Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    Na, gondoltam, írok egy hosszabb élménybeszámolót a ráckevei maratonról, de ilyen szar futásra vétek lenne olyan sok karaktert elpazarolni.

    4:18-cal értem be, 27 perccel rosszabb lett a második maratonom, mint az első. Igaz, azt egy napos, december végi nap futottam, ezt meg – hát ezt meg gyakorlatilag nyáron.
    Én igen csúnyán megborultam, a tervezettel ellentétben nem pulzus, hanem tempó alapon futottam, míg tudtam. Nem volt tervezett idő, nem volt cél a PB (persze nem bántam volna), az volt a célom, hogy Norbyt hozzásegítsem élete első maratonjához.
    Úgyhogy felvettem a tempóját, illetve igyekeztem azt diktálni – mikor hogy.
    A gondok ott kezdődtek, hogy a futások a megelőző hétvégéken nem úgy alakultak, mint szerettem volna, hol a derekam krepált be, hol Feleségem volt képzésen, s tartottam én a frontot hétvégén. Erre rájött múlt héten egy egész hetes betegség, csütörtök éjjel még kisebb lázam volt, a verseny előtti szombatot pedig szinte egész nap ágyban töltöttem. Szóval valószínűleg akkor is elszállt volna a pulzusom, ha nincs a hőség – de volt.

    Hogy a pulzusom mennyire volt magas, azt hiszem az alábbi ábra tudja a legszebben prezentálni.

    A Z5 90%-át 31km-ig bezárólag sikerült összehoznom. Akkor vettem le előbb a pólóm, majd végül a futómellényem is. Mire ezeket leimádkoztam magamról, nem volt erőm újra nekiindulni, így egy hosszabb belesétálás következett. Aztán összekapartam előbb magam, majd egy srácot, aki sokkal durvábban elolvadt, mint én, és úgy gondoltam, ha már Norbyt nem tudom (és szerencsére nem is kell) hozzásegíteni az első maratonjához, akkor majd ezt a csókát. Úgyhogy az utolsó 8-9km az Ő bátorításával-terelgetésével telt.

    A megzuhanásomra nagyon sok okot találtam, az elsődleges mindenképpen a pulzus. Szembetűnő volt, hogy gyakorlatilag mindenki azon a ponton zuhant meg, ahol én, +/-1km.
    A végére egyébként egész szépen összeszedtem magam, maradt is bennem bőven, ma már tudtam is volna kocogni, de Never javaslatára ma még pihenek, úgyhogy nyújtás-pilates lesz a délutáni program.

    A frissítések elég jól sikerültek, bevált, amit részben előre, részben ad hoc terveztem, gondot csak az jelent (a jövőre nézve), hogy ha hosszabb időre megállok egy frissítőpontnál, nagyon nehéz újraindulni.

    Összességében picit sem vagyok csalódott, az előzmények függvényében a célbaérést is bravúrnak könyveltem volna el, nagyon sok, nagyon értékes tapasztalattal gyarapodtam, jó volt látni a Fórumtársakat is :R , az elsőbálozó Norby befutójának külön örülök, a szervezés is remek volt, szóval bármilyen pocsék pálya is legyen, én egyszeri alkalomra nagyon jó szívvel ajánlom amúgy :K

    Még így is hosszú lett, pedig a töredékét nem írtam le annak, mint amit eredetileg terveztem :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák