Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RetepNyaraB

    veterán

    válasz adik #10821 üzenetére

    Ez egy tök komplikált téma. A jó minőségű kv magában nem vagyok biztos benne, hogy árt a refluxnak. Főleg éhgyomorra és feketén nem feltétlenül rossz - persze lehet az is. Itt a komplikáció egy komplett életmóddal van, illetve annak váltásával. Amíg az ember nem fogadja el és veti alá magát, addig csak bűnbakok lesznek és visszaesések.
    Szóval felföldi arabica, de inkább nem afrikai és pláne nem Kenya, Ruanda területéről. Nem kolumbiai. Talán Honduras, Guatemala. Olyan fajták, amelyek elég világosak mondjuk 1:3 arányú elkészítéshez, de még nem filter. Omniroast pörkölés talán. A malabar klasszikus értelemben ugyan savszegény, viszont erős és hosszú távon szerintem uncsi is.
    Este nem kávézunk sajnos, durva kaja után sem segít (durva kaja amúgy is off).
    Alkohol felejtős, főleg a sör és a rövid. Kicsi vörösbor néha. Sok (minél több) nyers zöldség. Reggel inkább nem enni ebédig. Időszakos böjt (intermittent fasting) és hetente egy teljes koplalós nap. De nem akarok okoskodni; karban lehet tartani ezt az átkozottat, főleg, míg nem válik igazán súlyossá.

  • Jolida

    tag

    válasz adik #10821 üzenetére

    Refluxra nincs jó kávé, ami használ. :Y
    Az okot nem szünteti meg, viszont kellemes íze van. :)
    Tapasztalatból mondom.

    A viccet félre téve, a kevesebb savtermelést beindító kávék ajánlottak pl. az unalomig ismételt Monsooned Malabar, vagy a minél magasabban termesztett fajták.
    Általában a világosabbra pörkölt kávék savtartalma magasabb szokott lenni, de ez erősen fajta függő.

    Ha szereted, tejjel tudod tompítani a savképződés beindulását.
    Ha meg tudod állni, éhgyomorra ne igyál kávét.

Új hozzászólás Aktív témák