Új hozzászólás Aktív témák
-
-conrad-
addikt
Szia! A figyelési terület kijelölését mindegyik kamera tudja, vagy pedig kell hozzá a területre behatolás funkció? Amiatt kérdezem, hogy elég, ha objektumazonosításos kamerát választok vagy kell hozzá további funkció is?
Köszi a privátban a választ. Folytatom itt, hogy mindenkinek legyen infó későbbre a tudatlanságomból.
[ Szerkesztve ]
-
vacs
Topikgazda
válasz -conrad- #16552 üzenetére
Minden kamera tudja azt, hogy ki lehet jelölni, hogy az adott terület pontosan melyik részét figyelje.
Hogy bonyolítsam a dolgot a Reolink-nek vannak olyan kamerái, ami Person/Vehicle Detection funkcióval rendelkeznek! Youtube.
Odrif: Hik rögzítő nélkül sem az Anpviz, sem az UniLook kamerákat nem tudod kezeli a Hik-Connect-ben.
Viszont ha már van Hikvision rögzítőd, akkor ezen keresztül működik minden, ha jól értelmezem.
- anpviz support: If the NVR is Hikvision, the camera connected to the NVR can use the app of Hikvision to control the camera of anpviz.
- UniLook support: This camera supoport Plug and play with Hikvision NVR,If you have Hik NVR.You could view it on Hik-Connect.[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
stickermajom
addikt
válasz stickermajom #16425 üzenetére
Múltkori szakadozó kamerámmal kapcsolatban kis érdekesség:
Harminc másodpercenként 5 pinget küldök rá. A kékes részek azok, ahol csomagvesztés van, jól láthatóan mindig infrára váltás után kezdi eldobálni. Arra gyanakszom, hogy a 12V ág nem elég stabil, ezért a benne lévő hálózati csatoló le-fel megy. Megpróbáljuk emelt feszültséggel meghajtani a kamerát, hátha stabilizálódik. Ha nem megy, akkor szerviz.
-
Marci112233
addikt
válasz Marci112233 #16545 üzenetére
Senki nem tud választ adni? Az már lényegtelen, hogy ha átkötöm az 1-es csatornára, mert az már megtörtént, és így is csak 1280x1440-re lehet állítani távolról a kamerát, holott a kamera az 2560x1440-re képes, és rögzítő is elvileg képes akár 5 mp-re is, igaz kevés fps-el, azt tudom, de bírnia kénre a 4-et a maximális felbontáson is.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Morris
veterán
válasz stickermajom #16554 üzenetére
Ha szerelt a kábel, akkor lett nézve rajta szakadás vizsgálat? Tömör kábellel van összekötve?
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Akkor írok ide is az Okos otthon topic helyett.
Volna egy olyan kérdésem, hogy a családi házunk udvar felőli ablakát megpróbálták felfeszíteni. Szerencsére amatőr volt aki próbálkozott és egy csavarhúzóval nem ment a műanyag ablak vasalatának eltörése és a mellette lévő hátsó ajtó sem adta meg magát (köszönhető egy dupla tollú biztonsági zárnak). Ez egy 2700 fős kis falu és nem túl jellemző az ilyen cselekmény. Szeretnék felszerelni 3 kamerát a bejárati kiskapu, a ház oldala és a hátsó udvar figyelésére. Úgy gondolom, hogy erre a célra jó lenne nekem a Reolink RLC-410.
Ehhez ugye kelleni fog nekem egy Poe switch.
Az lenne a kérdésem, hogy rögzítésre mit ajánlanátok a legköltséghatékonyabb megoldásnak (NAS, NVR)? Az okos otthon topicba ajánlottak egy NVR boardot. Ugye ehhez kell egy táp és egy vinyó? Ez a legolcsóbb, megbízható megoldás a rögzítésre szerintetek? Ez megfelelő a fenti IP kamerához is?
Köszönöm szépen![ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
őstag
válasz Marci112233 #16555 üzenetére
Szerintem az lesz, hogy nem megfelelő a rögzítő beállítása. Valami olyasmit kellene keress, hogy channel mode és ott beállítani, hogy adott csatorna mit kezeljen. Végső megoldás pedig az amit te is említettél, hogy a kábel végét elég átkötni, mert szerintem is az 1-es csatorna tudja by default csak az 5 mp kezelni.
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
Marci112233
addikt
válasz Csabex #16558 üzenetére
Az átkötés már megvolt, az nem segített. Amint úgy lesz időm, rákötök egy monitort és egy egeret a rögzítőre, és ránézek úgy is hogy ott tudok-e valamit állítani, mert így távolról a SmartPSS-ből nem tudom életre kelteni a 4mp felbontást.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Morris
veterán
válasz stickermajom #16560 üzenetére
Milyen NVR?
Lehet, hogy a poe ág gyengélkedik. -
varmi2
nagyúr
Nekem is reolink kameráim vannak, bár nem ez a típus. De nem mű
ködik együtt ezzel a kínai rögzítővel sajnos. Ugyhogy ebbe ne ölj pénzt. Vagy vedd meg a saját nvr-t. Vagy ha synology nas, azzal ingyen kezelhetsz 2 kamerát.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
kano
nagyúr
válasz varmi2 #16563 üzenetére
Köszi! Saját nvr elég drága, valami nas kellene és mivel 3 kamera lenne, így a Syno is kiesik. Marad Qnap vagy Zyxel. Utána nézek, köszi!
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Morris
veterán
válasz stickermajom #16565 üzenetére
Annak a poe swicthnek nem 48V-ot kéne adnia? Külső táplálás esetén jó a 12V, de switchek ennél többet adnak egy porton.
[ Szerkesztve ]
-
Dot
őstag
Sziasztok!
Otthoni (beltéri) megfigyelésre szeretnék egy IP kamerát.
Jelenleg csak egy ajtót és folyósót kellene, hogy figyeljen, de későbbiekben az okosotthon része kell hogy legyen.
Az újabb Mi 360-at néztem ki.
A következőek lennének fontosak:
- legalább FHD
- felhőbe (esetleg távoli ftp-re vagy tárra való mentés)
- forgatható, éjjellátó
- motion detection
- böngészős vagy PC-s appKérdéseim:
Van-e alternatívája ami hasonlókat tud?
Illetve a PC-re csak 3rd party app-ot találtam, de azt is a régebbi Mi 360-hoz. Vajon ez az app működik a linkel-t újabb kamerával?Körülbelül mekkora feltöltési sebessége?
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
kano
nagyúr
válasz LógaGéza #16569 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen!
Minden megy vele?„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
vacs
Topikgazda
válasz LógaGéza #16569 üzenetére
Légyszíves oszd meg velünk, hogy mi hogyan működik:
- mozgás érzékelést be lehet kapcsolni?
- ki tudod jelölni, hogy ne az egész képen, hanem csak egy konkrét részén figyelje a mozgást a kamera?
- csatorna menüben milyen néven ismeri fel a rögzítő a Reolink-et, milyen protokollt használ?
(képeket is csinálhatsz ha van időd és akkor beleírom az összefoglalóba)(^)(>.<)(^)
-
kano
nagyúr
-
quodlibet
újonc
Van három működő mwx345wf kamerám. Ezek közül kettő WiFivel, egy LAN-al csatlakozik a hálózathoz. Mindegyik fix ip címmel, egyformán van konifgurálva. Az első WiFis nem veszti el soha az ip címét, a második két-három nap után elveszti az ip címét (Ez távolabb van), csak kikapcs/bekapcs segít, a LAN csatlakozású kb. két hétig jó, után az sem látszik, újra kell indítani. A WiFi kacsolatnál a mac adress is meg van adva. Mi lehet a bajok oka? Lehet ezen egyáltalán segíteni? Van ehhez firmware update valahol - én sehol nem találok? köszi.a.f.
-
Teki1986
tag
Sziasztok!
Egy olyan olcsó kamerát keresek, amivel az utca fronton lévő kerítést tudom rögzíteni folyamatosan egy SD kártyára. Emellett néha PC-re letölteném a videókat. Csak egy kamerára van szükségem. Wifi és LAN csatlakozási lehetőség is van. Előre is köszönöm az ajánlásokat!
i5 2500k,Asrock Extreme 4,Ati HD6950
-
Keef_Lee
senior tag
Kinéztem a 2 db Tp-Link tapo c200-at beltérre (mellette lesz 2 db c310 kültérre).
Ami érdekelne, hogy a privacy mód mennyire erős védelem bennük.
Ez egyszerűen szoftveres megoldás, vagy elé húzódik a lencsének egy "fizikai függöny"?
Mind a két típusban (c200 és c310) érdekelne a megoldás.
Köszönöm.
(Nem találom azt sem, hogy ezekkel miként lehet nas-ra menteni a recordot. Pedig azt találtam, hogy van, aki szerint lehet.)[ Szerkesztve ]
-
quodlibet
újonc
Van valakinek tapasztalata a mwx345wf kamerákkal? Nekem sok a gondom vele, elfelejtik az ip címet. Firmware upgradet meg sehol nem találok hozzá.
-
GreenGoblin
őstag
válasz La Magra #16168 üzenetére
Szia,
Elég régi a posztod de azért válaszolok rá.
Én tele vagyok Eufy cuccokkal. Van kettő 2K-s Pan and Tilt, van egy sima 2K-s beltéri (ezt ablaknak neki nyomva használom monitorozva a ház előtti részt), van kettő 2C kültéri illetve ajtó érzékelők mindenhol. Eufy elég megbízható brand, nagyon jó a customer service-ük, jók az áraik és sokszor akcióznak. Én is akciósan vettem mindent tőlük. Az app-juk jó és megbízható. Az összeszerelési, csomagolási minőség hibátlan. A hardverrel viszont már voltak gondjaim. A 2K-s beltéri kameráik a legjobbak viszont. A nagy felbontás sokat segít, az éjszakai mód tiszta, éles. Egy nagyobb szobát simán bevilágít. Mindent felvesz. Egyetlen egy eseményt sem mulasztottak eddig el a beltéri kameráim. Viszont vannak negatívumai. A követés funkció működik de ha az adott állat, ember túl gyorsan megy, akkor azt nem tudja követni. A Pan and Tilt-et érdemes fejjel lefelé a plafonra tenni mert ha magasra teszed állítva, lefelé nagyon limitáltan tud csak lenézni. Néha elveszíti a jelet a wifi jelet egy-két percre. De ez lehet betudható a nem túl gyors netemnek. Bár ezeknek nem kell gyors nem szóval fene se tudja. És néha nagyritkán előfordul hogy magától elfordul a kamera és nem megy vissza abba a helyzetbe ahol hagytam. Kb. ennyi. Ha érdekelne téged vagy akárkit itt a többi cuccomról a véleményem kérdezzetek. Ja volt 7 Wyze V2 kamerám is meg mozgás-ajtó érzékelők arról is tudnék mesélni bőven. Meg Ring Stick Up kameráim is voltak pár hónapig.
Ha ajánlanom kéne beltérre jót akkor Eufy 2K simát mondanám vagy még esetleg az új Wyze V3-t, bár ahhoz nagyon nehéz hozzá jutni jelenleg.[ Szerkesztve ]
.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
vacs
Topikgazda
quodlibet: a használatiban a 4-ik oldalon van egy kép, ha itt jól van beállítva, akkor nem lenne szabad másik címre elvándorolnia. Max írj a forgalmazónak, hogy adjon frissebb firmware-t.
Keef_Lee: csak szoftveres, itt a videóban látszik 5:39-től (én 2 perc alatt megtaláltam, akkor valószínűleg neked is ment volna )
Teki1986: millió lehetőséged van Kínából, ezt tavaly nyáron ajánlottam, most is jó választás vagy van ajánlott forgatható is az összefoglalóban.
Vagy kicsit drágábban egy Reolink RLC-410 (RLC-410W a wifis) vagy RLC-510A (ebben már van emberi alak és gépjármű felismerés, az RLC-510WA a wifis).GreenGoblin: köszönjük a beszámolót, beleírtam az összefoglalóba, ha van időd, akkor jöhet még
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
Keef_Lee
senior tag
Köszönöm a segítséget.
Én nem vagyok ennyire ügyes. Mert láttam ezt a videót, de ez a része nem tűnt fel.
Meg elbizonytalanított a következő szöveg: "A kamera támogatja a privát módot, azaz fizikailag képes lezárni a lencséjét - ezzel semmilyen videó vagy kép nem tárolódik a belső tárhelyén és továbbításra sem kerül." Edigital leírásban.
Ezért gondoltam, akinek van tapasztalata is...
De tényleg köszönöm
Szoftveres privát módban egy TPlink esetén meg lehet bízni?[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Azt érdemes megemlíteni, hogy a RLC-510A-val (és az összes Reolink Smart kamerával) csak úgy lehet használni az intelligens funkciókat, ha microSD-re rögzítünk, vagy saját rögzítőjükre van kötve - ugyanis ez is saját protokollon megy náluk, és nem ONVIF Profile C-t használ.
Elvileg amúgy dolgoznak azon, hogy API-n kiszedhető lehessen ez az infó, majd kiderül, hogy lesz-e belőle valami.
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
vacs
Topikgazda
válasz Keef_Lee #16580 üzenetére
Jó kérdés, kínai a rendszer, döntsd el magad.
Az a biztos, ha a kamera előtt semmilyen kényes dolgot nem csinálsz, illetve ha nem akarod hogy figyeljen, akkor oldal irányba fordítsd el teljesen hátra (appban, de akár fizikálisan is), nézze csak a falat!
Akkor van ciki, ha tükör van mögötte.LógaGéza: természetesen sd kártyás használatra értettem, hiszem Teki1986 ezt kérdezte.
Várjuk a Reolink vs kínai nvr beszámolót.
(^)(>.<)(^)
-
GreenGoblin
őstag
Egy kis szosszenet a Wyze-os korszakomrol hatha erdekel valakit. 2 evig voltak nalam.
Bocsanat az ekezet hianya miatt.Amerikabol rendeltem 6 Wyze V2-at 6 db 32-es Wyze memoria kartyakkal. Hozza ketto ajto erzekelo es ketto mozgas erzekelo. Szoval be voltam halozva rendesen. Kb. 1 het alatt megjottek.
Csomagolas & dizajn:
Semmi extra. Minden pont akkora mint a doboz. Koltsegcsokkentes miatt gondolom. A V2 dizajnja mai napig burtal jo majd kesobb elmondom miert. A minoseg eleg olcso benyomast keltenek es sajnos az en tapasztalatombol kiindulva az osszes cuccom 50%-a hibas volt es ment vissza, kaptam cseret. A micro USB-USB kabel viszont tok jo minosegu es lapos. Van meg bent a dobozban 3M kor alaku ragaszto es egy ugyanakkora kor alaku fem lap. A kamera alja magneses. Ezekkel lehet konnyeden ablakra ragasztani es a kocka formaja miatt tokeletesen rasimul az ablak uvegre. Ha kikapcsoljuk az IR-t akkor siman lehet monitorozni a kint dolgokat. Akkor van csak fenyvisszaverodes ha szembe sut a nap. Nalam egy utcai lampa siman eleg volt, hogy adjon annyi fenyt, hogy igy ejszaka is hasznalhato volt.
Setup:
Beallitas rem egyszeru es gyors. Az ajto es mozgas erzekelokhoz kell egy bridge amit az egyik kamera hatuljaba (sima USB) kell bedugni. Az egesz setup kevesebb mitn 10 perc volt minden cuccomra. Ne akkor allitsatok be mikor a gyerek alszik, mert setup kozben a bige mikor megszolal a kamerabol eleg hangos.
Hasznalat:
Amugy hasznaltam Android es IOS appokat is. Az app sosem hagyott cserben. Sok kamerat hasznaltam mar a multban de a Wyze app az egyik legstabilabb app a piacon. Egyik appal sem volt igazandibol bajom.A kamera 1080P es ha jol emlekszek 4 IR led van a kamerakban. Ez eleg arra, hogy egy kicsi szobat bevilagitson de egy nagyob helysegnel mar nem eleg. Keves fenynel mikor meg eppen nem valt at ejszakaira nagyon sz@r a videominoseg. Jo fenyviszonyoknal okes de azert ne nagyitsunk bele ez csak 1080P. Kapcsolodasi hiba, hosszu toltesi ido mig beadja a liveview-t nagyon ritka. Timelapse funkcio meg nemcsak hogy jopofa de egyedi is a piacon. Ezt sokan lemasolhatnak mert hasznos. Az mosgas es ajto erzekelok jopofak de azon kivul hogy kuld ertesitest sokmindenre nem alkalmas mivel nincs riaszto. Memoria kartya nelkul 12 masodpercet vesz fel a Wyze felhobe amit ket hetig tart. A cool down (ket felvetel kozti ido) sajnos nagyon gyatra 5 perc ami elfogadhatatlan. Az ertesitesek rendre kestek. Volt, hogy majdnem egy perc volt. Mindent felvesz, igy a memoria kartya gyorsan megtelik. Nem PIR-s ugye. 24/7 is tud felvenni ugy egy 32-es kartya nagyjabol 3-4 nap alatt megtelik ha jol emlekszek. Itt viszont eleg szar az app, mert lassan tolti be az esemenyeket ha vissza tekerek az idoben.
Support:
A support-juk jo de hidegen hagya oket ha olyat kerdezel toluk amikkel a tokukre lep az ember. Ja meg mielott elfelejtem Gari ugye nincs, mert azt csak akkor garantaljak ha amerikaban elsz. Ok nem is szallitanak sehova hivatalosan csak USA meg nemreg Kanadaba de masik cegek szallitanak igy rendeltem en is. Wyze valtozik es nem jo iranyba. A V3 legujabb modelljuk pl. honapok ota Out of Stock mikor kideritettem, hogy csak azoknak akik nem fizettek elo a Wyze csomagra. Ez mekkora lehuzas mar. Az ertesitesek kesese, a Cool Down ido es meg sok mas dolog szinten csak azoknak sz@r akik nem fizetnek elo. Szoval az irany nagyon nem jo.
Erosen gondolkodtam a Wyze V3 megvetelen, de
1. Nem szimpatikus mar a ceg, elveszitette a regi enjet meg a regic eljait
2. Ezzel is vannak bajok nem keves, viszont a starlight szenzor brutal jo lett!Ajanlanam-e a Wyze V2-ot (mert meg most is kaphato) vagy barmely Wyze cuccokat?
Egyertelmuen nem!Ha tudtam volna, hogy a Eufy-s hozzaszolasom kikerul az osszefoglaloba azt is megirtam volna igy.
Ring annyira sz@r, hogy az a szakma szegyene. Nem eri meg hogy irjak rola.
-
raverke
tag
Sziasztok!
Kültérre (szabadba), az ajtóm mellé szeretnék egy kamerát rakni, ami a folyosót figyeli.
Sajnos 1 adott boltból vehetem meg, mivel oda van felhasználható kuponom.
Ezt találtam [link] , de sajnos semmilyen infóm nincs róla, a gyártó honlapját se találom, vagy valami komolyabb tesztet, leírást és azt se tudom miként lehet rögzíteni a felvételt.
Kérdés hogy melyik rendszer ajánlott? 1 Kamera elég, ami csak akkor kapcsol be és rögzít, amikor mozgás van....[ Szerkesztve ]
-
Keef_Lee
senior tag
Most az vetődött fel megoldásnak, hogy okos konnektor aljzatból kapná a tápot, és amikor otthon vagyunk, akkor ki lenne kapcsolva a tápfesz.
Remélem az ilyen módú bekapcsolásokkor nem kell mindig újra configolni.
Egyébként van arra tapasztalat, hogy a riasztó mozgásérzékelője a kamera forgatását, vagy csak az infra ledjét hogyan viseli? -
vacs
Topikgazda
válasz raverke #16584 üzenetére
Az egy adott bolt az eMAG (a linkelt kamerát nem is az emag forgalmazza, így a kupont nem fogod tudni használni)?
Mekkora területet kellene figyelni?
Napelemes kamerát szeretnél?
Mekkora összeget szánsz rá?Keef_Lee: nem kellene mindig újra beállítanod, de azt nem tudom, hogy hosszabb távon hogyan viselné, ha minden nap hirtelen megszűnne a tápellátása...
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
raverke
tag
A kupon oda jó, és a forgalmazó mindegy, csak edigital nem lehet.
A kamera ára kb 40-50k lehet. De mivel a linkelt márkáról nem találtam semmit, így kérdéses a support, a firmware, a felvétel rögzítésének a módja, lehetősége.
Kábelt is ki tudok vinni, külső csatornán, szóval nem feltétlen kell az akksis/napelemes megoldás, csak nyílván kényelmesebb, esztétikusabb és gyorsabb a szerelése.
Azt se tudom hogy egy ilyen kamera, ami csak akkor rögzít, ha mozgást érzékel, az minként menti el a felvételt...egy router és egy rádugott HDD elég-e, vagy kell alá valami OS is? -
raverke
tag
A megfigyelt terület nem nagy. Egy társasház kinti L alakú folyosoját akarom megfigyelni(legutolsó lakás, így csak 1 irányba kell néznie), úgy, hogy aki x méterre megközelíti az ajtót, akkor kapcsoljon be a kamera és rögzítse a videót egy HDD-re és persze adjon jelzést a telefonra.
-
GreenGoblin
őstag
válasz raverke #16584 üzenetére
Ellezdtem végignézni az összes kamerát. A 10. oldalig bírtam. Van azt hiszem huszonakarhány oldal. A többségük említésre sem méltó. Egyedül az Eufy és az Imou ami már okés. Még ha lenne is kuponom sem vásárolnék innen. De ez csak az én véleményem.
-
vacs
Topikgazda
válasz raverke #16587 üzenetére
Felejtsd el az eMag-ot!
Rendelj egy Reolink-et, Német raktárból küldik.
MicroSD-re rögzít, van hozzá rendes support, firmware update, remek mobil és pc app!
Tudják az emberi alak és gépjármű felismerést!
WiFI nélküli cső kamera - RLC-510A
WiFI nélküli dóm kamera - RLC-520A
WiFI-s cső kamera - RLC-510WA
WiFI-s dóm kamerájuk nincs.
(tápegység egyikhez sem jár, külön kell venned a sarki elektronikai boltban pl)
A maradék pénzből pedig vegyél a kuponoddal egy 64/128/256-os microsd kártyát a kamerába![ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
raverke
tag
Köszi!
Mondanám hogy ok, de emagról a kuponnal ingyen lenne.
A másik meg hogy az SD kártyára való írástól nem tartotok? Mivel a kamera elérhető helyen lesz, ezért bárki simán ki tudja venni...
A legolcsóbb és biztonságosabb az lenne, ha a lakásban egy HDD-re tudnám menteni(eldugott helyen) a videót(nyílván a cloud még jobb, de az gyanítom hogy feláras) -
raverke
tag
válasz Morris #16593 üzenetére
A fő kérdés hogy mitől szar egy 5Mp-es wifis, kinti kamera, ami full hd-ban mentene, lehetőleg közvetlenül egy HDD-re.
Mit kéne tudnia, vagy mivel kéne rendelkeznie, hogy ellása az a feladatot, hogy mozgás esetén, bekpacsoljon és videót készítsen?
Tök új vagyok a témában, szóval tényel érdekelne. Mint írtam egy társasház L alakú belső udvaros folyosólyára kell, ahol az utolsó lakásban lakom és így elég ha 1 irányba fixen mutat. -
GreenGoblin
őstag
válasz raverke #16594 üzenetére
Security-ben a legfontosabb a megbízható hardware, a support a gyártó felől és az alkalmazás megfelelő müködése. Ezek közül ha csak egy megbukik már kompromisszumos az egész aminek következményei lehetnek. Ezek a kamerák közül amik az emag oldalán néztem a többség elhasal a fenti 3 fő pilléren.
Nem létezik tökéletes biztonsági kamera/rendszer sajnos. Mindenhol kompromisszumot kell kötni csak nem mindegy mekkorát. Ezért mégha vonzó is az ingyenesség sem választanék ezekből azon kívűl it írtam... ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
Morris
veterán
Ha csak egy kamera kell, akkor 10 és 30k között már nagyon jókat kapni. Mozgásérzékelés, riasztás, megbízható push üzenetek, megbízható kapcsolat, éjjel nappal rögzít rendesen. Arcfelismerést tud stb.
Én az ismert nagy márkából választanék.
Reolink, Hikvision, Annke.
A xiaomi-t itt is sokan használják, de nekem az már nagyon kompromisszumos. Vissza olvasva megtudod miért.
Van már olyan kamera is ami éjszaka nem infrás képet ad, hanem szineset.
Szóval én azt mondom, elsődlegesen legyen megbízható és jó minőségű képet adjon. -
vacs
Topikgazda
Azért ajánlottam konkrétan azokat a Reolink kamerákat, mert tudják az emberi alak felismerést!
Sok olcsóbb és néha drágább kamera sem tudja ezt, pláne nem megbízhatóan!
Emberi alak felismerés nélkül nagyon sok lesz a téves riasztás.
ide másolom neked, amit írtam: " van hozzá rendes support, firmware update, remek mobil és pc app"
Nem célszerű az egész területet figyelni, nagyon okosan kell kijelölni.
Lényeg, hogy a fákat/bokrokat, illetve minden olyat amit fújhat a szél célszerű kivenni a figyelendő területből!
Ha félsz a lopástól, akkor tedd magasra, vagy vegyél hozzá Reolink rögzítőt (nvr) és akkor mehet hdd-re a rögzítés!
Részemről kb ennyi, emagról nincs konkrét ajánlatom.(^)(>.<)(^)
-
szetcsuszott
aktív tag
Hali!
Két kérdésem lenne :
1) melyik most a legolcsóbb sim kártyás router? (nem router topik tudom, de hátha...)
2) Nyaralóban úgy lenne megoldva a rendszer, hogy a switch a padlásra kerül, hogy ne kelljen minden kamera kábelét lehozni. Viszont a lakótérben lenne az nvr, router, szünetmentes tápegységbe dugva. Nyilván úgy van értelme, ha a switch is a szünetmentesbe van dugva, annak a vezetékét meg fel kellene vinni a padlásra viszont rövid a drót. Lehet a switch tápvezetékét toldani? Vagy lehet kapni olyan hosszú tápvezetéket? 🤔[ Szerkesztve ]
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
GreenGoblin
őstag
válasz szetcsuszott #16599 üzenetére
Ha van elfekvőben egy telód tedd bele a sim-et és oszd meg a netet arról.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest