben is erősíti az embert meg talán fizikailag is a versenyekre :)

    Szóval ez az alapkoncepció.

    -= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

Új hozzászólás Aktív témák