Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack72
tag
A Reolink mobil appja egy nagy f@s különben, ezért szoktam laptopon nézni a kameraképet.
You're a disease and I'm the cure
-
LÁZ
addikt
üdv, kamerának kamera, remélem jó helyre irok, a másik relevánsnak tűnő topik nem up to date...szóval a lényeg
digitális ajtókitekintőt #deszépszó keresek, mert sajnos meglovasitotta vmi zseni az ajtódekorációnkat (ami különösen bosszant, mert volt pár lego figura is)
amit jó lenne tudnia
-hd felbontás
-night vision
-mozgásérzékelés
-wifi
-akku, de adott esetben a folyamatos táp is megoldható, mert van az ajtó közelében konnektor
-45k igilyesmit találtam magamtól, amik ránézésre jók lehetnek
Secutek SKI-ID158
YALE DDV 500
YALE DDV 4500 Memory +insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
zsoltip
őstag
válasz hevepapa #31089 üzenetére
Hogyan lehet legegyszerűbben egy olyan kialakítású kamerának, mint pl.: Secutek SKI-DF2MP178-T?
a.) Ok, a sztender, hogy el kell vezetni egy hálózati csatiba.
b.) Teszem azt PowerBank, vagy más egyéb? -
hevepapa
senior tag
válasz zsoltip #31104 üzenetére
Fogalmam sincs, sose volt ilyen cuccom.
De gondolom, ahogy a belinkelt leírásában van: beszereled az ajtóba, odavezeted a tápot az usb kábelen keresztül - ahogy tudod. Párosítod a hozzá tartozó app-pal és kb. ennyi.
A leírás alapján nem tűnik túl bonyolultnak.[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
válasz jézusom #31108 üzenetére
A belinkelt kukucska kamera csak USB-s táppal megy és mivel ott írják a paramétereket (DC 5V/2A), alapvetően tök mindegy milyen jobbacska minőségű töltőfejtől kapja az áramot. Persze a 2 forintos alis szutyok töltőfejet nem javaslom én sem. Az IQOS cuccot csak példának raktam be.
De mivel nem én akarok ilyen kamerát venni, hát nekem tök mindegy ki mit vesz és mivel ad neki áramot.[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni Dahua NVR mac-alkalmazással kapcsolatban.
Van egy NVR1108HS-W-S2 rögzítőm, és Macbookra telepítve SmartPSS ami tökéletesen működik. Ma telepítettem a SmartPSS Lite -ot, majd benne az eszközöknél az NVR-t ugyan úgy mint a SmartPSS-be (p2p és ip-vel is) , de míg a SmartPSS -ben zöldre vált és online az eszköz, addig a lite-ban csatlakozik, zöldre vált majd Offline (Nem támogatott)-ra vált.
Miért lehet ez? Minden ugyan az, semmi nem változott, csak az alkalmazás más.
Köszönöm! -
dkpisti
tag
Sziasztok reolink rlc820a hoz van aftermarket kötődoboz ami nem horror áron megy mint a gyári?
[ Szerkesztve ]
-
kunberci
senior tag
válasz dkpisti #31113 üzenetére
Szia!
Vagy gyári, vagy készítesz Magadnak.
Találtam egy alut, viszonylag nem drágán, vannak az oldalon méretek, nézd meg jó e a 820A-hoz:
[link] 2700 Ft.
[link]Nézd meg, hogy jó e a méret.
Úgy szereld fel, hogy ne ez legyen a vége:
[link]Sajna szerintem pici lesz amit ajánlottam, ilyen a gyári méret:
[link][ Szerkesztve ]
-
kunberci
senior tag
válasz kunberci #31114 üzenetére
Viszont az RLC 810A-hoz szerintem jó lenne.
Gyorsan mértem egyet, 48-as lyuktávolságot mértem (ez csak egy gyors mérés volt), a jelölő papíron egyszerűbb lett volna, csak nem volt kedvem keresgélni.Talán a 2-es lyukkiosztás jó lenne, de minden puding próbája az evés.
Ennyiért egyáltalán nem drága, főleg úgy, hogy aluminium.[ Szerkesztve ]
-
kunberci
senior tag
válasz dkpisti #31116 üzenetére
Gondolom a 820A-t négy csavarral kell rögzíteni.
Inkább 52-nek saccolom, így ránézésre a Te mérésedet.
Én mindig 10-zel szoktam kezdeni a mérést, ha pontosabb eredmény kell.
Talán az alu doboz is jó lehet, de ilyen 50 körülinek saccolom a külső négyzetet amire még kamerát lehetne csavarozni.
Ezt csak próbával lehetne eldönteni.
A jelölő papírt kéne lemérni, ha megvan a kamera, azt a legkönnyebb pontosan lemérni.[ Szerkesztve ]
-
Misi1980
senior tag
Sziasztok!Full tudatlan vagyok a kültéri kamerák terén.Most akciós a TP LINK Tapo C520WS kamera és ezt a fajtát vásárolnám meg.Ezt csak simán be kell dugni 220-as konektorba és kész a telepítése?
[ Szerkesztve ]
-
-
Vackor1
tag
Sziasztok, hátha innen valaki tud segíetni a következőkben : van két Realme 360 SECURITY kamerám , az egyik Pesten, a másik Siófokon, ami két évig tökéletesen működött, majd augusztustól nem küld push értesítéseket (egyet sem), ami kb. a lényeg lenne. Nem állítottam semmit, nem nyúltam az alkalmazáshoz, a telefon - Realme GT Master spec edition - nem kapott frissítést, egyszerűen nem értesít, ha esemény történik. Amúgy minden kamera működik, élőben látom az adást, azt is rögzíti, ha esemény van, csak nem jelzi, szóval nem sokat ér.
5-10 alkalommal beszéltem a Wayteq szakembereivel telefonon, készségesen segítettek, de sajnos nem segített, MINDEN ENGEDÉLY RENDBEN VAN, SŐT ,, már azok is engedélyezve vannak, amiket nem is kért.. többször töröltem/rerseteltem a kamerákat és újratelepítettem, aztán bevittem személyesen a WayteQ Europe-ba. a pesti Mester utcai üzletbe, ahol egy nagyon segítőkész szakember próbálta megoldani, de neki sem sikerült, vadi új telefonranal is próbáltam, ugyanúgy nem küld push értesítést.. Az lenne a kérdésem, hogy mit lehetne még kipróbálni, hogy ne csak két haszontalan fehér cucc legyen a falon, hanem rendesen működjön is ? Előre is köszönöm a reagálásokat, további kellemes hétvégét kívánok ! Üdv! ZsoltMindenkinek legyen szép a napja!
-
Vackor1
tag
-
Noxy
veterán
válasz Misi1980 #31123 üzenetére
Nem véletlenül linkeltem a WD SD kártyát. Nálam csak ezzel megy hiba nélkül. Előtte egy alis, meg egy Samsung volt bent.
(Uan ezek a kártyák, meg hibátlanok a másik 2 Tapo kamerában.)
Ha már 2 méterre van a router akkor wifi konfig után, már kábellel is össze tudnád kötni.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
tutitibi
senior tag
válasz Misi1980 #31128 üzenetére
Sziasztok. Az NVR rögzítőt, Hilook NVR-104MH-C / 4P összekötöttem a DIGI-s eszközzel. Huawei HG8245H router ez az, amit adott optikai nethez ebből jön ki 4 db. LAN port és az egyikre kötöttem az NVR-t. Külön routerem nincs.
Itt a PC-men az NVR IP címét beírva már látok mindent, ami az NVR_en van, kamerék képe, beállítások stb. Ezt internetre hogy tudom feltenni , hogy elérjék a szomszédok is ? DynDNS-t kell csinálnom ? ?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Kültéri kamerák közül, ha a képminőség a legfontosabb, milyen ajánlottak vannak? Nekem csak arra kell, hogy lássam, milyen szépen változik a kert. IMILAB EC3 volt idáig, csak beázott.
[ Szerkesztve ]
-
NVR-hez wifis kamerát hogyan lehet csatolni? Ha egy hálózaton vannak, akkor simán ip alapján felveszem, és ugyanúgy megy a ptr, meg a rögzítés? 8 csatornás hiseeu nvr, jelenleg 2db poe kamerával.
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
hevepapa
senior tag
válasz Victoryus #31134 üzenetére
A pontos típusok ismerete nélkül erre nehéz tuti választ adni. De alapvetően lehet. Ha ONVIF kompatibilis a kamera. A Xiaomi kamerák általában nem fognak menni az NVR-rel. Szóval mielőtt megveszed, nagyon praktikus átbogarászni a tech. spec doksikat a network résznél, hogy milyen protokollokat használ. A legpraktikusabb és legkompatibilisebb, ha azonos gyártótól van az NVR és a kamera is. Ilyenkor minden funkció biztos működik. A standard ONVIF kapcsolatnál ez nem 100%, hogy így van.
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #31133 üzenetére
Nincs valami ötletetek? Tényleg csak az kellene, hogy jó minőségű felvételt tudjon, max 25k áron. Xiaomi CW300-nál mit jelent az, hogy *IP66 vízállósági besorolás azt jelenti, hogy a termék teljesen védett a por és a víz behatolása ellen, de nem meríthető vízbe. A mellékelt adapter nem vízálló, és csak beltéri használatra alkalmas Nem lehet az adapter kint a falon, mint az IMILAB EC3-nél hanem át kell fúrni a falat? Nem is értem, hogy gondolják ezt. Jobb lenne olyan kamera, aminél az adapter is vízálló vagy használható az IMILAB EC3 adaptere. Egyébként lehet az sem vízálló, csak nem vettem észre.
-
pinnacle
nagyúr
TP-Link Tapo C510W vagy 520ws-t ajánljátok inkább? Képminőség lenne fontos. Utóbbira tippelnék. Igaz kisebb az érzékelője, de 30fps-t tud.
-
Noxy
veterán
válasz pinnacle #31141 üzenetére
Nálam volt bent egy, már használt Samsung 128-s kártya.
Gondok voltak vele. Kicseréltem egy másik kamerához vett Alis kártyára. Ezzel is bajok voltak. (2-3-4 felvétel volt csak egész nap.) Már majdnem visszavittem gariba, de nem volt kedvem visszabontani. Utolsó megoldásnak vettem WD kártyát. (Ha rossz a kamera, majd jó lesz a másikba.)
WD kártyával hibátlan. A másik 2 kártya meg normálisan működik a C310 meg a C320WS-ben.
Más kártyákkal nincs tapasztalatom.[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
hevepapa
senior tag
válasz pinnacle #31141 üzenetére
Képminőség: ennél szubjektívebb téma nem sok van. Mi számít jó képminőségnek? Erre nincs jó válasz. Kinek mi a jó. Függ a megvilágítottságtól is. Ráadásul hiába a világ legjobb képminőségű kamerája, ha a képet egy olcsó, nem hardveresen kalibrált színprofilú VA paneles monitoron nézed.... 1 szó, mint 100: erre a kérdésre nincs igazán jó válasz.
25 ezer Ft-ért? Itt újra bebizonyosodik az "Olcsó húsnak híg a leve" közmondás. Valami akcióban ki lehet fogni valamit, de normál esetben ennyiért nem kapsz minden szempontból jó minőségű IP kamerát, csak olyat ahol valamiben kompromisszumot hozott a gyártó az olcsóságért. Ez lehet gyengébb elektronika, H265/H265+ kódolás hiánya, gyengébb lencse, olcsó anyag használat, minimális szoftveres support (firmware frissítések hiánya) - bármi ami spórolni lehet.
SD kártya kérdés: a WD Purple tuti jó, a többi gyártónak is vannak kamerákhoz fejlesztett SD kártyáik, de azok drágábbak mint a gyártó consumer piaci termékei. A Kingstonnál ez a High-Endurance széria. Ez pl. jó lehet. Aztán a kamera vagy jól kezeli vagy nem. A WD Purple valamilyen szinten egy iparági standard, azzal nem lehet mellélőni. Nem olcsó. Az tény. De ahogy esik a forint mostanában, ennél csak drágább lesz. Aztán mindenki eldönti stabil működést akar vagy spórolni egy 2 forintos alis hamisított szutyokkal.. -
a2d2
addikt
Na, sajnos ez bebizonyosodott időközben hogy tényleg így van!
Sőt! EC5-öt cseréltettem ki gariban mert a WIFI hotspot funkciója nem jól működött.
Az egy évig szépen működő és ingyen felhőtárhelyes EC5 helyett az újat feltelepítve kiírta hogy próbaidőszakba kerültem. Sajnos 3 hónap letelte után most ránéztem volna a kamera mentésre és nem mutatja már meg a mentést.
Szóval vehetsz már bármilyen Imilabost, úgy tűnik vége a szép időknek.
Természetesen most szart be épp az EC2-esem akksija, gondoltam lecserélem egy EC6-ra, de most nem tudom mi tévő legyek. Szerintem a fizetős tárhelye rohadt drága a Xiaominak.
Mi most a legjobb vétel felhő mentéssel ahol olcsó a felhő tárhely?Alternatív lehetőség hogy van otthon routerre kötött SSD-m, esetleg mentsem oda a videókat? Nem tudom nem nyírná-e ki az SSD-t, pont backupként használom, családi képeket és videókat tárolom rajta, nem szeretném kinyírni ilyennel.
SD kártyát elsőre elvetném mert nem tartom túl biztonságosnak (bár az esetleges illetéktelen behatoló sem tudhatja hogy hova ment éppen a kamera).
Még most jutott eszembe hogy az EC2-eshez való gateway-hez lehet-e kötni másik kamerát valahogy? Vagy csak EC2-es kamerákat? Mert annak még él az 1 hetes ingyenes felhőtárhelye.[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
pinnacle
nagyúr
Köszi Noxy, hevepapa! Nekem csak az kell, hogy napfényes időben lássam, milyen szépen változnak a színek a telkünkön.
Igen, azt láttam, hogy a H265 érdekes módon hiányzik a TP-Linknél. Még a Tapo C320WS vagy Tapo C325WB-re gondoltam, a nagyobb érzékelő miatt, de azok sem tudják.
Illetve olvastam valahol, hogy tömöríti a felvételt, így letöltve rosszabb lesz. Lehet itt is ezért gyenge a felvétel, illetve gondolom az sem jó, hogy a nappal szemben van? -
Noxy
veterán
válasz pinnacle #31145 üzenetére
Tapo C520WS [kép]
Tapo C320WS [kép]
Az utóbbi egy világosra festett erkély alatt van, azért tűnik fátyolosnak. Nem annyira kontrasztos a kép.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Igen, ilyen oldal kellene, ahol összehasonlítják a kamerák képét. Egyébként a 520WS-nek kontrasztosabb a képe vagy teljesen egyforma a 320WS-el?
Mi a szabályozása a biztonsági kameráknak, nem az, hogy közterületre nem nézhetnek? Persze látom, ha baleset vagy valami balhé van, akkor jól jön a rendőrségnek.[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
válasz pinnacle #31145 üzenetére
A TP Linknél a Tapo az otthoni brand, azokban valóban csak H264 van, az üzleti brand (Vigi) tudja a H265+ tömörítést is.
A média (kép, hang, videó) tömörítés általában veszteséges, azaz valamilyen szinten romlik a minősége. De azért ez nem vészes. Még mindig jobb, mint ha egy 3 perces FHD videó 5 GB méretű lenne A H264 sem rossz - sőt! A minősége attól is függ mekkora bitráta van használva hozzá. A H265+ jelenleg a legjobb kódolás ami jó minőséget és kisebb méretet eredményez.
1 youtube videó minőségéből nem érdemes messzemenő következtetést levonni, mert nem tudod milyen a nyersanyag és feltöltéskor a youtube újra tömöríti a saját megoldásával. És ahogy már említettem: hiába a legjobb minőségű videó, ha egy olcsó nem kalibrált színprofilú monitoron nézed! -
hevepapa
senior tag
válasz pinnacle #31147 üzenetére
Igazából egy ismertebb márka kamerájával nem lesz különösebb probléma a képminőséggel. Főleg, hogy a legtöbb kamera kezelő programban elérhető mindenféle képjavító algoritmus és az ízlésednek megfelelően tudod állítani a szaturációt, kontrasztot, fényerőt meg ilyesmiket.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen routert?
- Automata kávégépek
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- BestBuy ruhás topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest