Új hozzászólás Aktív témák

  • Studi

    addikt

    válasz parandroid #82213 üzenetére

    Huhh, ezzel kapcsolatban szoktam bőven vitatkozni mindkét oldallal. :DDD
    Az egyik oldal valóban az, hogy stabil cipő az egy dolog, mellette igenis fejleszteni kell a talp izmait, és idővel érdemes rotálni stabil/neutrális cipőket.
    A másik oldal viszont az, hogy a stabil cipő sem ördögtől való. A vevő másnap fog futni menni, a talperősítés viszont nem másnapra hoz előrelépést. Idő kell, hogy erősödjenek az izmok, addig a stabil cipő azért segíthet a boka/térd/csípőproblémák elkerülésében. Másrészt ha valaki hosszabbakat kezd futni, de az izomzata még nem teljesen van felkészülve, akkor lehet hogy az 5-10km-en egyáltalán nem pronáló láb is elkezd befelé dőlni egy félmaratonnál már.

    Amúgy nem is biztos, hogy a cipőboltok felméréseit emelném ki, sokkal inkább javasolnék egy futás specifikus mozgáselemzést. Én voltam ilyenen, tökéletesen látszik, amit magamtól is éreztem, hogy a lábfejem dől befele. De féloldalasan. És a probléma sokkal inkább a csípő/core izomzat környékéről indul, tehát a pronáció nálam nem annyira ok, sokkal inkább okozat. Ami nagyon nem mindegy a gond kezelésénél.

Új hozzászólás Aktív témák