Új hozzászólás Aktív témák

  • Never79

    tag

    válasz #64052736 #75691 üzenetére

    Hát ismerős külön egy Ufofaj volt, míg futott. Volt UB-n első 10-ben is talán, de 15-ben tuti. Amúgy ezeket az edzőtávokat rendre 4:50-ben futotta. Tök mindegy volt neki mit edz, megvoltak neki az x hosszúságú futókörei s nekiállt 4:50-ben letolni az adott napra kijelöltet. Az időjárás is mindegy volt számára. Sőt sokszor 30 fokban futott, mert "csak úgy lehet felkészülni" a sparthatloni melegre. Akkor felnéztem rá, csodáltam. Szóval ő egy extrém eset. Mai fejjel tiszta őrültségnek tartom ezért, de le a kalappal még mindig előtte. Egyedül érte el azt amit, senki nem segített neki, mindent maga tapasztalt /talált ki (persze nem feltétlenül jól). Holdjáró Hoka-ban futott mindig. Ez 2015-2018 környékén volt.

    Aszfalton az a baj ugye, hogy ugyan az a monoton mozgás, ugyan azok az izmokat/izületek terheli meg durván. Fokozatosság a legfontosabb, s nálunk inkább többször kevesebbet elvet követik az edzők.

    szerk: persze kellenek a hosszú futások is, tapasztalat szempontjából is, meg a szervezet is ismerje meg mi a fenét akarsz vele csinálni ennyi időn keresztül. Az emésztésnek is működnie kell hosszú futások alkalmával, azt sem egyik napról a másikra tanulja meg a test.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák