Új hozzászólás Aktív témák

  • MrChris

    nagyúr

    válasz Lauda #2155 üzenetére

    Mivel hőre érzékeny (70°C) ezért nem lehet csírátlanítani, élelmiszer tárolásra csak egyszer használható. Ezen persze dolgoznak hogy ne így legyen. Másodlagosan felhasználva pótolni kell a kiváló adalékanyagokat, itt már van egy szép kis környezetszennyezés. Problémás a keletkező granulátumok válogatása, aztán különböző más műanyagokkal kell keverni, valamint a pet palackok egy része többrétegű, eleve kombinált, amit csak újabb adalékkal lehet feljavítani és korlátosan hasznosítani. De általában is jellemző, hogy pár alkalommal lehet újrafeldolgozni, aztán már semmire sem jó annyira leromlik a minősége, vegyítve van. PET-t tartalmazó kevertszálú ruhából visszanyerik a műanyagokat? Tudtommal abból már nem.

    Nekem az a bajom ezzel a műanyag újrahasznosítással, hogy pl egy palck 1 év 'használat' után feldolgozva még kap 1-2-3 évet, de a vége ugyan az. Valamilyen fromában kikerül végül a környezetbe, mikroműanyagokra töredezik és pusztítja az élő szervezeteket.
    A fém, üveg, kerámia... tárolók szinte csak energiát igényelnek az újrahasznosításhoz és vagy ténylegesen 100%-ban újragyárthatók, 100%-ban ugyan arra a célra, vagy teljesen inaktívak, környezet azonosak, akár ki is lehet dobni őket.

Új hozzászólás Aktív témák