Új hozzászólás Aktív témák
-
markussandor
senior tag
válasz hfrici #16700 üzenetére
Ez konkrétan 9 csatornás (az adatlapja szerint 8, de menüből 9-et mutat, nem tudtam tesztelni, mert nem volt kéznél csak 8 kamerám).
Mivel csak két kamerád van, én nem erőltetném a PoE switch beszerzését. Sima switch viszont kellhet, ha nincs már elég szabad LAN csatlakozásod. -
markussandor
senior tag
válasz szetcsuszott #16698 üzenetére
"Árukeresőn vagy 80ezerig nem láttam olyat, amin van egynél több lan csati."
-
hfrici
aktív tag
válasz szetcsuszott #16701 üzenetére
Akkor ez nekem így már bonyolult. Köszönök midenkinek mindent.
-
Rick4
félisten
válasz hfrici #16704 üzenetére
Mi ezen a bonyolult? Ez egy hálózati felvevő, rádugod egy routerre, és bedugod a konnektorba.
A kamerákat is bedugod a konnektorba, és vagy wifivel, vagy kábellel összehozod a routereddel, onnatól minden megy.Amúgy egy ilyen jön nekem is, csak az 16 csatis, sok meglepetés nincs az ilyenekben.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Samus
addikt
válasz hfrici #16704 üzenetére
Akkor az az NVR, amit linkeltem elsőnek, elég olcsó, CZ (Cseh) raktárból hamar itt van, mindenféle pluszköltség nélkül. Lősz bele egy használt HDD-t olcsón. Ha a routeredben van még szabad port, akkor bedugod, ha nincs, akkor veszel mellé itthon egy olcsó switchet, abba mennek a kamerák és az NVR, és összekötöd a routerrel (egy pusz UTP kell még, bocsi). Ennél egyszerűbb csak az SD kártya. Utóbbi hatránya, ha akció van, a delikvens lekapja, és onnantól neked volt, neki pedig lesz egy kamerája (és mivel a felvétel a kamerában lévő kártyán volt, soha nem látod többé).
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Rick4
félisten
Most vettem én is ilyet, a héten itt lesz, annyiért volt mellé az 1TB-os új hdd, hogy nem hagytam ott, a 16 csatis h.265-ös NVR, a vinyó és a szállítás cakk pakk 70 usd volt.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz markussandor #16703 üzenetére
Nem, ezt NVR-re írtam, nem switchre. A switchre írtam, hogy itthon sem sokkal drágább mint aliról.
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
Rick4
félisten
válasz szetcsuszott #16711 üzenetére
2 ezer egy 5 portos switch, olcsóbb, mint plusz 3 kábel.. Amúgyse életszerű egyirányba négy kamernak négy kábel, hanem egy kábel, switch, majd pl a padláson négyfelé osztani.
De én nem értek hozzá, csak hobbiból 20-25 ilyen rendszert raktam fel ide-oda.Amúgy vezetékes kamerában gondolkodott?
[ Szerkesztve ]
-
hfrici
aktív tag
Akkor megveszem ezt az NRV-t, meg egy HDD-t bele. A routeremen az összes port szabad! UTP-vel összedugom a 2 eszközt és lehet rögzíteni a kamerák képét. A kamerák wifin kommunikálnak a routerrel és nem szeretnék több kábelt. Én így gondolnám. Erre kérek bólintást, hogy jól gondolkozok, vagy vakon vagyok teljesen..
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz hfrici #16714 üzenetére
Még az lehet esetleg probléma, hogy lesz-e -H264 tömörítést feltételezve- kameránként 4 mbps stabil sávszélességed a router és a kamerák között...nincsenek-e túl messze. A kalkulátor szerint annyira van szükség. De majd jönnek nálam okosabbak és tapasztaltabbak.
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
Keef_Lee
senior tag
Akármit olvasok, keresek a neten, meg ezen a fórumon: akkor sem tiszta számomra, hogy p2p nélkül hogyan lehet beüzemelni.
A neten mindenhol a p2p kapcsolatot erőlteti mindne leírás, video.
Ha NVR-el oldom meg , de az is p2p-n keresztül érhető el, akkor biztonsági szempontból nem vagyok előbbre.
Tényleg nem értem, de már bele is hülyültem a sok keresésbe. -
Keef_Lee
senior tag
válasz markussandor #16719 üzenetére
Hát ja, de még a vpn-t sem tudom hogy hogyan kell beállítani.
Végre találtam valamit.
Ebből annyit értek, hogy az rtsp-t hogyan lehet melyik porton.
Persze ettől még nem tudom megoldani, meg vpn nélkül ha kimegy valami app részére a WAN-ra, akkor haza is jeletkezik gondolom, mert a ZPlinkes user, jelszót hazsnálja ehhez is, vagy mi.
Az sem világos, hogy a mobilommal ha a gyári appját összeállítom, akkor az már ki is ment a p2p-n keresztül, vagy csak a LAN-on van? -
vacs
Topikgazda
Reolink E1 Zoom-ban van böngésző támogatás, illetve az Eufy is tudja, ráadás gyereksírás felismerés funkcióval.
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
GreenGoblin
őstag
Mondjuk akinek kamera kell hogy meghallja a gyereksírást ott már bajok vannak.
Nekem mint szülőnek kijött a hatodik érzékem és minden neszre azt hiszem baj van a gyerekkel.
Van erről valami infód, hogy az EUFY hogy tudja a böngészős dolgot? Ezzel még nem foglalkoztam.
Közben jött 3 2K kamera EUFY-tól mert reklamáltam a régieket megtarthattam.
Eddig 8 kameránál tartok.
Mondjuk Wyze-nál is reklamáltam ott is kaptam ingyen cuccot. Ott 10 kamerám volt összesen... ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
sambenez
addikt
válasz GreenGoblin #16726 üzenetére
Tegyük fel kertes házban laktok, és amíg a gyerek alszik kimennél gyomlálni a kertbe. Megnézném amikor meghallod a kert végében a gyereksírást.
-
strcpy
tag
Én is pontosan ezért kerülöm azt a Hiseeu szettet. 8 csatornás POE-s NVR, 4 darab 5 MP-es kamerával must have lenne 55 ezerért, csak pont a kameráról magáról nincs semmi info. Még modell neve sincs.
Ráadásul a leírásában megadott ASIN szám is problémás. Amazon-on az értékelések nagyrésze egy laptop táskához tartoznak.
Egyébként a fórumban már linkelték a szettről készült review-t, csak abban pont az éjjeli képet nem sikerült bemutatni.Más kérdés:
Az emberi alakot felismerő és követő PTZ kamerák visszaállnak az eredetileg megfigyelt területre (például kapura) miután a személyt már nem tudja tovább követni? Vagy "elmászik" a kép a területről?
Erre vásárláskor kölön kell figyelnem vagy ez alap feature?@sambenez (#16727):
Régen kapálaskor kivitték a csecsemőt a földre, vastagon bebugyolalták, ástak neki a közelben egy gödröt és beletették. Hát, változnak az idők.[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Sziasztok,
Létezik olyan szett, amire beltéri wifi-s ptz-kamerákat lehet tenni? (a wifi lenne a legfontosabb)
Köszönöm! -
Hauptmann
addikt
Beltéri PTZ kamerára a Mi Home 360-nál van ajánlottabb típus?
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
válasz markussandor #16735 üzenetére
FullHD elég, rögzítő nem lesz, két szobába tennék 1-1 darabot, wifi kapcsolattal, legyen értékelhető éjszakai képe. Más infó szükséges még?
-
Flowtation
őstag
Sziasztok! Nem biztos, hogy a jó topicban járok, küldjetek el, ha így van.
A témában abszolút nem vagyok jártas. Sógornőm kért meg, hogy keressek a munkahelyére (üzlet) kamera rendszert. Őszintén bevallom, csak átfutottam az összefoglalót, előtte kerestem egyet árukeresőn, ez jött velem szembe:
[link]
Azt szeretném kérdezni, hogy ez jó ajánlat? Darabszám elég, viszont ha jól látom ezek még analóg kamerák, nem tudom ez hátrány lehet e?
Pár paraméter amit én gondolok, hogy kellene:
- felvétel, legalább másfél napot jó lenne rögzíteni a hétvége miatt (persze vinyót külön kell megvennem, ez stimmt)
- éjszakai kép tűrhető legyen
- ha esetleg távolról is rá lehet nézni, netán mobilról is az maga lenne a tökély.Köszönöm előre is a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
markussandor
senior tag
válasz Hauptmann #16736 üzenetére
Ha a jövőben sem lesz igény rögzítőre kötni, akkor jó lehet. Viszont olcsóbban is találsz, pl Xiaovv Q12 (ez csak vízszintesen mozgatható, a függőleges irányt kézzel lehet állítani).
-
markussandor
senior tag
válasz Flowtation #16737 üzenetére
Szia, nem meglepő módon, egy ip kamera topikban én nem ajánlom az analóg rendszert. Akkor sem, ha olcsóbb. Üzemeltetek analóg és ip kamera rendszereket is, az ip mindenben jobb.
Ha csak a mozgást rögzíted, akkor zárás és nyitás között semmit sem fog rögzíteni, kivéve, ha a betörő épp bemászik az ablakon :-) Ezt a funkciót kb mind tudja, és egy boltban nem kell tartani zavaró külső tényezőktől, mint egy udvaron.
Ha ár érzékeny az üzlet, akkor a kínai beszerzést javaslom. -
vacs
Topikgazda
Hauptmann: ha az összefoglalóban elolvastad a Xiaomi-ról szóló részt, akkor megfelelhet.
De ajánlott pl a TpLink Tapo, vagy a Reolink is.Flowtation: amit linkeltél az egy analóg rendszer, 2021-ben itt a topikban nem igen ajánlott már (max akkor, ha nagyon alacsony a keret).
Az összefoglalóban lévő márkák mind ajánlottak: IP legyen, 4-5 MP felbontású (vagy több) és vezetékes.
Az olcsóbbak közül lehet a Reolink vagy Annke, ha többet szánnak rá, akkor Hik-Dahua-Provision-Techson bármelyik jó lehet.
Mindegyik rendszerhez van mobilapp is, így távolról is bármikor nézhetőek a kamerák.(^)(>.<)(^)
-
Flowtation
őstag
válasz markussandor #16739 üzenetére
és
#16740vacs:
Köszönöm mindkettőtöknek a választ. Utána nézek akkor ezeknek, aztán jelentkezek ismét, ha lesz kérdésem.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Egy Reolink 410 kamerának mennyi a tipikus fogyasztása?
Elég lehet egy TP-Link 4 portos POE switch max 58W és portonként max 15w terhelhetőséggel?
Vagy inkább az itt linkelt MaxLink 62W-os switch?
Köszönöm szépen!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
strcpy
tag
válasz markussandor #16733 üzenetére
Köszi a képet. A videókban amit én láttam elég zajosak/életlenek voltak az éjszakai képek, ez viszont tényleg jól néz ki. Szabad megtudnom a kamarád pontos típusát?
Mozgó alakoknál nincs "ghosting", az arcuk is kivehető marad?Kezdem úgy érezni, hogy elvesztem a kamerák/NVR-ok rengetegében. Olcsón igazából mindenhol ugyanaz a kínai OEM cuccot kapom, ami végül vagy jó lesz, vagy nem.
Hétvégén ha lesz időm felskiccelem az elképzeléseimet, akkor talán már tudok konkrét tanácsot kérni a topikban.
-
kano
nagyúr
válasz markussandor #16747 üzenetére
Köszönöm!
Tehát mondjuk 4db kamera fogyasztása max 30w lehet. TP-Link Poe switch-et ha használ valaki?
Még lehet venni őket? Ugye elég 10/100Mbs-os is?
Köszönöm!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
LógaGéza
veterán
Elég a 10/100as.
Nekem egy managelhatő Netgear POE Switchem van, az írja a fogyasztást is. Nappal ~2W körül alakul, éjszaka infrával max ~5W."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
Új hozzászólás Aktív témák
- 2 éves irodai PC netezésre, filmezésre
- Asus E406M 13.3 Intel proci/SSD/ Szép állapot /Full hd/WebCam/ Office
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo LOQ 15,6, RYZEN 5 8645HS, RTX 4060, 16GB, 512SSD, 144HZ, GARANCIA
- Gigabyte GT 710 GB videokártya eladó
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest