Új hozzászólás Aktív témák

  • Geri89

    aktív tag

    Sziasztok! Cégként vásároltunk a https://www.ablak-parkany.hu/ weboldalon keresztül. A weboldal mindenhol bruttó árakat említ, továbbá az ÁSZF-ben a következő áll: "A termékekre vonatkozóan megjelenített árak forintban értendő bruttó árak, tartalmazzák a törvényben előírt áfát" A párkányokat ma megkaptuk, ám a számlát egy egyéni vállalkozó állította ki áfa nélkül, mivel alanyi ÁFA mentes. Ezzel nem is lenne probléma, de a legkedvezőbb ár miatt választottuk ezt a webáruházat (nem jelentős, méterenként 1-200 Ft különbség van az oldalak közt), viszont így a konkurensekkel szemben roszabbul jártunk, hiszen nem tudjuk az áfát visszaigényelni (amire egyébként jogosultak lennénk, hiszen saját irodánk felújításához rendeltük a párkányokat). Ezt a problémát jeleztem nekik email-en is, a következő választ kaptam:

    Tisztelt Vevő.
    Az árak bruttó árak de mivel én katás vállalkozó vagyok ez a nav által hivatalos számla ami tartalmazza ugyanúgy az áfát de mivel én kis adózó vagyok külön nem tüntethetem fel.
    Ha nem tartalmazna áfát ki sem állíthatnék számlát mert az adócsalás lenne.
    Mások is már visszaigényelték a számlánk után illetve az otthonfelújítási támogatásban is visszakapták .De ezt a könyvelőjüknek tudni kellene.

    Úgy gondolom, hogy ők abszolút nincsenek ennek a hátterével tisztában. Ha ő nem fizet áfát, akkor mi mit igényelnénk vissza? :F

    Nos a kérdésem az lenne, hogy jogilag mit tudunk tenni velük? Úgy gondolom, hogy átvertek, hiszen sehol nem szerepel sem az oldalon, sem a visszaigazoló üzenetben, hogy nem tartalmaz áfát az ár (továbbá a levél alapján úgy tűnik, hogy ezzel az üzemeltető sincs tisztában) Ezek nyilván egyedi méretre vágott párkányok, illetve a postázása sem olcsó dolog a nagyobb mennyiség miatt. :R

Új hozzászólás Aktív témák