Új hozzászólás Aktív témák

  • MrChris

    nagyúr

    válasz M3aN #1768 üzenetére

    ~95%.
    Fellebbentem a fátylat arról ami szerinted égbekiáltó. A led lámpa kb minden alkatrésze nem alkalmas az újrahasznosításra, vagyis gyártásával olyan szemetet termelünk amiből idővel mikroműanyagok tömkelege lesz. Nem forgatható vissza, maximum másodlagos nyersanyagként amivel csak időben kitoljuk a mikroműanyaggá és egyéb szennyezőanyaggá válását. Mivel olcsóvá vált a gyártása ezért mindenhová alkalmazzuk, mindenféle eszközt teleszórunk vele azaz a korábbi szükségletnél is többet többfelé termeljük vele az e-hulladékot. Ezen eddig nemtom mit nem lehet megérteni.
    Energiahatékonyság. Környezeti szempontból itt jön a csapda, sokszoros fénymennyiséget kapunk ugyan annyi belefektetett árammal, ez így van , tök jó! (más kérdés a fényminőség...) viszont a semlegesítésbe semmit sem fektetünk, környezetkárosító hatása visszafordíthatatlanul megmarad, ezt egyetlen Wattóráig-ig sem számolják bele, mert technológiailag jelenleg megoldhatatlan, gazdaságtalan, amit kísérleti jelleggel próbálnak alkalmazni a műanyagokra több energiát emészt fel, mint amit behoztunk a használatával. Egy újabb termék amivel visszafordíthatatlan károkat hagyunk utódainkra.
    Ezzel kapcsolatosan inkább figurázásként hoztam be a megújulónak nevezett erőmű típúsokat. Jelenleg még mindig az atomenergia a leghatékonyabb, legnagyobb energiabiztonságú és legolcsóbb.

Új hozzászólás Aktív témák