Új hozzászólás Aktív témák
-
vacs
Topikgazda
Hogyan varázsoljunk egy, csak vezetékes kapcsolatra képes IP kamerát WiFi képessé?
Íme a megoldás!
Rendeljünk egy Ethernet csatlakozóval is rendelkező WiFi Repeater-t (jelismétlőt)!
Hogyan működik?
A fő router-től WiFi-n kapja a jelet a Repeater, majd ezt az Ethernet portján keresztül egy utp kábel segítségével továbbítja az IP kamerának!Videó a működésről (7:20-tól).
Több gyártó eszköze is képes erre:
- Asus: Média híd módnak hívják, ebben a módban bármilyen Ethernet kompatibilis eszközhöz csatlakoztatható — például okostévéhez, multimédia lejátszóhoz, játékkonzolhoz, kamerához — és ezzel Wi-Fi képességekkel ruházod azt fel, [link].- TP-Link: Ethernet Bridge módnak hívják, ebben a módban a Repeater egy vezeték nélküli adapterré alakul az ethernet csatlakozónak köszönhetően, így lehetőség nyílik, hogy olyan eszközöket is, mint pl.: Blu-ray lejátszó, játékkonzol, NVR vagy okosTV, a Wi-Fi hálózathoz csatlakoztasson. Ugyanekkor a készülék továbbra is megosztja a Wi-Fi hálózatot. Ilyen eszköz például a TL-WA850RE.
- Comfast: Comfast.com, már a CF-WR302S típus is tudja.
- Wavlink: Wavlink.com
(^)(>.<)(^)
-
dam-dam
csendes tag
Üdv.
Lehetséges internet nélküli helyen rögzíteni Mi home vagy Mi home 360 kamerával nas-ra (router usb-re vinyól)?
segítséget lőre is köszönöm
-
bigrock
Topikgazda
Egy ismerősöm olcsó 4 kamerás, komplett rendszert akar rögzítővel, de nyilván olyat, ami megbízhatóan működik, normális mobilos felhő applikációval. Semmi extra, mozgásérzékelés kell, 2 MP felbontás elég, PoE kell a kamera oldalon. Külföld játszik.
Annke, vagy Reolink? Köszi a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Egy pár kérdésem lenne Hozzátok!
Jövő héten kerül fel két Dahua kamera a ház oldalára. Most nem lesz hozzá NVR, de elgondolkodtam rajta.
A kérdések:
1. Milyen NVR-t érdemes venni? A telepítő cég aki a kamerákat szereli Dahuát javasol (2108-4KS2). Ismerik, bevált típus nekik. Távolról rá tudok nézni az NVR-re?
2. Mekkora HDD kellene, ha két 4MP kamera képét folyamatosan akarom rögzíteni egy hétig? (Imou Bullet Lite 4MP)A válaszokat előre is köszönöm!
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Marci112233
addikt
válasz Morris #16314 üzenetére
Üdv!
Az Annke rendszerrel kapcsolatban volna kérdésem. Korában ugye én is érdeklődtem mert keresztapáméknak lehet nekem kell majd kamera rendszert telepíteni. na most felvetettem nekik hogy ezt a rendszert vegyék figyelembe mert elég baráti áron van,de választ még nem adtak rá.
Viszont pontosan milyen és menyi kábel jár hozzá? Ugye ezt írja az oldal:
➂ 60 ft/18 m Ethernet Cables ➃
100 ft/30 m Ethernet Cables (The quantity varies based on your choice.)
➄ 1X Network CableNa most akkor készre szerelt kábeleket tartalmaz vagy sem? Ha szerelt akkor kameránként ad 30 métert, vagy sem? Vagy a 30 méter az egyben van és nem kameránként ráadás nekem kell felcsatlakozózni?
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
markussandor
senior tag
válasz Marci112233 #16315 üzenetére
Én magamnak szerelem a kábeleket, ezért csak tippelek, szerintem készre szerelve adják, mert a vásárlók nagy része nem tudná összeszerelni.
A készre szerelttel egy bibi lehet, hogy akkora lyukat kell fúrni, amin átfér a dugó is. Vagy megtanulsz krimpelni. Nem nagy kaland, egy krimpeló fogó kb 3-4e Ft hazai boltban, YT-on van sok videó, hogy hogyan kell csinálni. -
kgymac
őstag
válasz markussandor #16316 üzenetére
+ 4-8e körül már van kábel teszter is, alap funkciókra elég.
Wiki is van a kétféle bekötéshez, színsorrenddel.
Bár én visszasírom azokat a dugókat, amibe egy fekete pozicionáló tag is volt (már csak magamnak szerelek hálót, amatőr lennék már >15 éve). -
őstag
Szerintem ezt tőlük kérdezd meg... csak van support.
Általában kameránként vannak a kábelek és nem készre szereltek, hanem kapod mellé az rj45 csatikat.
szerk. Közben Morris megerősítette, hogy készre szerelt, mert ő már rendelt.Ahogy olvasom a hossz lesz amit te döntesz el, tehát 18 vagy 30m. Itthon pl. egyben van, vagyis 5 kamerához ha 10m adnak, akkor egyben kapsz 50m kábelt + 10 db. rj45 csatit. Mekkora távolságokra kellenek a kamerák egyébként?
[ Szerkesztve ]
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
Morris
veterán
Készre szerelt kábelt adnak.
4 csomag. 2 csomag hosszabb, 2 csomag rövidebb.
Pontosan nem mértem le milyen hosszú, de nekem a 4-es kamera pakkal ez jött! -
vacs
Topikgazda
bigrock: A lényegi különbség szerintem, hogy az Annke tud H265-öt, de "csak" 15fps-t , Reolink H264, de cserébe 30 fps.
Mindkét rendszer kiváló átlag embernek!Dolphine: Dahua kamerához célszerű Dahua rögzítőt venni, igen, el fogod érni távolról!
Marci112233: 2×30 + 2×18 méter szerelt kábel jár az Annke rendszerhez!
Az Aliexpress Annke Official Store-ban a leírásban van róla kép is!(^)(>.<)(^)
-
-
bigrock
Topikgazda
válasz markussandor #16322 üzenetére
Mindenkinek köszi a választ!
#16322: Azmijaz, hogy IT infra üzemeltető ?[ Szerkesztve ]
-
Stigma.HC
senior tag
válasz markussandor #16316 üzenetére
Én is egyben vettem az Annke rendszert. Úgy oldottam meg ezt a dolgot, hogy ne kelljen nagy luykat, hogy az egyik végét lecsíptem, áthúztam a kis lyukon majd ugye krimpelővel vissza egy új csati rá.
"Mikor veszítek, nem azt mondom, hogy a te hibád. Csak azt mondom, hogy én téged okollak" Kösz :D -------- WoT: Szecska_Mester
-
Marci112233
addikt
Köszönöm mindenkinek a választ!
a 2x18 és a 2x30 méter ahogy első nekifutásnak néztem elég is lenne, de ha mégsem nem lenne gond ha magamnak kéne csinálni mert ki tudom kivitelezni, persze tudom, hogy kell hozzá a szerszám amit venni is fogok ha gyártani kell majd a kábeleket.
Viszont a kész kábel elvezetése sem probléma, mert nem lakóház figyelése hanem géptároló, pontosabban annak udvara az amit nézne, így ott csatlakozóval együtt is simán el lehet vezetni a kábeleket.(Pont emiatt vettem és is készre szerelt UTP kábeleket is a saját géptárolóba vezetett internet hálózat kiépítésénél mert mindenhol elfért úgy is.)
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
PSVTT
újonc
Sziasztok! A régi analóg rendszert frissítettem a fórum segítségével. Kérdeznem nem is kellett, mert mindenre (is) találtam itt választ. Végül egy ANNKE H800 (4 db turret) rendszer mellett döntöttem. Erről írnék rövid véleményt, hátha segítség egy későbbi hozzám hasonlónak.
Az annke.com ról vásároltam 3 hete, valóban vám- és ÁFA mentesen érkezik Németországból (kb. 5 munkanap), ahogy már mások is írták. Minőségi kivitel, laikusnak is könnyen telepíthető, az NVR és mobil app. is értelemszerű. Ami nekem megdöbbentő volt, hogy a mikrofonon keresztül, bár max. hangerőn, de érthetően hallottam a szembe szomszéd veszekedését a gyerekeivel a saját udvarán. Ez kb 40 méter az adott kamerától. A rendszerrel alapvetően elégedett vagyok, képminőség, felbontás, csak az alapfunkciókat használom, mindent tud ami nekem kell.
Ami negatívum: Az UTP kábeleket nem kaptam meg, mint ahogy számlát vagy papírt a kiterjesztett garanciáról (akcióban 3 év járt hozzá) sem. Írtam udvariasan a supportnak. A kábelre azt írták, hogy csak 25 méteres van, küldjék-e azt, majd amikor igent válaszoltam, visszaírtak, hogy találtak 18 és 30 méterest, küldik. Ez két hete volt, még nem érkezett meg. A garanciáról az volt a véleményük, hogy ne foglalkozzak vele ők tudják, hogy akciós volt, számon tartják. A számlára (céges kártyával vásároltam) először nem válaszoltak, majd többszöri erőlködésemre küldtek egy számlának (Rechnung) látszó papírt aminek se sorszáma, se áthárított adó, nettó, bruttó, semmi, csak eladó vevő összeg és az árú neve, és ráadásul az 560 USD helyett 560 EURO szerepelt rajta. Ismételt e-mail után (kb 10 e-mail és két hét) jött egy számlának látszó papír 560 USD-ről. Arra, hogy egy német számla alapvető tartalmi elemei nincsenek rajta, nem válaszoltak. Itt feladtam...
Tehát a rendszer tetszik, ahogy látom ár-érték arányban hibátlan, de tartok tőle, hogy a cég kamuzik és nem túl megbízható probléma esetén.[ Szerkesztve ]
-
kgymac
őstag
válasz markussandor #16322 üzenetére
Vagy 6-10 alkalommal használtam otthon és ennek ellenére van. Nekem megérte. Krimpelő fogo dettó, annak az is overkill, aki csak egyszer használná. Még tűzőm is van aljzat/rendező szereléshez, ez sem volt drága, bár otthon még egyszer sem használtam. Ugyanaz modell, mint a céges és ami jó 20 éve, az első alkalommal - a tapasztalatlanságom okán - jól megszívatott. Az első aljzat szerelésekor a késsel pont az elmenő vezetéket vágtam el . A másodiktól már nem volt gond.
-
bullboy
tag
Sziasztok!
Egy ideje figyelemmel kísérem a bejegyzéseket, de mind a ~16200-at nem akarom végig olvasni. Az elejét felesleges is lenne, mert olyan régi bejegyzések.
A kérdésem:
van köztetek olyan, aki 4K-s kamerát használ? (S ráadásul zoneminderrel...)
Az elolvasott pár bejegyzés alapján a Reolink lett szimpi, ez [link] lenne az egyik, amit kipróbálnék. Még esetleg ami ár alapján bekerülhet a körbe, valami 4K-s Anpviz.
Ja, amit jó lenne, ha tudna még:
PoE, H265, IP67, IR, s tán a legfontosabb, ONVIF.
Az sem lenne hátrány, ha 4K-n tudna vagy 25fps-t. Ez gondolom dobja az árát megfele rendesen.
Hikvision meg Dahua azon túl, hogy drágábbak, nem tudom, hogy ONVIF-esek e?
Tehát jöhet bármilyen márka tippje, szivesen utána olvasok. Köszönöm! -
Dolphine
addikt
Köszönöm a választ!
igen, el fogod érni távolról
Mobillal is, vagy gépről is? Ha gépről is, akkor melyik ez a program? Van ugyanis már egy Dahua IP kamerám, de azt nem tudom elérni távolról gépről csak mobilról!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dani0504
tag
Sziasztok!
Terveimben szerepel egy kamerarendszer kiépítése itthonra, ahogy számoltam 5 vagy 6 kamerára lesz szükségem. IP rendszerben gondolkodom.
Mi a különbség a bullet és a dome kamera között? Kültérre szeretném a kamerarendszert.
Magyar beszerzésből Hyundai rendszert nézegetek. Valakinek van vele tapasztalata?
Külföldi oldalakon viszont szinte semmi leírást nem találok róluk, pedig elvileg egész Európában forgalmazzák őket.
"Kínai" forrásból a Reolink tűnik a legszimpatikusabbnak, páran írtátok, hogy 4K H.265-ben nem tud rögzíteni, de szinte mindenhol azt olvasom róla, hogy tudja abban is a 25fps-t.Az egyik szaki azt mondta, hogy nem ajánlott POE-van táplálni a kamerákat, mert nem biztonságos tűzvédelmileg, ő mindig külön viszi a tápellátást. Ezen kicsit felhúztam a szemöldököm...
"A lényeg az, hogy a kacsák előtt mindig legyen víz!"
-
GoZoL
senior tag
Kínai NVR-t aki használ mi a véleménye?
Mik a buktatók? Házat külön hol lehet venni hozzá, vagy 3d nyomtatóval jobban járok?
Köszi! -
vacs
Topikgazda
FrostyBoy84: nem fagy le, nem indul újra, a régebbi széria nálam két éve megy hibátlanul, de már ajánlott az újabbat venni, n@p@lm is írt róla.
Vegyél dobozzal együtt: [link]Dani0504: a hyundai szett is ajánlott, bogabi írt róla.
A Reolink tudja a 4K@25 fps-t, az Annke nem tudja, arról írtuk.
Azt a "szaki"-t én a helyedben messziről kerülném!Dolphine: ezek az androidos Dahua mobil appok, de hogy a te kamerádhoz melyik jó, azt keresd meg a leírásában.
bullboy: az általad linkelt 4K-s Reolink kb mindent tud: poe, h265, ip66, 4K@25 fps, onvif-et is tud, de ez reolinknél korlátozott, csak a sajét rögzítőjével szeret teljesen együtt működni! Sőt, 2.8-8 mm között állítható 3X Optical Zoom is van benne ... csak épp hetek óta nem kapható!
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
Dani0504
tag
válasz bigrock #16331 üzenetére
Azt nem írtam le, hogy "ragaljára" lenne felfogatva a fal tövéhez így olyan 30-40 cm-re lesz a tető szélétől. Árnyékolással nem lesz probléma.
A szakiról meg lemaradt az idézőjel.
A vezetéket a kamerákhoz a tetőn keresztül tudnám elvezetni, hogy ne legyen szem előtt. Így a fekete betoncserép és a tetőlécek alatt vezetném, tehát nyáron elég meleg helyen lenne, kültéri UTP-re gondoltam. Bírni fogja?
vacs: Azért kérdeztem, hogy képes-e a 4K 25 fps, mert te írtad a következőt: "A lényegi különbség szerintem, hogy az Annke tud H265-öt, de "csak" 15fps-t , Reolink H264, de cserébe 30 fps."
"A lényeg az, hogy a kacsák előtt mindig legyen víz!"
-
GoZoL
senior tag
válasz motrola #16335 üzenetére
Reolink, Dahua kamerával használnám. Reolink ONVIF kompatibilis akkor szerintem nem lenne gond. Jelenleg Synology Surveillance-val használom, ezekkel a kemerákkal működik. Ha állandó rögzítéssel menne az összes kamera és ha még észreveszi a mozgást annak már örülök.
Honnan tudom melyik az újjabb ill. a régi NVR?[ Szerkesztve ]
-
markussandor
senior tag
válasz bigrock #16323 üzenetére
Infrastruktúra, pl: storage, szerverek, hálózat, wifi ap, kamerák, telefonok, kb minden hardver, valamint operációs rendszer, virtualizáció, alkalmazások, stb, rengeteg dolog tartozik a csapatunkhoz. Kb a cég 5 legnagyobb szoftverét nem mi üzemeltetjük, azokra külön csapat van.
-
Marci112233
addikt
válasz Dolphine #16341 üzenetére
PC-re a Dahua esetén Smart PSS.
De itt fent az OSX, IOS és Androd rendszerhez is az app.Bővebben a SmartPSS-ről.
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
Kaptam egy ilyet, de én egy porszívót rendeltem Banggoodról. Szóval ha valaki meg az én termékemet kapta, és véletlen olvassa, akkor szóljon! Express One...
[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Dolphine
addikt
válasz Marci112233 #16342 üzenetére
És valóban, ráadásul a gépemen is fenn van!
Arra van ötleted, hogy az email figyelmeztetést hogyan kellene beállítani?Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
szaszlaci
addikt
válasz markussandor #16346 üzenetére
Ha nem jelentkezik érte senki, se itt, se a futárszolgálaton keresztül, és a BG se kéri vissza, akkor még jó, hogy kibontom! Szívesen leírom róla a tapasztalataimat, bár ez az első ilyen jellegű termékem.
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
A.M.D.
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni..
Van egy Xiaomi Mi Home Magnetic Mount otthoni biztonsági kamerám, ami egy xiaomi okos otthon rendszerhez van csatlakozva. A kamerát az androidos Mi Home alkalmazással el tudom érni telefonról. Van egy Windows-os tab-om, amire szeretném direkt kitenni a kamera képét, de sehogy sem jön össze.
Megnéztem a kamera által használt IP címet :192.168.0.102 viszont portot nem találtam.
Van egy TP-Link Archer A5 AC1200 routerem, amibe próbáltam a virtuális szervert futtatni, de még a sima böngészőből sem érem el. Akármilyen portot írtam, teszt szerint a zárva van.
Dinamikus IP van beállítva.Ha valaki tud segíteni azt nagyon megköszönném.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hardcore café
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- alza vélemények - tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest