Új hozzászólás Aktív témák
-
a2d2
addikt
Bocsánat, korrigálnom kell magam. Annyira nem szar a Huawei csak kicsit fura.
Rákötöttem ma egy LAN kábelt meg egy laptopot: valójában a LAN porton is a 192.168.1.x-es címet oszt, csak a menüjében írja ezt a 192.168.3.1-et, meg hogy nem állíthatom át a tartományt ugyanarra mint a WAN.
Menedzselni viszont akár WIFI-ről, akár LAN portra kötött eszközről a 192.168.1.3-on keresztük tudom. Szóval csak ennyi a szépséghibája hogy ez menedzsment oldal közvetlenül rácsatlakozva érhető el, nem pedig a hálózat bármelyik pontjáról mint a másik 4 router esetében.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
pinnacle
nagyúr
válasz hevepapa #31500 üzenetére
TP-Linkes azonosítóval nem tud bárki belépni a kamerába VGS-en keresztül?
motrola szerintem azért egy ilyen privát dolognál, mint a kamera, ami a lakásban is lehet, azért kellene védelem. Nem hiszem, hogy olyan bonyolult lenne egy SMS-es, emailes azonosítás.
Be van állítva, hogy mozgásnál küldjön értesítést, de nem küld. Illetve záráskor lépjen ki a VMS-ből, de akkor sem megy mobilról, VSM-ről. Ma nem tudtam vele foglalkozni. Majd kilépek a VMS-ből, remélhetőleg utána be tudok lépni a VSM-be, mobilba.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Itt a kétlépcsős azonosítás, de ez így nem jó, ha mobilról nem tudom használni.
-
pinnacle
nagyúr
Most vettem észre, hogy a mobilon a "Váltás vállalati kiadásra"-val tudok VMS-re váltani.
PC-n viszont ha VMS-re akarok váltani, először hozzá kellene adni a kamerát, de ezt írja ki. "Eszköz be van kötve, nem adható hozzá".
Tehát mobilon megy a váltás, PC-n meg nem.[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
válasz pinnacle #31503 üzenetére
Feladom. Részemről befejezem ezt VMS / VSM a témát, mert láthatóan hiába írok bármit akárhányszor.... továbbra is azon pörögsz amit kitaláltál magadnak (a reklámmal szólva: "De miért???") , és csodálkozol ha nem jól működik.
Én meg azon csodálkozom, hogy így összekutyulva még egyáltalán működik valamennyire nálad a kamera. -
a2d2
addikt
válasz jézusom #31510 üzenetére
Amúgy tényleg nagyon frankó ez az AX3. A PCVR miatt vettem ezt és a Quest 3-al nagyon jól össze tudott dolgozni (a 2-vel annyira még nem, de ez inkább a Quest hiányossága volt).
Másik hogy ez a kínai modell (vettem egy EU modellt de azt küldtem is vissza az első teszt után) és erősített a 2.4Ghz-es antennája, akár egy egész családi házat el tudna vinni a hátán így. Most hogy váltottam szolgáltatót és kaptam egy szintén wifi 6-os routert mellé (sajnos még nem 6GHz-es ez sem) így került most el az AX3 a ház egyik végébe kábellel (de a fél kertet beszórja így is), a másik végében pedig a xiaomi van kábellel csatlakozva.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
atirag
őstag
Üdv. Sajnos úgy tűnik egyre több a betörési próbálkozás a környéken. Es úgy tűnik az alkalmi lehetőség. Kellene vennem hamar egy ideiglenes kültéri kamerát amíg tudok rendes kabelest kiépíteni . Jelenleg van a kertben egy reolink 180fokos ami nagyon jól lát ,de nem egészen az ajtóhoz . Milyet érdemes venni ami akkus es kültéri es nem olyan drága? Mert szeretném kiépíteni majd további reolink kamerákkal ,de az több idő az utánajárás miatt.
van olyan ami nem csak napelemes hanem tudok bele akkut tenni ?
Köszönöm -
dezka1976
újonc
Sziasztok!
Olyan segítségre lenne szükségem, hogy van egy kétszintes házam, ahová egy 5 kamerás 5 MP-s IP rendszert szeretnék felszerelni, ami a későbbiekben akár bővíthető is.. A kamerák tápellátását egy PoE switchen keresztül szeretném megoldani. Az NVR-t a földszinten helyezném el. Az internetem a földszinten van, de egy UTP kábelem megy a padlásra és onnan van egy másik, amire az NVR-r kötném. Több kábelt nem tudok lehozni, ezért gondolkodtam el azon, hogy a kamerák tápelosztását egy switchen keresztül, a padlástéren oldanám meg. Mit tudtok ajánlani, milyen rendszerben célszerű gondolkodni? Nem igazán tetszik a Fisotech rendszerében, hogy külön táp szálat kellene a kameráknál barkácsolni. Alapvetően komplett rendszerben gondolkodom, de ha többféle gyártótól tudtok ajánlani rendszert, az is megoldható. A Hikvision DS-3E0109P-E/M (B) PoE switch -en gondolkodok, az pl tudna nekem ilyet? Előre is köszönöm a segítséget!
-
jézusom
addikt
Na srácok!
Azt nem tudjátok az NVR-en lehet onvifet bekapcsolni? Egy külső appal (homeassistant) szeretnék egykét kamerát elérni onvif protokollal, de nem találok ilyen opciót
-
pinnacle
nagyúr
válasz hevepapa #31508 üzenetére
Igazából csak azt nem értem, hogy hova tűnt a kamera hozzáadási lehetőség. Mondjuk mindegy, mert PC-ről jó a webes elérés, ez jobban tetszik, mint a program, telefonról meg működik.
Mikrofont levettem 50%-ra, így az alapzaj is jelentősen csökkent. -
hevepapa
senior tag
válasz pinnacle #31524 üzenetére
De hát ott van.
Egyébként kevés nagyobb hülyeséget hallottam annál, hogy az azonos helyi hálózaton található kamerákat a helyi gépről nem közvetlenül az erre dedikált programon néz valaki, hanem neten, egy távoli szerveren keresztül. És majd csodálkozol, ha a HQ minőségben néha beszaggat a video. Gratulálok.[ Szerkesztve ]
-
kingoftailor
csendes tag
Az a helyzet, hogy végre működik minden. Annyi baja volt a rendszernek, hogy rendesen be kellett kötni.
Mondtam a srácnak, hogy cserélje ki az összes balunt. Utána észrevettem, hogy ahogy piszkálta a drótokat, elment meg visszajött a videó jel, úgyhogy mondtam neki, hogy az összes kötést csinálja meg újra (visszavágással és blankolással) és érdekes módon minden kamera jó lett.
Most is rendben megy, pedig hideg van és már éjszakai módban van.
Remélhetőleg így is marad. -
pinnacle
nagyúr
válasz hevepapa #31526 üzenetére
Nincs ott. Csak bemásoltam a használatiból a képet. Nem helyi hálón nézem, ez a hétvégi házunk. Egyébként teljesen stabil, nappal 1500-3000kbps, most persze sokkal kevesebb.
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz kingoftailor #31527 üzenetére
Hát igen. Analógnál ez a baj, hogy kontaktokra is oda kell figyelni. Amiketl átok szereléseket, hogy a balunok csak úgy lógnak a rögzÍtő mögött, nagyon sérülékenyek. Aztán meg ugye az elektromos zavarok jönnek, majd a kábelek mellett bekapcsolják a karácsonyi világÍtásoakt.
[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Nektek hány évet bír a kamerákon az IR LED?
Csak mert én most visszanéztem:
2017-ben vettem két IP kamerát.
Mindkettőben 3 évig bírta a IR LED.
2020-ban vettem kettő ilyent melléjük: [link]
Tegnap ránéztem este a kamerákra és már az utólag vásárolt IR fények sem működtek!
Ezek tényleg pár évente cserélősek tételek, vagy talán az Annke most tovább fogja bírni?A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
válasz jézusom #31532 üzenetére
Én is gondoltam hogy megúszom mostantól ezzel a plusz két kütyüvel meg két Y tápkábellel, de az a bajom hogy azok is behaltak pár év alatt úgy hogy csak éjszaka kapcsolnak be automatán. Ez így viszont annyira nem tetszik.
Lehet veszek egy rakat pótledet hozzájuk aztán nekiállok javítgatni őket. Mert van még kettő ezen kívül amit kifejezetten a Quest 2-höz vettem hogy tudjak téli estéken VR-ozni a teraszon. Azokra még nem néztem rá hogy működnek-e még mert a Quest 3 már nem infrás.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
jézusom
addikt
-
jézusom
addikt
Na visszatérve a használt hdd mre.
Létezik, hogy lenullázzák a számlálót?[ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
A ptz kamerák mozgásérzékelése hogyan működik ? Csak arra van mozgásérzékelés amerre néz vagy körben es akkor utána arra fordul ?
-
bogabi
senior tag
válasz atirag #31536 üzenetére
Hát ezt kamerája válogatja. Ha egyáltalán van mozgásérzékelő szenzor a kamerán. Mert ez egyáltalán nem általános. A PTZ-ken a követés általában a kép elemzésére épül, nem mozgásérzékelőkre. Persze lehet, hogy van olyan megoldás is, de az nem standard home use.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
dezka
csendes tag
válasz kunberci #31525 üzenetére
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)? 5 darab kültéri, IP kamera
2. Később lesz-e bővítve? igen
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe? Igen, kellene.
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (milyen messze van a kerítés és az utcafront)? kb 20 méter minden kamera esetén
5. Kellenek-e "okos" funkciók (arc/személy/gépjármű felismerés)? Nem igazán
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (eu raktárból, plusz költség nélkül)? Nem szertném
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra? 200ezer Ft összesen. -
bogabi
senior tag
válasz atirag #31539 üzenetére
Hát ahhoz, hogy 2 kamerával lefedd a teljes házat kívülről/körül, ahhoz 270°-ban látó kamerákra lenne szükség, de olyat nem nagyon találsz olcsóért (pl. Pelco Optera 270). Két átellenes sarokba 2-2 csőkamera esetén meg okosan kell elhelyezni, különben marad egy lefedetlen rész a sarokál. Inkább egy oldalon egy kamera, ami végig látja az adott oldalt. De még így sem lesz 100%-os a lefedettség (közvetlenül a kamera alá pl. nem fogsz látni). Vagy 4 db. dual lencsés kamera átellenes sarkokra (Reolink Duo, Annke FCD600), ezekkel már meg lehet oldani úgy, hogy a sarkoknál lesz átfedés és nem lesz lefedetlen terület, max. azokon a sarkokon, ahol a kamerák vannak - a kamerák alatti részen. Mindenképp okosan kell megtervezni, lehetőleg papíron és berajzolni a kamerák által lefedett területeket - így már látni fogod, mi lesz az eredmény.
De ügyesen felrakva 4 csővel is le lehet úgy fedni, hogy körbelásd a házat, csak a kamerákat a sarkokon minél "kintebb" kell felszerelni, ha van széles ereszdeszka, akkor az jó lehet.
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
atirag
őstag
válasz bogabi #31541 üzenetére
Végülis nekem az egyik oldal kell a haz mögötti rész es egy a haz előtti rész ahol a kapu van. Es gondoltam veszek egy reolink e340-es kamerát (van aze540 is ami nem tudom miben különbözik igazán ) es azt felrakom a sarkokra es amennyire belát a másik falra az csak extra. Viszont 10m magasan lenne. Onnan is jól lát ez a kamera ?
-
bogabi
senior tag
-
atirag
őstag
-
kunberci
senior tag
válasz atirag #31546 üzenetére
RLC 830 (1db) Alis rendelés:
42750 Ft.
Szerintem egész jó árban van.SummarySubtotalHUF55,707.31SavedMax discounts & coupon codes auto-applied-HUF12,960.23Store coupon codes- HUF3,974.27Coins- HUF2,785.96(701 Coins)AliExpress coupons/codes- HUF6,200.00Promo codesEnterShipping feeFreeTotalHUF42,747.08
-
polberto
tag
Ti milyen megjelenítőt használtok 8mp kamerákhoz ami nagyobb mint egy telefon?
-
kunberci
senior tag
RLC 510WA (5MP, wifis kamera).
(2db):114.74 euro (reolink.com), 46780Ft
23400-ért nem rossz ár/db.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Öregszem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs