Új hozzászólás Aktív témák
-
Morris
veterán
válasz motrola #16050 üzenetére
A reolink mobilos app nagyon jó és stabil.
A kamera sem rossz. Annyi csak a hátránya, hogy az IR ledek (kb 10db/kamera) sokkal jobban vonzzák a bogarakat, mint az ANNKE exir ledje (2db/kamera).
Ha az Annke honlapjáról rendelsz, akkor nincs vám. Ha mégis lenne vám, mert pl épp nincs olyan termék az eu raktárában, akkor átvállalja a cég! Eddig 2 rögzítőt és 8 kamerát rendeltem tőlük kb 5 különböző rendeléssel. Maximálisan korrektek.
Én kuponnal szoktam venni tőlük mindig.Az a CZ400 kuponnal annyiból itthon van.
Amúgy a 4k hikvision kamerák jóval drágábbak itthon.[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz motrola #16050 üzenetére
Elég sok hiba van ebben a hozzászólásban.
1 - Egyáltalán nem olyan. Ha szükséges lenne (nem az), akkor simán lehetne egy POE switchet leraknom bárhova, abba belehúzni x kamerát, lerakni egy másikat máshova, abba belehúzni x-et, majd így tovább, és a switcheket csatlakoztatni az NVR-hez. De mivel 4 kamera kell nekem egy elég kis területre (ráadásul ki is van építve a kábelezés), így switchek nélkül is meg lehet oldani.
2. Több mint 2 éve vannak Reolink kameráim, eddig csak a beállított vasárnap hajnali automatikus újraindításon kívül csak FW frissítés miatt indítottam újra. Köszönik szépen, jól vannak. Nem is használok hozzájuk NVR-t de, saját rendszerében belőttem a mozgásérzékelést, és FTP-re töltik fel a felvételt.
A webes felülete a 2021 januári frissítés óta nem igényel Flasht (gondolom erre gondoltál, mivel a Windowsos appban sose láttam a Flash igényt).
A Reolink német raktárból jön, nincs rá se +ÁFA, se +VÁM. Telepítettem anno Hik rendszereket is, de nem hiszem, hogy 379EUR-nak megfelelő HUF-ból össze lehet rakni belőle egy 4db 5Mpx-es IP POE kamerából + NVR-ből álló teljes rendszert 2TB HDD-vel. Kíváncsiságból megnéztem az importőrnél a legolcsóbb, hasonló paraméterekkel rendelkező Hik kamerát, ami raktáron van, 41e+ nettó. NVR-t meg se mertem nézni.
Persze, ha nem lenne keret, meg igény az olcsóbb dolgokra, akkor én is erre mennék, de van, így gazdálkodni kell[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Marci112233
addikt
Korábban kérdeztem a külföldi rendeléssel kapcsolatba, és végül arról leraktam.
Ez a a kamera illetve márka mennyire megbízható? A hozzá kompatibilis NVR sem olyan vészes árú és ezért kérdezem.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Morris
veterán
válasz Marci112233 #16053 üzenetére
Annke szett olcsóbban megvan
-
Marci112233
addikt
-
Morris
veterán
válasz Marci112233 #16055 üzenetére
Nincs.
-
motrola
aktív tag
válasz LógaGéza #16052 üzenetére
Olvasd el rendesen mit írtam.
1. A poe NVR pont olyan mintha vennél 1 analógendszert, minden kábelt az NVR-hez kell behúzni. ( én nem vennék ilyet )
analóg rendszer (na ezt elírtam)Én ezt írtam és ez igaz is. Kábeltenger. Igaz a kábel a legkevesebb tétel egy ilyen rendszerben.
A Reolink kamera akkor nálad bevált, használd egészséggel. (nálam hulladék) (webes felülete a 2021 januári frissítés óta nem igényel Flasht)
Nem fogom frissíteni.Nem ajánlottam semmiféle nvr-t, vagy rendszert azt máshol olvastad.
Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X
-
Marci112233
addikt
válasz motrola #16057 üzenetére
Üdv!
Nem beleszólni akarok a vitába, de érdekelne az amit az 1-es pontba írtál.
Tehát mi baj az Poe NVR-el hogy nem vennél olyat?Nem kötekedés, csak érdekel a véleményed, mert közeljövőben lehet ki kell építenem keresztapáméknál egy kamerarendszert és oda már inkább IP kamrát tervezek mert a mi analógunkkal megszenvedtem mire beállt.Első rögzítő 3-szor járt szervizben mégsem javították az eredeti hibát, így visszavették én mg vettek másik DVR-t ami mai napig hibátlanul megy.(Így utólag jobb lett volna nekünk is IP-re beruházni mert a többletköltség feltolta az árat egy IP rendszer árához.)
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
motrola
aktív tag
válasz Marci112233 #16058 üzenetére
Kábeltenger
Az analóg rendszereket lecseréltük az 1 vezetékes Ip rendszerre, most ezt lecseréljük 1 sokvezetékes poe rendszerre. Na ez egy hátralépés. Ha nem használod a poe részét minek felárat fizetni érte. Egy sima ip nvr olcsóbb mint a poe nvr.
[ Szerkesztve ]
Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X
-
bigrock
Topikgazda
A legnagyobb hátránya, hogy nem lehet egyenként kiforgatni a kamerákat a netre.
-
markussandor
senior tag
"Tehát mi baj az Poe NVR-el hogy nem vennél olyat?"
Bár nem engem kérdeztél, de ehhez én is hozzá tudok szólni.
Az én esetemben két ok miatt esett ki a PoE-s NVR a tervezésből:
1, drágább, mint egy mezei NVR + PoE switch
2, sajnos csak 1 UTP kábelt tudtam felvinni a padlásra a nappaliból, mert annyira kicsi átmérőjű csövet húztak be a házba annó -
Marci112233
addikt
válasz motrola #16059 üzenetére
Milyen kábeltenger? Ha nem Poe képes az NVR akkor tudtommal kell egy Poe switch amibe ugyanúgy be kell kötni az UTP kábelt, mint az NVR-be. Vagy ezt rosszul tudom?
#16060 bigrock
Hogy érted hogy nem lehet kiforgatni a netre? Nem lehet minden kamera képét megnézni külön külön?#16061 markussandor
AÉrtem amit ísrz. és ha lakásban van az NVR akkor érthető a sima NVR és switch. de mint nálunk is, és keresztapáméknál is mezőgazdasági telepet és géptárolót véd, ott van hely a kábeleknek bőven a tárolók belsejében.[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
fodortibi
csendes tag
Van egy 70mai pro (+gps) autós menetrögzítő kamerám, amihez Wifi-n lehet csatlakozni, és akkor RTSP protokollon lehet stream-elni a tartalmát. Csakhogy a kamerában Wifi AP van és a Win10 "kliens" csatlakozik hozzá Wifin (rtsp://192.168.0.1:554/livestream/12).
A Win10 vezetékes hálózata a UPC modemhez csatlakozik (192.168.10.1).
Megoldható valahogyan, hogy a kamera RTSP stream-jét az internet felől elérhetővé tegyem?
A kamera Wifi-t nem lehet konfigurálni. -
LógaGéza
veterán
válasz motrola #16057 üzenetére
Akkor te is olvasd el, mert ez nem igaz így. A PoE és sima IP-s rendszer annyiban különbözik, hogy az előbbi a tápot is közvetlen UTP-n kapja. Nem kell hozzá tápfeladó, és egyéb kötözgetés. Egyébként mindenben tök ugyanaz (azt is tegyük hozzá, hogy a PoE 44-57V-on működik, amit állít a távolság függvényében, vagyis tovább lehet stabilabb tápot adni, mint a 12V fix kimenetes DC táppal).
Az, hogy az NVRben van beépítve PoE megtáplálás, az csak egy extra, nem feltétlen kell használnod (az kvázi csak egy switch benne).Nem fogom frissíteni.
Újabbakat elvileg nem is kell, de azért ez sokat elmondbigrock
Miért ne lehetne?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
bigrock
Topikgazda
válasz LógaGéza #16065 üzenetére
Azért nem lehet, mert ilyenkor a PoE NVR egy saját belső hálózatot hoz létre a kamerák részére és a routeren nem lehet port forwardolni.
Nekem ez azért fontos, sok helyen használok audio átvételre, illetve riasztó kontaktra kamerákat és ebben az esetben nem érem el direktben a kamerát. -
LógaGéza
veterán
válasz bigrock #16066 üzenetére
Eddig igaz csak Hik PoE rendszert telepítettem, de ott meg lehetett oldani, hogy kikapcsoltam a belső DHCP szervert, és a külső hálózatról kapott címet, így el lehetett érni külön, egyenként is a kamerákat.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
motrola
aktív tag
válasz LógaGéza #16065 üzenetére
46 éves ipari gyakorlatom van, ebből több mint 30 informatikai területen. Tudom mi a POE .
A hozzászólásban a sok kábelre akartam felhívni a figyelmet, ami egy hátralépés az 1 vezetékes IP rendszerhez képest a POE NVR erre írtam, hogy ilyet nem vennék. Közben kiderült a kamerákat nem lehet 1 ilyen NVR-ről külön-külön elérni a netről. Még egy ok miért ne vegyek ilyet.
A hozzászólás végére odaírtam Ezt a pénzt ebben az életben kell elszórni, mindenki azt vesz amit akar.
Van több kamerám amit POE switch-en keresztül táplálok, van márkás és van noname switch is mindkettő jól teszi a dolgát.Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Használja valaki közületek a Synology-féle Surveillance Station-t? A beállításával kapcsolatban lenne pár kérdésem!
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
-
vacs
Topikgazda
válasz LógaGéza #16070 üzenetére
Szerintem arra gondolt a "költő" ( ), hogy egy poe nvr esetében mind a 4/8 kamerából jövő kábelt be kell kötni az nvr-be, míg ha sima nvr-ed van, akkor a poe switch-et teheted egy másik szobába vagy bárhova ahol logikus és akkor csak egy kábelt kell vinni az nvr-hez!
(^)(>.<)(^)
-
LógaGéza
veterán
Ez ugyanígy működik a PoE-s NVReken is. Attól, hogy bele van építve plusz szolgáltatásként egy PoE Switch, még ugyanolyan NVR, mint amikbe nincs. Nem kell csillagpontos topológia ehhez se.
-
Marci112233
addikt
Nos ahogy sejtettem keresztapám ma kérdezte hogy 200 ezerért ki lehet-e építeni neki egy jó kamera rendszert. na most addig oké hogy IP lesz a tuti, de tanácsot kérnék tőletek. Lőttem egy Google térképről képet és rajzoltam rá. Piros keretes telekre kellene a kamera, azon belül is a citromsárgával jelölt épületre lesznek a kamerák téve. Azon belüli kis négyzet pedig egy műhely, és oda menne a rögzítő.
Na most azt nem tudom belülre kell-e kamera, de kívülre az biztos. Ezen meghatározott áron ki mit ajánlana? Értem itt kamerák száma, és mekkora mp-eset?
Ha jól tudom csak magyar bolt játszik mégpedig azért mert az áfás számlát le akarják írni a könyvelésben.
[ Szerkesztve ]
-
markussandor
senior tag
válasz Marci112233 #16073 üzenetére
Szia,
nagyon necces, ha hazai, jó rendszert szeretnél. Összedobtam 4 kamerát (hikvision), egy 8 csatornás rögzítőt (hikvision, ha bővítenél, alig drágább a 4 csatornásnál), egy noname PoE switch, 3 TB HDD, egy doboz kábel (305 m), a legolcsóbb dolgokból, mégis 256000- ft-ra jött ki. Neked is elmondom azt, amit kb 2 hónapja másnak, ha tojnak az áfára, ennek a töredékéért kijön ugyanez a rendszer kínai webshopból (EU raktárból). Ha az egy év garancia is visszatart, veszel mindenből kettőt, és akkor is olcsóbban kijöttél.
Sokunknak működik évek óta kínai kamera, semmivel se rosszabb a meghibásodási arányuk. -
Marci112233
addikt
válasz markussandor #16074 üzenetére
Olyan oldalt ajánlanál akkor tudnál ajánlani ami bankkártya társítás nélküli PayPal számlát is elfogad? Mert az volna, és arról tudnék simán utalni, de már találkoztam olyannal hogy PP számla nem volt jó mert nem volt hozzá bankkártya társítva.
-
varmi2
nagyúr
válasz Marci112233 #16075 üzenetére
Bangood ,ebay, gearbest, geekbaying.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
markussandor
senior tag
"bankkártya társítás nélküli PayPal számlát is elfogad"
nem biztos, hogy ezt értem, én is PayPallal fizetek a kínai boltokban -
vacs
Topikgazda
" már találkoztam olyannal hogy PP számla nem volt jó mert nem volt hozzá bankkártya társítva."
Én évekkel korábban sokáig használtam úgy a PayPal-t, hogy nem volt hozzá társítva kártya és mindenhol elfogadták, furcsa lenne, ha neked nem működne!
De amúgy nyugodtan tehetsz mögé kártyát, biztonságosabb, mint xy kínai oldalakon megadni a kártyád adatait!Folyamatos rögzítés lenne, vagy csak mozgásra?
Ha kell a vonalátlépés figyelés, akkor az is drágít rajta, de hasznos tud lenni.
Pl Annke vagy Reolink rendszer EU raktárból, legalább 5 MP-es kamerákkal.
Esetleg itthonról a Fisotech is jó lehet, itt írtam róla, figyelmesen olvasd el amit írtam![ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
BrandonXXV
aktív tag
Sziasztok!
Évek óta használok 2 db Hikvision IP kamerát, megelégedéssel, egy Synology NAS-ra kötve, kezelve.
Bővíteném a kamerák számát 1-2 db-al, de synologyhoz már külön kellene db-onként venni licencet, ami nem olcsó.
Kérdés, milyen irányba kellene elindulnom, akár kínai NVR+ kamerákkal, hogy a meglévő 2 db Hikvision is arra lenne téve.
Vagy maradni kellene Hikvision rögzítőnél, plusz azt bővíteni Hikvision kamerákkal?! -
Marci112233
addikt
Annyi félét találok hogy nem tudok dönteni. Konkrét példákat adnátok szettek ügyében?
Azért is mert nagyjából értem amiket írnak az oldalak. de nem vagyok nagyon jártas az angol nyelv terén.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Dolphine
addikt
válasz BrandonXXV #16079 üzenetére
Szia!
Ha lenne időd, akkor a Synology Surveillance Station beállításában tudnál nekem segíteni, akár privátban is? Az értesítés (email) és észlelés, valahogy nem kerek!
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Marci112233
addikt
Erről a szettről vélemény? Van ebből a márkából 2 darab AHD 2 megapixeles kameránk és nem rossz képe van és jól teljesít, de nem tudom a rögzítője mennyire megbízható, ugyanis a 2 kamera képét Dahua rögzítő veszi egy 2TB-os lemezre.
-
szetcsuszott
aktív tag
Sziasztok!
Az összefoglalóban is megtalálható ptz kamerája van a kollégámnak konkrétan ez az Anbiux, mert ragaszkodott a wifihez. Namost, ez a kamera azt csinálja, hogy fél nap - két nap közötti időközönként offline lesz. Ez mitől van? Eldobja a wifit, és nem csatlakozik vissza?
Konkrétan ezt az üzit dobja az ICsee appban, és nem lehet az appon keresztül semmit sem kezdeni vele. A kamera látszólag működik egyébként, az IR ledek világítanak a sötétben... Mit lehet kezdeni ezzel?
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
vacs
Topikgazda
válasz szetcsuszott #16083 üzenetére
Ha csak a wifit dobja el, de amúgy működik rendesen, akkor inkább a hálózattal lehet a baj.
Mennyire erős a wifi a kamera mellett, állj oda mellé és telefonon csinálj egy sebesség mérést, illetve telefonon milyen erős a wifi jel?
Hány éves a router, ha öreg már, akkor csökkenhet a wifi teljesítménye!
Van-e másik zavaró wifi jel a kamera körül (szomszédé)?
Így első körben ennyi jutott eszembe!(^)(>.<)(^)
-
szetcsuszott
aktív tag
Köszi!
Wifi jelre gyanakszom én is, legutóbb 2 napig, most fél napig online volt, működött szépen. Egy pöttytől 3 vonalig ugrál a jel egyébként, a router a UPC-s fehér. Másik wifi jel is van, bár félig-meddig kertes iker sorház, nem egy vékony panel. Még azt meg fogom nézetni a cimbivel, hogy egyébként rögzít-e, szedje ki a kártyát és nézze meg.
Azt tanácsoltam még neki, hogy vigye be a kamerát pár napra a router mellé, úgyis csak ideiglenesen lett feltéve kintre, és figyelje, hogy így is offlinekodik-e, vagy sem. Ha nem, akkor egyértelműen gyenge a wifi jel, bár újabban aUPC-tVodafont ismerve simán lehet, hogy szakadozik a szolgáltatás eleveKezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
Marci112233
addikt
Nézelődök a neten és ugyan már túl vagyok a 200-as kereten és még az UTP kábelek nincsenek benne, de ez szerintetek mennyire jó összeállítás lenne?
-
bigrock
Topikgazda
válasz Marci112233 #16086 üzenetére
Részemről javasolt, korrekt cucc.
Tápellátás, switch, HDD - ezekről se feletkezz meg.[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz bigrock #16087 üzenetére
Na igen a HDD kimaradt.
Switch-ből ezt néztem ki mellé: Dahua PFS3009-8ET1GT-96
Viszont a tápellátás. Az nem tartozék a rögzítőnek, és a switch-nek alapból?
-
vacs
Topikgazda
válasz Marci112233 #16082 üzenetére
Hogy bonyolitsam a dolgodat, a Hyundai szett is ajánlott, bogabi írta éppen neked!
Illetve délután én is írtam pár sort neked
BrandonXXV: ha elégedett vagy a Hikvisionnel, akkor maradj ennél és vegyél egy Hikvision NVR-t, hozzá Hikvision kamerákat és lesz egy remek rendszered!
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
Marci112233
addikt
Ha a Hyundai NVR-ben is megfelelő minőségű akkor a magyar boltban való vásárlásnál az lesz a befutó 8 portos NVR-el 4 kamerával. Az merevlemezzel együtt picivel megy 200 fölé, ha jól számolgattam. Ha viszont játszik náluk a külföldi rendelés akkor meg ezt néztem még.
-
bigrock
Topikgazda
válasz Marci112233 #16088 üzenetére
Táp ellátásnál a kamerák betápjára gondoltam. Mivel itt PoE switch lesz, a kérdés megoldódott.
-
Marci112233
addikt
válasz bigrock #16091 üzenetére
Én is így gondoltam és ezért kérdeztem vissza.
Közben azért a Dahua rendszeren picit variáltam, de csak annyiban hogy hozzáraktam egy 2TB-os HDD-t és a kamerát 5-ről 4-re MP-sre csökkentettem az ár végett, de UTP kábelek még ebben sincsenek benne, de így is már kis híján 240 ezer.
Mondjuk így van 3 lehetőség és ár amit tudok majd ajánlani nekik, amiből választhatnak.
-
cslazokdani
csendes tag
válasz Marci112233 #16092 üzenetére
Ez a szett nekem is megtetszett, lehet holnap meg is rendelem.
-
Marci112233
addikt
válasz cslazokdani #16093 üzenetére
Már ha a Dahua rendszerre gondolsz amit utólag linkeltem akkor az nekem is tetszik, de elsőnek 200-as keretet kaptam, így kérdéses hogy mennek-e árban feljebb, mert szívem szerint inkább a Dahua-t venném én is, de ha 200 fölé nem nagyon akarnak menni akkor a Hyundai rendszer lesz a befutó.
-
Marci112233
addikt
Éjjel nem aludtam rendesen annyira foglakoztat egy kérdés.
Röviden nekünk van egy internet hálózat kiépítve a másik telekre több AP-n keresztül. Annak végén egy router van switch módba állítva, amiből kettő port már foglalt.((1 bejövő internet, míg a második foglalat a DVR-el való összekötésért felel.) Na most arra routerre én rákötök egy ilyen kamerát, akkor a hálózaton keresztül, IP cím alapján itthon láthatom a képét? PC-n amúgy is a SmartPSS programot használom, ha működik a dolog akkor abban tudom, hogy IP cím alapján is felvehető egy eszköz, mert jelenleg a DVR az szériaszám után van hozzá kötve.[ Szerkesztve ]
-
bigrock
Topikgazda
válasz Marci112233 #16095 üzenetére
Ha ugyanabban az alhálózatban van, miért ne láthatnád ?
-
Marci112233
addikt
válasz bigrock #16096 üzenetére
Abban van, legalábbis a sorban van egy Synology DS418 is, amit akár a géptároló alatt is elérek belső hálón, mintha itthon a PC-rő kapcsolódnék hozzá.
Viszont ha látható, akkor gondolom nem is szükséges memóriakártyát raknom a kemarába hanem a rögzítést a NAS-ra vezérelném.
-
bigrock
Topikgazda
válasz Marci112233 #16097 üzenetére
Így. A memória kártya egy biztonsági tényező , ha elmenne.a hálózat, arra tud menteni.
-
Marci112233
addikt
válasz bigrock #16098 üzenetére
Ha elmegy az áram akkor jelenleg ott minden leáll, mert ott még nincs szünetmentes. Itthon a gépet és a NAS-t már védi egy. Így ha elmegy az áram úgysem rögíztene.
-
Marci112233
addikt
válasz bigrock #16098 üzenetére
Közben gondolkodtam hogy hogyan oldjam meg a POE tápellátást. Ez a switch megefelelne?
Így maradna szabad RJ45 port is ráadás később a switch jó lehet egy direkt NVR-es szetthez.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest