Új hozzászólás Aktív témák

  • Mathiask

    senior tag

    válasz lajthabalazs #69937 üzenetére

    "vége lenne a keresgélésnek, a felesleges pénzköltésnek. És mégsem próbálják ki. Olyan, mint ha nem is a zenehallgatás, vagy a rendszeretek tökéletesítése lenne a cél"

    Mert nem is az a cél. Az aki hifi fórumokba írogat(beleértve magamat is), készülékeket/kábeleket viszonylag rövid időn(mondjuk 1-2 év) belül cserélget, illetve "különbségeket" hallgat az hifizik.
    Nincs ezzel baj, ez is egy hobbi, ami mint minden hobbi igényel némi erőforrást(idő, pénz). Ez a hobbi nem egyenlő a zenehallgatás hobbijával. Persze van átfedés, nem is kicsi.
    Zenét hallgatni kb bármin lehet. Mint ahogy sokan teszik is.(youtuberól laptop hangszórókról nagyon sokan hallgatnak zenét) Persze aki szeretne kicsit jobbat az kinéz pár cuccot, nem tud dönteni, beír pár fórumra, kap pár választ, aztán vesz egy tök más cuccot és ismét évekig örömmel hallgat zenét. És jól van ez így, nem feltétlen kell hifizni a zenehallgatáshoz.
    És persze a hifizés is rendben van, csak nem szabad elfelejteni hogy egy szint felett már nem a zenehallgatásért van. Épp ezért szerintem nem feltétlen kell(/fogunk) csak a hang minőség alapján dönteni egy-egy cucc mellett. Sok más szempont is közrejátszhat egy-egy döntésbe. Pl, kinézet, hírnév, szín, fejleszthetőség, fórumon hallottak, stb. Ezeket a körülményeket akár szépen bele is kalkulálja az agy a hallottakba. Nincs ezzel baj, csak nem szabad azt hinni hogy a tapasztalásunk pusztán hang alapján jött létre. Mindegy mitől vágyunk egy cuccra (hang, hírnév, bármi) a lényeg hogy jól érezzük magunkat ha megvan.

Új hozzászólás Aktív témák