Új hozzászólás Aktív témák
-
hevepapa
senior tag
Olcsó megoldásnak szóba jöhet még a TP Link Vigi C340-W is. 4 MP felbontású ez is, 30 ezerből kijön és van hozzá 3 év magyar garancia.
De van valami ami nem mindig nyilvánvaló: sok esetben a gyártók nem adnak a kamerával tápegységet. Így olcsóbb... nekik. Neked meg drágább.
Szóval praktikus utánajárni, hogy tartozék-e a táp vagy sem.
Pl. a Vigi C440-W-nél a csomagolás tartalmánál nincs beírva a Power Adapter, de a C340-W-nél ott van ez is. Vannak gyártók akik nem is írják ki mi van a dobozban - így utólag nem reklamálhatsz ha valami hiányzik -
kunberci
senior tag
válasz hevepapa #31052 üzenetére
Kapsz a Reolinkhez tápegységet.
[link]Mondjuk ez pont nálam nem számítana, van még pár db 12V 1A-es tápegységem.
Igaz a Reolinkre (regisztráció után 2.5 év) gari van, nem 3 év.
Mondjuk legalább se az alin, se a (reolink.com)-os rendelésnél nincs házhoz szállítási díj. Múltkor az egyik switch meghibásodása kapcsán több mint 5 eFt volt az odautaztatás, meg a visszautaztatás gariba itt MO-on.
Meg mindkét antenna be van kötve, nem úgy mint az alsó polcos Kínai csodáknál.[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
válasz kunberci #31053 üzenetére
A kínai "dzsunka balra" központú gyártóknál bármi előfordulhat Meg az ellenkezője is Más kontextuusban már említettem kis dzsunka FHD-s wifis kamerámat ami annyira noname hogy még valami hangzatos kamu név sincs a dobozára írva. Viszont ONVIF kompatibilis és olyan jó a wifi vétele, hogy szerintem nem csak a 2 antenna, hanem minden fém alkatrész rá van kötve a vevő részre
Hol vetted a switchet aminek ilyen sokba fájt a gariztatása? Csak mert akkor azt a boltot érdemes kerülni.
"van még pár db 12V 1A-es tápegységem"
Nálam is van bazár, bár elsősorban PC-s fronton: épp a napokban a padláson egy dobozban találtam egy 10 GB-s HDD-t meg 4-5 db gyári intel CPU hűtőt,meg egy halom ilyen-olyan alkatrészt. Gondolkodtam si rajta hogy berakom a gépembe a SoundBlaster Live 5.1 hangkártyát. Baromi jól szólt annak idején, csak szopás volt a driver része. W10-en már nem is próbáltam. A szokásos Creative Labs. balfékségek[ Szerkesztve ]
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok.
Szinte esélytelennek látom vissza olvasva, de azért rákérdezek. Annke c500 kamera elérhető xmeye app-ról?
Fater szeretné bővíteni a rendszert és Besder kamerák vannak felszerelve, azok mellé kellene valami. -
vacs
Topikgazda
válasz jackbacsi87 #31057 üzenetére
Külön csak a kamera nem!
De, ha van xmeye nvr és ahhoz van hozzáadva az Annke, akkor igen.
Az Annke kamera tud Hikvision protokollt, ezt pedig általában ismerik a kínai rögzítők, így lehet hogy működni fog, de nem garantált a teljes kompatibilitás![ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
greyslay
aktív tag
Üdv. Adott egy Imilab ec6 kültéri cucc, ami wifin keresztül kapcsolódik. Van még emellett két beltéri imilab kamera is. Mind a három esetében legalább 20 perces értesítés késések vannak amikor mozgás van. Van erre valami megoldás? Már visszaolvastam a fórumba de nem találtam választ konkrétan.
"embertelen ember munka"
-
Blackmate
senior tag
Annke NVR tulajok! A rögzítőben be lehet állítani, hogy HDD hiba esetén értesítést küldjön a rendszer?
-
hevepapa
senior tag
válasz greyslay #31059 üzenetére
Nem írtad, de gondolom a mobilos app-ban (Mi Home) érkezik meg lassan az értesítés.
Ilyenkor egyszerűen csak lassú a Xiaomi felhő elérése. Ugyanis azon keresztül éred el a kamerát telefonon. Leegyszerűsítve: kamera - > router -> felhő -> telefon
Mivel a Xiaominál már nem annyira prioritás a magyar meg úgy egyáltalán az európai régió a GDPR bevezetése óta, esélyes, hogy egyszerűen kevesebb erőforrást tesznek az itteni felhő alá és inkább CN régió van megerősítve.
Picit lehet trükközni és gyorsabb elérést kifacsarni a régiókkal, de nagy csodára nem lehet számítani.
Sajnos itt is tetten érhető, hogy egy kamera hiába olcsó és egyébként hardverileg jó minőség, ha a mögötte álló szoftvereses infrastuktúra gyenge, akkor több bosszúságot okoz mint örömet. Az ár egy része pont az ilyen infrastuktúra és support fenntartására megy el....[ Szerkesztve ]
-
beci
őstag
Sziasztok.
Tudja valaki esetleg,hogy a Tapo C420S1 bázis állomása tud wifire kapcsolódni? Vagy mindenképp net kábeles csatlakozást igényel?Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
hevepapa
senior tag
"Smart Wire-Free Security Camera System"
https://www.tp-link.com/hu/home-networking/cloud-camera/tapo-c420s1
Csak 2,4 GHz-es wifin megy, vezetékes (utp) kapcsolatra nem alkalmas. -
hevepapa
senior tag
Az előző kommentemben mellé lőttem - elnézést. Nem olvastam el figyelmesen: te a hub-ra kérdeztél. Én meg a kamerára írtam.
Itt a beállítási videója:
https://www.youtube.com/watch?v=5W3PvpnO_f8[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
válasz greyslay #31069 üzenetére
Köztünk szólva: szerintem a Xiaomi nagyon el van már szállva. 10 éve még árban, hardver és szoftver minőségben, supportban még nagyon-nagyon jók voltak szinte minden lakossági cuccuknál. Akkoriban sok 3rd party app is volt ezekhez. Most már egyre zártabbak és egyre drágábbak, de szoftveresen egyre gyengébbek. Talán túl nagyra nőttek és már túl sok mindennel foglalkoznak. Fene tudja ezeknél a kínaiaknál. De az biztos, hogy a CN piacnak van náluk nagyobb prioritása és nem az EU-snak.
-
hevepapa
senior tag
Hát fene tudja... az európai S22 Exynos procival volt kiadva. Nem vitás hogy a szintetikus tesztekben jobb a Snapdragon, de őszintén szólva hétköznapi használatban teljesen OK az Exynos is. Én 2 éve használom. Az aksija bőven kibír 1 napot, gyors, kényelmes. Az One UI 6.1 felület baromi fluid. A kamerája is nagyon frankó.
-
hevepapa
senior tag
válasz jézusom #31076 üzenetére
Tudom, hogy így csinálták / csinálják. Ebből vannak is kavarások bőven. Lásd Mi Band széria.
Az meg hogy a kamerától kezdve az ilyen-olyan szenzorokon keresztül a macska etetőig mindent betolnak a Mi Home alá,, valahol a minél szorosabb kontroll és minél több adatgyűjtés célból lehet. Ha valaki 20-30-40 ilyet használ, azért ha van elég adat összegereblyézve, abból már elég szép felhasználói profilt lehet összerakni az emberről - ha 1 kézben van minden. Persze itt elsősorban nem a magyar adatok a lényegesek, hiszen bőven vannak olyan kínai városok (amik nevét nem is hallottuk itthon) ahol többen laknak mint itt az egész országban[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
válasz zsoltip #31079 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltál? https://www.alza.hu/barkacs/ezviz-dp2c-ajtokitekinto-d7339869.htm
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
TLDR: 220-ról működő, sd-re/felhőbe rögzítő kamera kellene normáis képminőséggel nappal és éjszaka. A cél nem az egzakt védelem, hanem a szülők nyugalma, hogy van egy kamera is a házon.1. Hány db kamerát tervezel?
1-2db, kültéri2. Később lesz-e bővítve?
Nem.3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés?
SD kártya/felhő4. Mekkora területet szeretnél figyelni?
Egy előkertet és garázsfeljárót, ami kb 40-50nm.5. Kellenek-e okos funkciók?
Jöhet. Egy riasztás pl. kell, de ha van egyéb funkció, abszolute elfogadott.6. Külföldi vásárlás szóba jöhet?
Igen.7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra?
Ár-érték arányban a legkedvezőbb lenne a legjobb (nyilván). Legyen mondjuk 100k a teteje a 2 kamerának, +/- kb 10k huf.8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell?
Wifi megoldott, tisztában vagyok az általatok írt hátrányokkal.9. Egyéb igények?
*Legyen normális az éjszakai felvétel*Ha felhő alapú app van hozzá, annak kezelőfelülete legyen egyszerű. Pl.: xiaomi beltéri kameránk van (kutya/gyerek miatt) nekünk,annak a kezelőfelülete teljesen egyszerű, szülők is meg fogják tudni tanulni.
*Nem tervezném naponta tölteni, 220-at oda tudok vinni, napelemes megoldás (ne röhögjetek nagyon, van egy fun kamerás madáretető, amihez van napelem, igaz az csak 5v-on kér 1 ampert de tökéeltesen elégedett vagyok a működésével) ha jó, azaz nem kell
a) tölteni csak max hónapok alatt 1x
b) kidobni az akksiját egy év múlva,
jöhet.Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
Hali!
Tételezzük fel, van egy nyolc csatornás rögzítőm, ezt lecserélem 16 csatornásra.
Ha nyolc csatornásat tovább adom, akkor a vásárló maradéktalanul tudja használni a saját kamerához?
És az új rögzítőmön a régi kameráim fognak működni? Attól félek esetleg hogy a rögzítővel adtam meg a jelszavakat a kamerának, ilyen aktiválási hülyeséget és akkor most nem lesznek kompatibilisek.
Köszi, remélem érthető
-
Marci112233
addikt
válasz kunberci #31084 üzenetére
Annke N48PAW lekezeli? Csak mert tényleg baráti áron a 8MP és 25FPS.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
kunberci
senior tag
válasz Marci112233 #31086 üzenetére
"Gondolom, hogy igen", én használtam Reolink kamerát Hikvision NVR-rel (DS 7608NI K1C).
Az állandó rögzítés menni fog "szerintem" ONVIF-en keresztül.
Elején a kamerát IP-n keresztül be kell állítani pl: ONVIF-et engedélyezni, alapból nem aktív ez a funkció.
Minden puding próbája az evés.RLC 510A, illetve RLC 810A -val használtam a Hikvision NVR-t.
Igen a 8MP, illetve a 25FPS az nem rossz.
De nem így néz ki a kamera, az Alzás képen még a 810A van.[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
válasz zsoltip #31088 üzenetére
Amit belinkeltél az ha jól látom sima kikukucskáló cucc. Az nem kamera!
Kamerák itt vannak: Peephole Door Camera - AliExpress -
jézusom
addikt
Hali!
Van most valami működő ANNKE kupon? Mostanában nem nagyon dobálják, pedig régebben simán lejött vagy 20%
-
kunberci
senior tag
válasz szita.erno #31093 üzenetére
Ugyan ennyi az Alis ár is. (131136 Ft alis ár). H800. 4 kamera+NVR.
Mondjuk holnaptól még:
-12 eFt (11CD30 92eFt feletti vásárlásnál).
-20 eFt (11CD50 140eFt feletti vásárlásnál).Kell esetleg még egy kamerát rendelni, és máris 20 eFt még lejön az árból.
-
jézusom
addikt
Hát gyerekek, én a global usd storebol vettem két c1200as kamerát meg egy 16 ch nvrt, nem volt 400 dodó. Szerintem alin drágább még holnap is. Mondjuk ilyen kupont nem néztem, csak ami oda volt irva hogy mennyi lesz holnap.
[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
Üdv!
Annke kamerákat használok, ami SD kártyára rögzít. Már többedjére járok úgy, hogy pont akkor ugrik pár mp-et vagy percet a felvétel a visszajátszáskor, amikor pont látnom kéne, hogy mi történik.
Mi ennek az oka? Baromi bosszantó. -
Minstrel
senior tag
Ha már Annke-ről van szó, lenne egy próblémám/kérdésem.
Vannak régebbi és újabb C500-asaim, most vettem két turret-et és ha ezeket nézem annke vision android app-ban akkor szinte mindig megáll az élőkép pár másodperc után ha HD-ben van, SD-ben nem.
Viszont NVR visszajátszáskor nem akad meg, percekig is néztem már és semmi akadás, tehát nem hiszem, hogy a hálózattal van gond és a régebbi C500-ak is gond nélkül mennek élőben HD-ben.
Minden kamera külön POE Switch-en van, nem az NVR-be vannak csatlakoztatva és PC-n is mindik akadásmentes, IE-ben és ivms-ben is.
Ti is tapasztaltok ilyen akadozást HD-ben?
-
hevepapa
senior tag
válasz Minstrel #31099 üzenetére
Ha csak az annke vision android app-ban akadozik, akkor esélyesen az annke felhője lassúcska. Ugyanis ha PC-n nézed akkor a belső hálózatodon keresztül éred el a kamerát ami valószínűleg wifin is gyorsabb és stabilabb mint amikor a kamerakép elmegy neten az annke felhőbe és onnan kéri le az app. Az is benne van a pakliban hogy van olyan opció az appban (nem ismerem) hogy régiót kell beállítani, akkor nem optimális régiót választottál ki. De az is lehet hogy a felhő eléréseknél nagyobb priritás adnak egyes országoknak ahol több annke kamerát adtak el, a magyar meg a "maradékot" kapja. Annak idején amikor még webes dolgokkal foglalkoztam megesett hogy egy kisebb kapacitású weblapnál a lekérdezésnél előnyben volt a magyar IP, utána jött a sorban az európai, a többi meg.. ami maradt
Szóval ha csak a mobilos appban van probléma akkor annak ezeregy olyan oka lehet amire nincs ráhatásod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen routert?
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs