-
Fototrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
Illetve lesz még 6 magos E5-4617-es is 7eft-ért, ami abból érdekes hogy nincs benne HT viszont arányaiban nagy órajelű. Jobb lenne azért 8 maggal.
Alapból 2.9ghz és 3.4ghz-re turbózik. 130w. Pörgős netezős gépnek vagy alap játékgépre jó lehet. HT hiánya játékok alatt amúgy sem jelentős de a nagyobb órajel segít valamit egy kisebb modellhez képest.
Igazából eléggé furcsa hogy a 46xx szériát ennyire hanyagolják, alig van teszt róla pedig ahogy olvastam a sima asztali lapok is kezelik (nem hivatalosan) nem csak a kínaiak. -
-
Össze akarom rakni a létező legolcsóbb egyprocis 12 magos konfigot.
Ez a hobbim, illetve egy szerényebb bevételi forrás is. Kijátszom vele magam. Nekem 32eft-ba került, annyit megérhet. Aztán megy apróra valamikor.
Kínai lapban lesz ha megérkezik, 6 fázisos Q65 chipsetes kétcsatornás matx-be
. Ramból kap majd 2x8gb 1066-osat ami 1866-on is megy. Táp, gépház kukázott HKC 550w-os, ssd meg valami szintén kukázott 60gb-os. Videókártyának szokásos Matrox Xenia lesz.
Nem hiszek a drága lapokban
...azért remélem túléli. De van egy olyan gyanúm hogy a vrm nem fogja szeretni. -
-
-
-
válasz
Kovács86
üzenetére
Érdekes megközelítés de hasonló eredményt érnél el egy sima NVMe csatolós SSD-vel is. Amit mellesleg kínai lapok támogatnak akár booteszközként. Ott 1-2-3gb/s átvitel van.
Én még a sata2, 3, nvme sebességbeli változását sem éreztem meg windows használat során.
Ramdiks meg nagyon szoftverfüggő, a maximális 50gb/s amit ad a 4 csatorna azt nem hiszem hogy el fogod érni. Kb 20gb/s-el tetőzhet.
Nekem még dual x5675 rendszerre 6x16gb 6 csatornás ramokkal jött ez ki de képtelenség ezt valós helyzetben kihozni:
Konkrétan 24 szálon olvasás/írás. Valós programok esetén ennek kb fele lesz. Gyorsabb mint egy nvme de mondom szerintem nem éri meg. -
-
-
-
-
válasz
Kovács86
üzenetére
Turbót emeli de az amúgy is pörög terhelésen. Egy két extrém procitól eltekintve biztonságos. (2699v3 all core max azért sok egy átlag kínai lap vrmjének)
De mondom ez az all core v3-as prociknál és 2011-3-nál van az drágább kategória.
Bck húz magával sokmindent, sata is benne lehet, pcie stb. -
válasz
Kovács86
üzenetére
A v3-asoknál van olyan hogy moddolt biossal és egy plusz efi driverrel kikényszeríthető az hogy max turbó szorzó ne csak egy magon hanem az összesen menjen. (All core turbo hack) de az másik platform és másik topik

Bck emelés van minimális de nem ajánlott.
V1 és v2-nél unlocosak húzhatóak.
Ezért ajánlott inkább játékra 1620-1650 a v1/v2-esekből. -
válasz
Kovács86
üzenetére
s2011-nek az az egyik előnye hogy 4 csatornás ramot támogat, azaz kb 2x akkora sávszélt ad mint egy hagyományos kétcsatornás lap. Egyes kínai lapokon spórolás miatt nem kötik be mint a 4 csatornát. Ez mínusz teljesítmény, nem sok de jobb lenne egy eleve 4 csatornás lap.
Az a baj hogy ez egy szintetikus teszt és teljesen ideális környezetet tesztel azaz minden magot csúcsra járat. De játékoknál nem lesz mind a 6 mag és 12 szál kihasználva azaz elég ritka eset lenne. (még)
Játékra legalább 1620-ast vennék nagy órajellel vagy 2643-ast, 2667-est ilyesmiket. Legjobb talán 1650-es nagy órajelű 6 magos!
Nekem most lesz pár 4640-es 8 mag 2.8ghz az úgy ahogy elegendő. De sok ebbe való procim van, még 1660-as és 2697v2-as is.
Ja igen V3-ashoz 2011-3 socketes kell azaz egyszerűbb úgy mondani hogy x99-es kell neki, de az drágább platform jóval és nagyrészt DDR4-el megy. (ilyenem is van eladó)
rup1u5
i7 860 az 1156 platform ott nem nagyon van hová lépkedni. -
-
válasz
Kovács86
üzenetére
Druván számolva (de ez tényleg csak nyers számolás)
2620v2 6 mag 2.4ghz = 14.4
i7 3770 4 mag 3.7ghz = 14,8
Ehhez még hozzájön a 4 csatorna és a nagyobb cache, szóval kb 3770 szint akkor ha minden mag fullra van terhelve.
Játékok alatt meg függ a játéktól hogyan ossza el a magokat, ott nyiván nem fogja elérni ezt a szintet. Tömörítés, konvertálás ott kb igaz lehet.
https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-Xeon-E5-2620-v2-vs-Intel-i7-3770-vs-AMD-Ryzen-3-1200/2051vs896vs3029
Ezt a procit max foglalatvédőnek vagy laptesztelésre használnám. Ezért szerintem felesleges 2011-es platformot építeni. De ezért is kerül párezerft-ba.
Dual lapba kettő esetleg konvertálásra vagy videóvágásra stb ami többszálú oda jó. -
válasz
Kovács86
üzenetére
Nem összehasonlítható. Egy szálon i3-i5 szint, több szálon ha a program kihasználja akkor akár gyengébb i7 szint is lehet (az akkori szériákkal összehasonlítva). Azzal van a gond hogy eléggé kicsi az órajele, 2.4ghz.
Mai viszonylatban i3 szint alatt. Netezni bőven elég, és gyengébb játékokra is elegendő. Ahol meg ki van hajtva a 6 mag (pl BF1) ott már a használható kategória.
Vicces de használtam nemrég 2620v3-ast és meg voltam vele elégedve, az persze fejlettebb egyel de nem sokkal gyorsabb. (igaz az 3.2ghz all core) -
-
-
-
Következő Kínai lap egy kicsit a low end kategóriából:
Kllisre x79 v2.72A
Chipsetre C600/X79 ír az Aida, nem szedtem le a bordát de C600 valószínűbb.
Sajnos csak dual channel! (ezért reklamálok némi kártérítés reményében)
Hang ALC662
Háló a szokásos Realtek 8111 Gigabit
USB3 header van a lapon de nem látom az eszközkezelőben
4620-as megy benne, ivy-t nem próbáltam. Ramokból szokásos minden szemetet megeszik.
A kínai 1333-as ramokat adott hozzá 2x4gb-ot amiken ugyan az a chip mint az 1866-osokon csak nincs rajta borda.
Alaplapi hőmérő szar rajta csakúgy mint az összes eddigi kínai lapomon. (hozzáteszem a dual Asus lapon is ugyan úgy szar és annak is ilyen biosa van)
Bios 2018-as gyári, nem moddoltam ezért a sleep sem megy. -
Ez pedig az ezer forintos sérült E5 4620, amit hivatalosan nem támogat x79-es lap de a kínai lapot nem hatja meg és bizony megy benne. Kissé furcsa proci. Mindegyik sérült működik benne és tesztek is szépen mennek. (3db-ot vettem
)
8 mag 16 szál 16mb L2 95w tdp, alacsony mindössze 2.6ghz max turbo 2 magon és 2.3ghz 8 magon.
-
Hátha másnak hasznos infó:
Huanan x79 2.49PB lap
Q67-es chipset, quad channel megy. Dupla m2-es csati. Alapból kezeli az 1866-os ramokat, 2133mhz-hez viszont kell moddolt bios. 1660-ast raktam be gyorsba. Moddolt biossal viszont nem megy a ps/2 port.
Most csak rádobtam zsír nélkül egy TX3-as hűtőt venti nélkül. Rövid tesztekre ez is elég. Majd Brocken3-at kap de egy 4620-as procival mert azzal veszik meg. 1660-as meg eladásra megy. -
válasz
XEON_QUADRO
üzenetére
Az E egy hagyományos ram plusz chippekkel amik az ecc biteket tárolják.(ezek asztali gépben is szoktak menni, esetenként kis szerverekben) Az R ugyanez kiegészítve egy regiszter chippel ami a prociról veszi le a terhet.(ezek főként workstationok és szerverek)
Alapesetben nem keverhetőek. Elméletben a két proci itt külön memóriavezérlőt jelent aminél lehet keverni de procinként egyfélét csak. Gyakorlatban a lap valószínű írni fogja hogy nem támogatott a keverés.
Minden szerverlapnál leírják hogy mi az ajánlott a manual szerint. Próbáld ki de szerintem nem fog menni.
Az ecc reg ddr3 nagyon olcsó, az E-sek meg mennek asztali lapokban így drágábban eladhatók. Vegyél inkább egyfélét.
Ha reg-et tud a lap akkor azt. -
-
A 1660-as jobb választás-e mint a i7-3960X?
Ugyan úgy kezeli minden lap a xeon-t mint az i7-est vagy kell mikrokód?
Van itt valaki olyan akinek kínai lapban van ilyen proci? Tuning értdekelne hogy mik a lehetőségek vagy inkább márkásba rakjam? -
-
-
Bár 2011v3 de DDR3 REG miatt itt lehet valakinek infó lesz:
Jingsha x99 lapban teszteltem pár ramot.
Midegyik típusból 4 csatornával azaz 4db rammal teszteltem:Samsung 16gb 4Rx4 1066 M393B2K70DM0-CF8 - K4B4G0446D chippes készült belőle 1866-os verzió, totál stabil 1866-on! Eléggé melegszik 6eFt volt darabja
Samsung 16gb 4Rx4 1066 M393B2K70CM0-CF8 - K4B4G0446C chippes csak 1600-ig gyártották de stabil 1866-on is! Nagyon melegszik 5eFt volt darabja
Hynix 8gb 2Rx4 1333 HMT41GV7BMR4A - H5TC4G43BMR chippekkel könnyedén mennek 1866-on, 3eFt volt darabja. Very low profilosak, low powerek.
Hynix 16Gb 4Rx4 1066 HMT42GR7BMR4C-G7 D7 AB - H5TQ4G43BMR chippesek 1866-on mennek windows alatt, memtestel nem voltak hajtva 6eFt volt.
Micron 4Gb 2Rx4 1066 MT36JSZF51272PY
Ez valami nagyon kommersz létetező legolcsóbb ram, 1333-on betonstabil de nagyon melegszik. 1600-on nem próbáltam, 1866-on esélytelen B7 hibakód. Inkább csak akkor ajánlom ha 1eft az áruk, többet nem érnek! Én sajnos 2eft-ért vettem őket mert az itteni eladó 1600-asként hírdette őket.Orosz fórum szerint a Load Reduced ramokat is kezeli, de ekkor csak ilyen típusú ramokat lehet belerakni.
A lapom sajnos nem képes 2133-on egyetlen ramot sem hajtani, így marad az 1866 de időzítéssel játszok kicsit. -
-
-
Nevezzükk akkor lga 2011-es lapnak, de ha működik akkor nem mindegy mi van a chipre írva?
Meg aki ilyet vesz az nem a fullos unlockos i7-et rakja bele hanem filléres 6-8 magosat vagy a 1620-at
Mármint működést nem befolyásolja és ugyan annyi usb3,sata,m2, 4csatorna... stb van rajta akkor tök8. Én is csak azért hívom x79-nek mert az rövidebb mint az lga 2011.
Nekem az x99-es sem az hanem c612 azt hiszem, de tökmindegy ha működik. -
Én kihívásnak tekintem a kínai lapokat. Szeretek mókolni. Ha stabil kell akkor brand workstationt vennék az nem annyira drága 2011-ben. Tuning nem édekel, x99-be is elég az all core turbo meg a ram húzás de azt akár mi tudja. 30-at adtam ki a Jingsha x99-8d3 ért és meg vagyok vele elégedve. X79-ért max 20-at adnék, procikért meg párezret annyi van belőlük.
Az idő eldönti milyenek hosszú távon de ha mgérkezik a 16eft-os x79-esem akkor lefényképezem milyenek a kondik, fet-ek, vrm stb... Kiderül mit raktak rá. Igaz tuningot csak 1620-assal tudok tesztelni de az nem poén asszem 43x a max szorzója. 5-6 évet kibír akkor rendben van. -
Nem mindenkinek van szüksége márkás dolgokra. Tőlem akár milyen csingcsang lehet ha működik és olcsóbb mint a márkás. Nekem az ár/teljesítmény fontosabb mint a márka.Persze tápnál ez kivétel de ott a belső a lényeg.Meg az is mindegy hogy néz ki a zárt kukából kiszedett gépházamban, úgyis be van dobva szekrény mellé. Persze tápnál ez kivétel de ott a belső a lényeg
-
Lehet c602, x79, q67, b75, p75, q77... vagy akár mi ami sandyt-ivyt kezel a lap felszereltségétől.függően. Kínai megoldotta. A ramokat a proci Imc-je vezérli így mindegy mi a chipset (de van hogy csak dualt kötnek be). Az intelnek nem érdeke hogy olcsó chipset menjen drága platformra, a kínai meg azt rak rá amit talál a kukában.
Nincs olyan hogy 2011eshez márpedig x79-et kell használni mert arra van gyártói ajánlás. -
Huananhzi, Szmz (Jingsha), Xlz (Shenzhen Xinlizhi), Atermiter, Kllisre, PlexHd, Yanwei... De ez csak pár "ismert" gyártó. Kezdenek feltörni, és a drágább kategóriákban (20-tól) szerintem már versenyképesek minőségben és tudásban is. Alsó kategóriában (10-20eft) vannak problémák. Oroszoknál már best buy a budget kategóriában.
-
Rosszul írtam de majdnem ugyan annyi az eredménye:
Prime95 in-place large fft 228-229w
Prime95 Blend teszt 230w
Cinebench R20 170w
Majd ha megérkezik végre az x79 lapom is akkor megnézem a többi procitis is: 1620 és 2667 lesz benne tesztre meg egy low power 8 magos ivy is. Ramoknak meg sima 1600-ra írt spdvel micron 1066-os faék ecc reg 4db.
Most egy korai es 2695v3-at várok a hétre az x99-be bár az már 145w Tdp és esélyes hogy sérült az imc-je. Meg úton van egy 2650v3 ES gyanúsan olcsón (13eft). Meg egy 2620v3 nem Es 5eft-ért postával alaplaptesztelőnek meg biost tesztelni. Az meg 6mag 12 szál 3.2ghz all core hackel nem rossz ennyiért, kb 4770 szint.
Szóval szerintem v3/v4 jóval takarékosabb mint a v1/v2. A 1620-as fogyija tuti el fog szállni max szorzón. -
Azért összevetném egy nagyobb 2011-v3-al. Fogyasztásban is.
Pl egy 2678v3 (alin ~40eft) egy 3600-assal. De persze all core turbo 3.3ghz és tdp limit nélkül. Nálam egy 2673v3 zabál 230w-ot blend teszten úgy hogy 4db 16gb-os modulokkal megy húzva (ami önmagában 75w-na írja a hwinfo) Ryzen szerintem hasonló lehet vagy több.
Valószínű nem lenne nagy lemaradásban a 2678v3-as teljesítményben miközben olcsóbb a ram hozzá jóval (ecc reg ddr3 kukából is kiesik annyi van és elég egy sima jobb chippes samsung 1066-1333 felhúzva 1866-ra vagy 2133-ra feszes időzítésekkel) persze inkább a 2700-as ellenfele.
Lapokból nem tudom mennyibe van egy am4-es, kínai x99 dzsunka van 20-22eft, jobbak inkább 26-32e között. Használt márkásak meg brutál túlárazottak.
1650v3 elenfelele lehet de ahhoz meg ddr4 kell és zabál mint állat úgy persze húzva gyorsabb a xeon mint a ryzen. Viszont az árelőny meg elveszik a drágább lap+ram miatt. -
Azt valóban senki nem tudja meddig működnek ahogyan egy használt lapnál sem tudjuk, viszont egy komolyabb kínai lap van olyan cuccokból mint a brand. Orosz oldalakon kitérnek az alkatrészekre is. Újból lehet tovább bírja
Workstationt meg workstation lapokkal építenék nem pedig egy desktop lappal. Kínaival sem merném. Supermicro, tyan, esetleg asus workstation szériái. Otthonra játszani meg akár milyen dzsunka is jó szerintem. De valóban játékra kell a nagy freki, ebben kínai nem a legjobb de majd beszámolok. Dual chaneles x79 noname + 1620-as xeonnal az ultra budget 20eft alatt volt proci+lap -
Nem írnám le a kínai lapokat. (Azaz a márkásakat Huananzi, Szmzit) A chipsetet leszámítva azok legalább újak. Igaz nincs szinte semmi tuning de megesznek minden ramot/es procit is. Azaz szorzós tuning szokott lenni meg ram állítás minimálisan. (huananzhi x99-tf jónak számít) Kamu x79 meg háát majd kiderül mert rendeltem egyet. De tény hogy a márkásakkal nem szokott lenni gond.
Ettől függetlenül ez jó ár érte! -
-
-
-
-
-
v1-es és ahogy nézem full unlocked lesz igen!
Ez lesz a lapom: [link]
Ez valami 67-es chipsetű valójában mert csak dualt tud viszont jó áron van. Olcsó ECC REG miatt is érdekes. (2eft/db az 1600-as 4gb-osok, de 1500ft/db a lassabbak szóval olcsón lehet 16gb-ig bővíteni)
Azt nem várom hogy nagy tunning lesz mert gyér a lap vrm-je valószínű. -
Ebay-en liciten vettem 6db sérült 2011-es sandy-t 6eft-ért. Az eladó szerint alaplapban elindulnak de hiányzik pár alkatrész az aljukról. [link]
1db e5-1620 (ez gyakorlatilag egy picivel gyorsabb i7 2600-as lehet, bár most olvasom unlockos
)
3db e5-4620 (hát a 4600-as széria remélem megy a lapban, 8 mag de kicsi órajel.)
2db e5-2667 (6 mag jó órajel ez még érhet valamit.)
illetve máshonnan van még egy 8 magos ES ivy is.
Szóval lesz mivel próbálgatni a kínai x79-es (ami q67-es igazából) lapot. Kapnak pár óra prime95-öt ha stabilak akkor mennek eladásra, de egyet megtartok még nem tudom melyiket. A lapra még várnom kell sokat, a procik szerintem egy hét.
Beszámolok róla majd! -
-
Megrendeltem.
Tehát:
SZMZ Jingsha x99 2011v3 DDR3 de a 8 ramslotos [link] [link]
Xeon E5-2673 V3 [link]
ami meg van
Hűtésnek Akasa A20-asom van plusz a vrm/ramok felett lesz egy vagy kettő 12cm-es venti
Lenovo 1060w-os tápja egyenlőre aztán valami halkat beszerzek.
6x16gb ram ha kezeli akkor még plusz kettő, ha nem akkor 4x16gb lesz csak.
Gépáznak meg van valahol egy régi húszéves ATX chieftekem remélem belefér
Videókártya marad a 1070tiAhogy olvastam a DDR3-as x99 lap csak megadott procikkal támogatja!
E5-2678v3 / 2669v3 / 2649v3 / 2629v3 / 2696v3 / 2676v3 / 2673v3 CPU
De hogy mi a logika csak sejtem de nem vagyok benne biztos. [link]
Mindegyik proci támogatja a cluster on die IMC-t mert az 10 magtól felfele van, valamint ezeknél gonoldom nincs limit a ram/channel-el.
Ramra meg ír ECC REG-et de sehol sincs az hogy milyen rankedet. Habár a 256gb támogatás alapján 32gb-osakat is ami nagyon nagy valószínűséggel quad ranked. De ahogy feljebb írtam köze lehet a IMC-hez
m.2 is van, később majd beruházok egyre bootssd-nek. -
Amit utoljára néztem 2673v3 az haswell, ott még volt némi ipc növekedés ivy után.
És az Intel mindenben mindig hazudik ezt már megtanultam. Az IMC tud ddr3-at és ddr4-et is, gondoljunk csak arra hogy haswell alapból ddr3-al jött ki és a későbbi skylake is ddr3-at is támogat. De továbbmegyek a kaby lake és még a 8 gen coffee lake is támogat ddr3-at. (H110-es lappal bár nem hivatalosan)
Az igazi az lenne hogy egy ilyen lapba [link] belerakhatám a mostani 6db-ot vagy inkább 8db-ot de nem tudom elképzelni hogy ilyen mennyiségű quad ranked ramot képes lenne kezelni egy darab processzor. Ugyanakkor az is igaz hogy Haswell-EP 12 mag felett már nem 4 csatornás hanem 2x2. (cluster on die miatt) és talán úgy kevésbé van terhelve. Most nálam a dual x5675, hexa 1066 módban tud 38-40gb/s között olvadásban, igen ám de ott a két proci között van valamenyi késleltetés szóval nem ugyan az mint egy procival ugyan ennyi sávszél. Sajnálatos módon nem numa képes programok csak 3 csatornát használnak szóval inkább 20gb/sec a valós. Aida persze az elérhető maximumot mutatja összes szállal és maggal kihasználva amit átlag használatkor nem fog elérni, legalábbis nálam.
VRM meg hűtve lesz aktívan, víz miatt ramokhoz kell amúgy is az extra venti mivel hűtés nélkül nyáron fagynak majd. -
Csájna lappalal kapcsolatban lenne kérdésem! Igaz 2011v3 és itt lehet off topik

van ezekből ddr3-as is [link] , és 100usd egy 2673v3-as igaz ES de lehet még attól jó. [link]
Szóval elvben ha fognám a rakás (azaz csak 4db) 16gb-os 1066-os ecc reg ramjaimat akkor működhet kínai lapban? (nem akarok venni ramot de kell a 64gb legalább az meg ddr4-ből ecc reg-ben is horror áron van) Azt gondolom visszafogná de 4 csatornával lenne kb annyi sávszéle mint 2 csatornányi ddr4 2133-as ramnak.
2011-re van egy akasa A20 vizem ami tudtom hogy kissé gagyi de 105w a proci szóval el kéne bírnia.
Előrelépés lenne dual x5678-ról egy darab E5 2673v3-asra?
Tuning elég lenne all core turbo is (3.1ghz), azt meg elvileg tudja (valami fórumon olvastam) -
-
-
-
-
Blackops procija van itt valakinek?
Érdekelne milyen lap kell hozzá amiben megy is max órajelen, meg microcode kell hozzá?
Gyűjtöm a speckó procikat és lehet ezt használnám is valamire. 2011-es rendszerem csak szerverben van de megnéznék egy desktopot is 4-6 maggal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Battlefield 6
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook 5-6. gen gar.
- S22 Ultra 512/12
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Ramból kap majd 2x8gb 1066-osat ami 1866-on is megy. Táp, gépház kukázott HKC 550w-os, ssd meg valami szintén kukázott 60gb-os. Videókártyának szokásos Matrox Xenia lesz.
...azért remélem túléli. De van egy olyan gyanúm hogy a vrm nem fogja szeretni.