Új hozzászólás Aktív témák

  • tomcica

    Topikgazda

    válasz tomcica #89716 üzenetére

    Ja ha megvan ilyen 5-6 lepes,akkor szepen berakod egy pulzus/iram XY gorbebe,es megnezed meddig stabil a pulzus,az a LT1 es alatti zsiregeto zona...valamint hol kezd el rohamosan novekedni a pulzus az elotti a LT2 laktatkuszob. Ez a ket pont ismereteben mar szepen be lehet loni a zonakat. :K
    Na most letezik 5 zonas es 3 zonas felosztas is,de az alapozo km gyujtes az mindig LT1 (vagy alatti) sebesseg/erofeszites...a tempo es versenysebesseg kapacitasat kiepito pedig LT2 (vagy picit alatti) sebesseg lesz.

    Max sebessegre,erore NEM pulzus alapjan dolgozunk.Ott erofeszitesre kell tamaszkodni,sprinterek szoktak 20metert is merni (ma mar van fotocellas bolya appal,magadra akaszthato kutyuvel).Nekunk az overkill lenne,eleg ha erzesre 95-100% a max sebesseget celzo rovid sprint,nem kell ezt precizebben merni.

    Futopad mindig kerdeses,mert eleve pontosan bekalibralt futopad kell hozza :K valamint a hutesrol gondoskodnod kell mert a felso pulzuson teremben padon meg tudod fozni magad,es nem valid pulzusadatot fog adni,a para es meleg vegett.

    Agony tudna meselni neked errol,padja is van (precizen kalibralt) valamint volt laboros meresen is (pados) meg jo parszor csinalt mar zonas felmerot kint az aszfalton is.
    LanyUs epitkezeseben is van 6hetente zonas felmero (UGYE LanyUs :U ) de mindig kint futja,rengeteg adatot gyujtottek a skacok ossze.
    Jimpo kollega van meg jol felszerelve NASA cuccokkal,sok adatot begyujt,nem tudom ilyen tobb lepeses tesztet csinalt-e mar,de van Stryd podja,azzal lehet precizen adatot gyujteni :K (ja es O homersekletet is mer,isten tudja hogy nez ki futas kozben,nekem a fejemben mindig ilyen meterologiai allomas kepe ugrik be rola :DD )

    There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

Új hozzászólás Aktív témák