Új hozzászólás Aktív témák

  • DigitXT

    félisten

    válasz alphamooncam #26620 üzenetére

    Általában zárt szoftvereket futtatnak a gyári vezérlők, így laptop rádugása (hova?), és azzal való közvetlen átprogramozása általában nem opció...:N Hacsak nem eleve komplett firmware cserét erőszakolsz ki (pl. ST-Link, de ahhoz STM alapú ESC kell), és utána már az új firmware-ben van további programozási lehetőség. Az eggyel komolyabb, de DIY jellegű vezérlőknél (pl. VESC) előfordul az ilyesmi alapból (van rajta mondjuk USB, vagy legalább egy soros port, amihez illeszthető), és tényleg nagyon "menő", hogy rádugod a laptopot a rollerre, és úgy mókolod, de valójában a gyakorlatban sokkal egyszerűbb az út szélén megoldani a konfiguráció finomhangolását (de akár még a firmware frissítést is) BT-on keresztül...:))

    Igen, egy jól megtervezett járműben van tartalék.:K De közben egy másik topikban (eBike) megkaptam, hogy ha én akkora tartalékkal tervezem az akkumat, akkor majd jól megesz a konkurencia, mert ők olcsóbban jönnek ki vele, és "az esetek nagy többségében az sem ég le", tehát jó.:DDD Szóval maradjunk annyiban, hogy nem számolhatsz azzal, hogy a te járművedben is van tartalék (főleg, Peaceliker leírása után), mert miért lenne... (Ettől függetlenül előfordult a világtörténelemben, mint pl. a Kugoo S1 esetében, ahol a gyári 15A vezérlőt egyszer csak visszafogták 11A-re: talán az átlagnál nehezebb felhasználóknál gondot okozott a túlmelegedés, nem tudjuk, esetleg idővel megunták a garanciális hibákat, és felléptek ellene egy új szoftverrel. Na azt nyugodtan visszaalakíthattad, feltéve, ha nem voltál túl nehéz, és nem jártál nagy emelkedőkön, mert akkor nagy valószínűséggel nem volt gondod belőle. Viszont még onnan rátenni egy 100% tuningot, elég merész ötlet volt: ideig óráig működott.:D) Általánosságban sajnos nem lehet kijelenteni, hogy 10% tuning biztonságos. Néha még gyári beállításokkal is murdelnek meg rollerek.

    Kockázat?
    Csak a szokásos... Extra melegedés a vezérlőben, a kábeleken, a motor(ok)on, illetve extra terhelés az akkunak. Ez utóbbi talán a legkevesebb (abban szokott lenni tartalék, mert egyik gyártó sem akar gyakori lakástüzekkel hírekbe kerülni), de ha mondjuk egy csatlakozó már gyári beállításokkal is hajlamos elégni, akkor tuningolt beállításokkal de pláne hajlamos lesz erre... Ezen felül viszont, ha belegondolsz, hogy most kevésnek érzed a gyorsulást, ezért próbálnál 10%-ot húzni rajta, hogy attól majd jobb lesz... hát nem lesz az.:( Annyira pici különbség, hogy ez totál nem éri meg: szerintem egy 10%-ot segg dynoval meg sem érzel, cserébe jöhet az aggódás, hogy mi fog leégni, és mikor? De tényleg. A Xiaomik is programozhatók (voltak), na azokon ilyen 20-30%-okat szoktak húzni, hogy valamit már érezzenek is, hogy "sportosabb". Ha amolyan "húbazmeg" érzést keresel (motorpótlék a roller), az sokkal komolyabb tuning, és azt szinte biztos, hogy nem viseli el a vezérlő/motor/akku triumvirátus, de ezt már kifejtettük korábban.:R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák