Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz #22145024 #32448 üzenetére

    Meg lehet csinálni természetesen, méghozzá DIP-kapcsolók nélkül is. Szinte az összes PIC-típus adatlapján megtalálható a szükséges kialakítás vázlata, lásd például: [link], 14.11-es fejezet, 14-18-as ábra (112.oldal). Természetesen körültekintőnek kell lenni, és ügyelni kell a következőkre:
    - Vdd leválasztása: a rajzon nem szerepel (ha csak a PIC-et, vagy ezen felül más nagyon alacsony fogyasztású áramkört táplál a Vdd, akkor nem is lényeges), de esetenként szükség lehet egy - tipikusan Schottky - diódára a PIC tápja felé. Ezen ugyan 2-3 tizedvolt eshet, de megakadályozza, hogy in-circuit égetésnél az égető biztosította tápot más is terhelje.
    - PGC és PGD (óra- és adatjelek): az ellenállásos leválasztás megfelelő lehet. Legtisztább persze az, ha ezt a két lábat nem használjuk másra, de ez mondjuk egy 6 vagy 8-pines tok esetén nem járható. Kerülni kell ezeken a portokon lógó kapacitásokat, mert akár nF-os nagyságrendben is megakadályozzák a megfelelő meredekségű jelek kialakulását, lehetetlenné téve a programozást.
    - Vpp (égetőfeszültség): ha az adott típus lehetővé teszi a konfigurációs szóban az MCLR belső Vdd-re kötését, akkor amúgy is felszabadul ez a láb, bár esetenként bemenetnek használható. Amúgy meg normál alkalmazásnál 10kΩ-mal szokás Vdd-re húzni (szintén kapacok nélkül), ez megfelelő elválasztást ad.

Új hozzászólás Aktív témák