Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz MasterMark #50780 üzenetére

    Mindjárt teszek fel újabb részt, régen volt a legutóbbi.
    Kérlek bocsásd meg, de fontosnak tartom továbbra is dőlt betűvel feltenni, mert itt végig láttatni akarom a hosszú szövegben, hogy idézetről van szó. Ha gondolod, ki tudod másolni magadnak az olvasáshoz, és akkor nem dőlt - vagy az eredeti dokumentum is olvasható persze.
    Lesznek még hasonló, és még érdekesebb dolgok a sorozatban, és nem csak PWB-félék. Mondhatom, hogy annak idején, adott rendszereimben végig is próbálgattam azokat, amelyekhez nem kellett külön pénzt befektetnem (hacsaknem rézkarika szerepében kétforintosokat, amelyek akortájt értek még valamit :D ). Volt aminek nagy hatását tapasztaltam (persze elvileg az is lehet placebo), és volt aminek kicsi vagy nemleges hatását éreztem - az adott hangrendszeren. Majd szó esik például a szobában (házban) levő főbb, akármilyen erővonalakkal való párhuzamosságról vagy merőlegességről, az tapasztalatom szerint rengeteget számít. Például egy köteg (kötegként négyzetes alapú, tehát akusztikailag "iránymentes") könyvet vagy hanglemezt elfordítgatni 90 fokkal... Majd mindjárt jön a következő rész.

    (#50781) bajnokpityu A Hi-Fi Magazinban Darvas László. Sok olyasmiről ezekben esett szó először a magyar szaksajtóban-hifi közvéleményben, ami azóta már számodra is természetes vagy "természetes", lásd villásdugó-fordítás, kábelek irányhatása... És persze sok olyasmiről is, ami aztán "úgy maradt", egyszerű ismeretként, mert kevesen állnak neki a velük járó kicsike hangminőségváltozás miatt figyelni rá - és akkor sokszor még az is kérdéses, hogy melyik állapot a "helyes", és melyik a "helytelen" állapot. Némelyik kísérletben anno az egész hifi nép résztvehetett, mert a Bartók-rádión keresztül közvetítették a különféle "negyedik dimenziós" változtatásokkal lejátszott zeneanyagokat. "Társadalmi mozgalom" vált ezekből a kísérletekből. :D

    (#50785) gógyi: "Félek ezek a dolgok főleg a lemezjátszókra lehettek igazak,..." Szerintem ez egy nagyon jó szempont, köszönöm, hogy előhoztad, ezzel alkalmat teremtve nekem, bigott analóghívőnek, hogy újra előhozakodhassak, hogy az analóg lemeznek (orsós magnónak, kazettás magnónak..., általában az analóg hangformátumoknak, élükön az élőzenével) mennyivel nagyobb a felbontása, életszerűsége, mint a digitális hangformátumoknak. Anno éppen azt véltem tapasztalni, hogy analóg hanglemezek hallgatásakor mennyivel nagyobb hatást vélek hallani ezektől vagy más változtatásoktól, mint CD-lemezek hallgatásakor. "Bezzeg az én időmben..."

    Amikor elkezdtem a 4D sorozatot, megreklámoztam, hogy nagy szenzációk lesznek, "táncoló medvék, szakállas nők..." - na ez tegnap este többször eszembe jutott az Euroviziós Dalfesztivált nézve... :B

Új hozzászólás Aktív témák