Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz zolika30 #31010 üzenetére

    (#31013)-ra is.

    Egy-két észrevétel és tanács:
    Ha új készüléket akartál volna venni, akkor viszonylag könnyű lenne tanácsot adni, mert ki-ki elmondhatná, hogy szerinte a jelenleg kapható készülékekből az adott árkeretben mik a legjobbak, illetve az igényeidhez legjobban illeszkedők. Használt készülékre azonban nehezebb konkrét típusokra szóló ajánlást adni, egyrészt mert az, hogy használtan éppen mit éri meg megvenni, azon múlik, hogy éppen mit, mennyiért hirdetnek, másrészt mert az elvileg szóbajöhető típusok köre korrelál a végtelennel, - kicsit persze sarkítva. Tehát használt készülékre való tanácsadás terén igazából az a módszer tud működni, hogy a tanácskérő találkozik a hirdetési kínálattal, és annak alapján konkrét hirdetésekre rákérdez: itt ezt hirdetik ennyiért, szerintetek megéri-e?
    Kezdetnek példálózzunk az ötleteiddel, vegyük azt, hogy erősítőre és hangdobozra is külön-külön van 20ezer forintod. Használt készülékek körében á 20ezerért már lehet találni hallgathatós típusokat is, ha nem is könnyen.
    Videotont ne vegyél, erősítőt se, hangdobozt meg különösen ne, mert egyik típusuk sem ér ennyi pénzt - állítom én. A Pioneer példád már valamennyivel jobban veszi ki magát, az az A209R erősítő a maga idejében egy több mint korrekt hangú készülék volt az alapkategóriás "áruházi" típusok között, kicsit magasba húzós, néha súlytalan, de mégis viszonylag tisztán és részletezően szóló, dinamikus karakterével.
    A fő haszna annak, hogy itt kérdeztél, az lesz, hogy mi a tömegtermelt áruházi típusok felől elkezdünk terelni téged a zeneorientált hifi-audiofil gyártók zeneorientált készülékei felé, - no persze széles sávban átfedés van ezen két kategória között, és az is igaz, hogy néha-néha lehet egy-egy gyöngyszemet találni a tömegtermelő multik "szemétdombján" is, - éppenséggel a szóba került A-209R erősítő is amolyan határeset, akár zeneorientáltnak is nevezhetnők az adott olcsó árához képest, vagyis az a típus akár meg is vehető, ha jó áron találsz.

    Nem konkrét típusokat ajánlanék a figyelmedbe, hanem néhány olyan márkát, amelyeknél esélyed van, hogy az olcsóbb, tíz-húsz-harminc éves korú készülékeik között az árkeretedbe illő áron találsz olyat, amit érdemes megvenni zenehallgatási célra, - illetve érdemes megkérdezned tőlünk, hogy szerintünk az adott márka éppen meghirdetett típusa megveendő-e annyi pénzért, amennyiért hirdetik. Hangdobozok közül inkább csak kis méretű, állványos dobozok férnek bele a keretbe.

    Erősítők: Cambridge Audio, Rotel, NAD, Harman-Kardon, Marantz, Denon, Orion (mármint a régi magyar, nem a mai japán cég), Yamaha...

    Hangdobozok: Tannoy, Mission, JPW, Mordaunt Short, Cambridge Audio, Bowers & Wilkins, Wharfedale, Visaton, Boston Accoustics, Canton, Heco, System Audio...

    Néhány példa, némelyik szándékosan aláhúzva:

    YAMAHA AX-396 ti
    DENON PMA-495R
    JPW ML-410
    HECO Interior Reflex 10H
    Infinity Reference 1i
    Canton Karat
    Épített hangfal pár Seas hangszórókkal

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák