Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack72
tag
válasz bringasisti #30696 üzenetére
Értem. Így már más. Mondjuk nekem nincs haragosom de egy környékbeli rókacsalád szeret ide-oda betörögetni, legutóbb a saját szomszédjukhoz törtek be...
Én találkoztam e neves család fejével és elmondtam neki, hogy befelé talán még bejut a házamba, kifelé viszont vinni fogják lábbal előre...You're a disease and I'm the cure
-
vacs
Topikgazda
Irigylem, hogy még mindig próbálkoztok, de továbbra is úgy tűnik, hogy esélytelen lesz a dolog ...
(^)(>.<)(^)
-
bringasisti
őstag
-
bogabi
senior tag
válasz bringasisti #30706 üzenetére
Napelemes kamerával úgy tudom elképzelni a 1-2 hónapos üzemidőt, hogy a kamera az idő legnagyobb részét kikapcsolva tölti. A kamerát magát valami olyan elektronika kapcsolja be, ami ultra alacsony fogyasztású (pl. valami mozgásérzékelő, PIR szenzor, stb.). Ilyen esetben egy átlagos IP kamera mire feléled, az legalább 10-20 mp, de lehet akár 1-2 perc is (kamerától függ). Nincs olyan napelemes kamera, ami 1-2 hónapot kibírna töltés nélkül csak a beépített akkumulátorról üzemelve. Egy-két napot lehet, hogy kibír akksiról, de sokkal többet nem
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
bringasisti
őstag
válasz bogabi #30707 üzenetére
Úgy mutatják a videóban, hogy a kamerát úgy kell elhelyezni hogy ne tudjon a faszi addigra holt térbe kerülni mig fel nem áll a rendszer. Ezt kihangsújozta. De 1-2 másodpercet mond ami nyilván csak egy szójáték. De havonta megyek le, és gondoltam feltöltőm. De igy a késés és a beltéri rövid táv miatt felejtős.
BENEFON DELTA--------N8
-
boborján2
aktív tag
válasz bringasisti #30695 üzenetére
Mire a kamera bootol már elvittek mindent is.
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Victoryus94
őstag
válasz bogabi #30691 üzenetére
Ezek a kamerák hasonlókat ígérnek:
https://www.xiaomishop.hu/Xiaomi-Outdoor-Camera-BW300*akkumulátorhasználat a videórögzítés gyakoriságától függ. Az akkumulátor üzemideje 120 nap-, napi 20 videofelvétel esetén, vagy 180 nap*, napi
legfeljebb 1O videofelvétel esetén.Én arra tippelek, van külön egy mozgásszenzor, ami kevesebbet fogyaszt, és az kapcsolja be a kamerát, a rögzítést, meg a hálózatot, mert kizárt hogy folyamatosan működne.
A fenti kamera Solar verzióját használja ismerős 3 hónapja (kollégám állította be, nem én).
Azt 1x töltötte a vásárlás után a beállítás során.
Azóta nem panaszkodtak hogy nem érik el, lemerült, stb
(de hosszabbtávú tapasztalatunk még nincs).[ Szerkesztve ]
-
feloman
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi igényekre keresek kamerát édesanyámnak. Előre is köszönöm a segítséget!
Kérdéssor:
1. 2 db kültéri kamera
2. Nem lesz bővítve
3. Elég az sd-kártyára rögzítés - illetve telefonos applikáción nézhető legyen
4. Az egyik kamera előre lenne, a kerítés kb 10 méterre van, a hátsó kamera az melléképületre lenne állítva, kb 15 méterre lenne
5. A személy felismerés előny lenne
6. Lehet külföldi a vásárlás
7. 40 eFt körül
8. Wifi csatlakozást tudunk megoldani
9. Az egyik lehetne napelemes, mert akkor előrébb tudnám vinni, közvetlen a kaput látnáfelo
-
kunberci
senior tag
-
balagedebr
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.Az alany egy Reolink NVR.
model: RLN8-410-E
hw: H3MB16
fw: v2.0.0.280_21060101Azt vettem észre, hogy amikor vissza akarok játszani egy felvételt, akkor ha betölti (van olyan is hogy be se tölti), akkor 5-6 másodpercig le tudja játszani, majd megfagy a kép és nem történik semmi, megáll a lejátszás.
Van hogy el is dobja a kapcsolatot és újracsatlakozik az asztali kliens.Illetve amikor le szeretnék tölteni egy klipet amit kijelöltem tól-ig, akkor szintén pár %-ig elindul a letöltés, majd kiírja hogy nem sikerült a letöltés.
A fw-t felfrissítettem az akkori legújabb verzióra (ez egy régebbi hw-el rendelkező verzió), a merevlemezt is leformáztam, átállítottam a felbontást is, újraindítottam.
Eddig semmi nem hozott eredményt :-( Az élő kép megy szépen, de így visszanézni gyakorlatilag lehetetlen bármit is.
Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a megoldás?!
Köszi előre is a segítséget! -
kunberci
senior tag
válasz balagedebr #30717 üzenetére
Elsőre talán kivenném a HDD-t és letesztelném egy asztali gépben.
HDS mit mutat. -
Jack72
tag
válasz balagedebr #30717 üzenetére
Ha az összes ikon be van jelölve, akkor is lefagy?
Mert ha például csak a személy ikonra kattintok, akkor valóban "lefagy", azaz egy mozgás lejátszása után megáll és pár mp. múlva jön a következő mozgássor.You're a disease and I'm the cure
-
vacs
Topikgazda
válasz feloman #30713 üzenetére
Szia.
A 10 méterhez elég lesz egy 4-5 MP-es kamera, a másik helyre én 8 MP-t tennék és így nem kell napelemessel bonyolítani a dolgot!
Én vennék egy Reolink RLC-510WA + RLC-810WA kamerát.
Mondjuk azt nem írtad, hogy a kettő együtt legyen 40 körül!
Ezek mindent tudnak: sd kártya, remek mobil app, ember felismerés.
A topikban gyakran ajánlott TPlink és Annke nem gyárt wifis 8 MP-es kamerát![ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
Noxy
veterán
válasz feloman #30721 üzenetére
Nálam 2db van ebből, 128GB-SD kártyával. (Kb 70 nap). [link]
Teraszt meg a kertet figyelik.
9 hónapja mennek probléma mentesen. Wi-fi nem gond mert a távolabbi kamera is 6m-re van a Mesh routertől. Bejáratnál meg egy C520WS van 128Gb-s WD Purple SD kártyával.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
vissza3
csendes tag
Sziasztok,
ahogy látom az utóbbi időben megint aktív lett az NVR téma.
Az ajánlásban szerepel a Hikvision DS-7108NI-Q1/8P, ez bár még kapható, de elvileg már kifutó széria, a tudása viszont sok mindenben szimpatikus.4db Annke kamerához (később esetleg még bővülne) társulna, a HIK-Annke rokonság miatt tűnik jónak az irány. A megnyerő tulajdonságai:
- H.265+ tömörítés
- 8db POE csatorna
- POE csatlakozók kamerák felé
- ONVIF
- van mozgásérzékelő funkció
- pre-alarm (riasztás előtti rögzítés)Viszont ez elvileg csak 4MP-ig tud rögzíteni, jó lenne ha 6...8MP-es kamerát is kezelne.
Fontos lenne még az emberalak felismerés (nem csak mozgás), a kamerák elvileg tudják, de az NVR-ről szeretnék riasztást generálni.
Ez a modell csak 1 HDD-t kezel, ez nemtudom mennyire lesz később probléma.
Árban viszonylag tág határok között gondolkozom, inkább az ár/érték arány ami fontos lenne.
Akár konkrét típusban, akár irányban tudnátok segíteni?***************
A releváns kérdések:
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)?
KEZDETBEN 4, KÉSŐBB MAX 6 db
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés?
IGEN, MINDENKÉPP NVR LENNE (NAS SEM JÁTSZIK)
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)?
SZEMÉLY FELISMERÉS SZÜKSÉGES
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)?
IGEN
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra?
NINCS FIX KERETÖSSZEG, AZ ÁR/ÉRTÉK ARÁNY A FONTOS
8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell?
CSAK VEZETÉKES JÖHET SZÓBA -
vacs
Topikgazda
válasz feloman #30721 üzenetére
Megveheted azt a Tapo-t is, de hogy 15 méteren már nem fog látszódni az ember arca, az tuti!
Azt a Tapo-t 3 MP-nek mondják, de ha 16:9 képarányra állítod, akkor már csak 2 MP lesz belőle, illetve a H264 kódolás és a 15 fps is csak a belépő kategóriát jelenti!(^)(>.<)(^)
-
boborján2
aktív tag
Tudtok mondani olyan 8ch NEM DAHUA és nem poe NVR-t amin tudja a H265-öt, van tisztességes mobil appja is és az Imou F42EA 4MP kamerákat normálisan kezeli?
Dahua magyarország visszaveszi tőlem a ..arját amit a firmware update -el szétcseszett és persze csak húznak egyett a vállukon hogy így jártál. Viszont kellene valami helyette.
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
vacs
Topikgazda
válasz boborján2 #30727 üzenetére
Használt Dahua nvr, ami nem lett frissítve, esetleg kis szerencsével valamelyik kínai nvr board "titokban" lehet támogatja!
Reddit vagy Github fórumokat ajánlom figyelmedbe.kunberci:
A Hik nvr jobban van támogatva, mint az Annke és 100%-ban kompatibilisek, én megértem a döntését.[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
DarrenS
csendes tag
Sziasztok!
Házépítés előtt állunk. Szívesen rögzíteném az egész (kb. 1 év) folyamatot több indokból; timelapse, nyomonkövetés, lopás megelőzés. Kültéri kamera kellene, feltételezem, hogy internet nem lesz a helyszínen.
Van valakinek ötlete mi lehet jó nekem erre a célra? -
-
Noxy
veterán
Persze hogy nem, ha 15m-re rakja a kamerát a bejárattól vagy a kerítéstől.
A bejárattól, kerítéstől 5m-re van a kamera, de az út túloldalán 15m-re parkolóban, leolvasom a rendszámot.
Az meg a lőtéri kutyát sem érdekli, hogy ki sétál az utcán.[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Patice
nagyúr
válasz DarrenS #30731 üzenetére
Üres telek, vagy van rajta épület, ahol már van villanyóra?
Villanyóránál nincs véletlenül egy konektor?
Egy magas oszlopon lenne ideális szerintem elhelyezni a kamerát.A netet lehet úgy oldanám meg, hogy point-to-point kapcsolattal átlőném a wifit a telekre.
Ez is igényelne némi befektetést, de nem olyan vészes.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
DarrenS
csendes tag
Van rajta épület, bontva lesz, villanyóra lesz. Azt azt hiszem le fogják szerelni és egy újat helyette... feltételezem meg lehet oldani a konnektort oda, szóval az áramellátás rendben lesz.
Légvonalban a távolság kb. 500-600 méter. Az nem túl távoli erre a megoldásra? -
Patice
nagyúr
válasz DarrenS #30734 üzenetére
Vannak olyan speckó AP-ok, amivel kilómétereket is át lehet hidalni.
Van fent most aprón is egy páros: linkHa a meglévő épület bontva lesz, akkor az építkezés idejére szoktak ideiglenes oszlopot berakni a telekre, vagy lehet már alapból földkábellel lesz megoldva az áram?
Előbbi esetben az oszlop alkalmas lenne a kamera és az AP felszereléshez is.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
DarrenS
csendes tag
Földkábel lesz, úgy tudom.
Kamera tekintetében mit ajánlanál?
Köszi a tippeket! -
dirtboy86
tag
Sziasztok - egy kis kõzvépemény kutatás RJ45 csatiból ki használ "átfutósat" és ki esküszik a classic-ra?
Nagyon agyalok h "beruhazok" egy új krimpelőbe - és erről sokat olvastam - vélemények?
[link]
Van aki írja hogy nem jó mert ha krimpelsz a vágás nyitott és oxidálódik de legtöbbet csak nagyon pozitívat találtam róla.Pl ezzel RJ45 -el.
[link]Elvileg dolgozni sokkal könnyebb vele + jobban rázár a 8 polusra.
-
hzsolee
őstag
válasz dirtboy86 #30737 üzenetére
Nekem "klasszik" van. Nincs vele bajom...bár néha elég kócos a kábel vége, nehéz a sorrendet megtartani. Az átmenősnél lehet könnyebb ez a dolog... lehet egyszer kipróbálom. Csak annyi sima csatim van, hogy nyugdíjig kitart
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
dirtboy86
tag
válasz hevepapa #30738 üzenetére
Az a baj, hogy sima krimpelőm van (vagy 20 éve vettem - de am sokat nem volt használva) + megvettem lwgolcsóbb (1400 ft /100db ) RJ 45 öt - és ha hiszitek ha nem mind a 7 kábel kimérve 8 zöld csík - erre elkezdtek elmenni a kamerák, tegnap kimértük újra - összes kábel legaláb 2-3 hibás pólus...valszeg az a régi krimpelő sajnos nem colt túl jó már - ha mozgattuk a csatinál mindig más pólus volt jó. Ebből adódóan gondoltam hogy 8-10 ezer forintot megér kezett egy új krimpelő + 100x RJ45 - nekem fél életre elég lesz. Köszi a véleményeket
-
-
boborján2
aktív tag
válasz hevepapa #30738 üzenetére
Azért ennyire ne adjuk le. Én az olcsó fogóval befürödtem. kb minden 2. krimpelése rossz volt.
Vettem 8ezer párszázért egyet kb 4-5 éve ,valami elektromos boltban, az rj45 -öt (nem átmenős) meg hestoreból veszem. Erre a kombóra azt mondom oké, nincs elrontott krimpelés.
[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
válasz boborján2 #30745 üzenetére
Nekem valami ezerpárszáz forintos van. Nekem nincs vele semmi problémám. Mondjuk nem csinálok világvégét abból ha nem sikerül elsőr. Levágom, felrakom a másikat. Pár plussz perc belefér évente párszor max. Persze aki sokat krimpel annak más az elvárása - teljesen jogosan.
-
_NCT
őstag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy ki hogyan oldja meg az utp kábel kivezetését a kamerák felé. Betonfúróval megkínáljátok a ház oldalát/plafont és kész, csőben elhúzzátok a kábeleket? Gondolom első körben az NVR/POE Switch helyét kellene meghatározni, mint kiindulási pont. Azt gondoltam mivel a modem/router az előszobában lakna egy rack-ben, oda tenném be a poe switch-et is és onnan vinném ki az eresz alá a kábelt.
-
thibeni
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni kamera vásárlással kapcsolatban, mivel abszolút vakon vagyok a területen és kezdek elveszni az infók között.
Adott egy nagyjából 30-40m hosszú, 20m széles terület, amit meg szeretnék figyelni. Ez alapján a következő szempontokat figyelembe véve nézelődtem:
Kültéri kamera
Éjjellátás, min. 30 méterig
Forgatható (PTZ)
Mozgásérzékelés
4G/LTE támogatás
min. 1080p felbontás
Hálózati áramforrás is megfelel, de egy napelemes előnyösebb lenneEzek alapján az alábbi kamerákat nézegettem:
https://www.alza.hu/reolink-trackmix-wired-lte-d9839792.htm
https://www.secutek.hu/4g-ptz-ip-kamera-secutek-sbs-nc610-20x-roegzitovel-8mp-20x-zoom-e127423.htm
https://www.alza.hu/viking-hds01-4g-napelemes-hd-kamera-d6980608.htm?o=5
https://ahdip.hu/5MP-4G-SIM-kartyas-PTZ-IP-kamera-4X-ZOOM-kulteri-kVan valakinek tapasztalata ezekkel a márkákkal, vagy akár a konkrét típusokkal, illetve a kamerák alkalmazásaival? Vagy vannak esetleg ezeknél jobb opciók? Nincs szükség semmiféle központi videórögzítőre vagy ilyesmire, csupán annyi a lényeg, hogy telefonról élő képet lehessen nézni és hogy felvételt készítsen az SD kártyára amikor mozgást érzékel. Előre is köszi a segítséget!
-
hevepapa
senior tag
Nálam olyan helyen van az NVR ami egyáltalán nem nyilvánvaló Ha valaki elkezdené keresni, kb. az utolsó hely lenne ahol megnézné Azért jobb az (szerintem) ha nincs nagyon szem előtt A kábelezés a padláson keresztül megy a kamerák, NVR és a router közt. A kamerák (mind POE) az eresz alatt a verébdeszkára felfogatva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest