Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Dani82 #13354 üzenetére

    "a bordák a radiátor belsejében melegek, de a radiátor külső hőmérséklete langyos"

    Ez egészséges dolog. Így működik minden radiátor.

    "és néha az egyik fele meleg csak. "

    Erre sem mondanám, hogy hiba.

    "Egyszer ez a fele egyszer az a fele... a lakásban 18 fok van."

    Ilyen meg nem létezik. Nem lehet, hogy rosszul emlékszel, s mindig vagy végig meleg, vagy mindig ugyanaz a fele nem meleg?

    Arra gyanakszok, hogy elégtelen melegvizet kapnak azok a radiátorok, vagy pedig rémesen rossz a lakásod hőszigetelése. Előfordulhat az is, hogy levegő rekedt a radiátorba. Ha van légtelenítő szeleped, légteleníts egyet!

    Azt írod, hogy ezer éves a radiátor, akkor kizárólag öntöttvas radiátorra gondolok, mert István királlyá koronázásakor még csak öntöttvas radiátorokat tudtak gyártani, a lemez idomítása, pláne hegesztése ismeretlen fogalom volt.
    Ha fején találtam a szöget, hát jó tudnod, hogy jómagam öntöttvas radiátor párti lettem, mióta van szerencsém ezt használni. Nem olyan szép, mint az új, fájintos lemezradiátorok, de annál léptékkel jobb.

    Összegezve tehát:
    Úgy vélem, valóban fűtésszerelő szakemberre van szükséged, aki kideríti, mi okozza azt, hogy a lakásban csak 18 fok van. Ha végzett, írd majd meg, mit derített ki, s a hiba orvoslására milyen therápiát receptelt, mert bizonyára sokunkat érdekelni fog.

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák