Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz Brandynew #12711 üzenetére

    Látom sikerült kiválasztani és általánosítani a pedagógus bért a Pedagógus II. bértáblából a mesterdiplomás pedagógus bére, ami 10 év után bruttó 304 ezer forint...

    Azt tudnod kell, hogy nagyon sok tanár nem a PED II-ben van, hanem a PED I-ben és még több amelyiknek nem mester diplomája, hanem BA/Bsc diplomája van. Gyakorlatilag PED II. és Msc tanár ritka mint a fehér holló. Legalábbis általános iskolában mindnenképp.

    Ugyanazokat a bértábla felső kis szegmenseit ragadod ki, mint amit a kormány is, mikor éljenzi, hogy micsoda béremelése volt a tanároknak.

    Na akkor a valóság: Feleségem PED I-ben van, Bsc diplomával, felsőfokú angol nyelvvizsgával általános iskolában. Íme az aktuális bértáblák.
    Ő 10 év munkaviszonnyal jelenleg bruttó 246.645 Ft-ot keres. Az 164.000 Ft nettóban. Cafeteria, illetve bármely más egyéb juttatás nincs. Mielőtt jött ez a "nagyarányú" béremelkedés, kb 130 ezer Ft-ot keresett, de ha helyettesíteni kellett, azt kifizették a tanároknak, mint túlóra. Így átlagban havi 145ezer Ft nettót hozott haza. Most már nem fizetnek túlórát és keres 164ezer Ft-ot. Magyarán a béremelkedése nettó 19ezer Ft volt. Ha nem lenne nekem normális fizetésem, ő nem dolgozhatna tanárként. Ez a pénz vicc, egy kamionos 1 hét alatt megkeresheti, ha jó helyen van.

    Kérlek ne dőlj be mindennek, amit olvasol és ne a kisarkított, plafon fizetést vedd alapul. Azt is olyan szép olvasni, mikor pár hónapja az origo a tanári béremelkedés sikertörténetéről szóló cikkben éljenzett, hogy népszerű a tanári pálya, a fiatalok szívesen választják azt... :DDD Ezzel szemben meg az index írja, hogy tanárhiány van. Na akkor melyik igaz?

    Elmondom melyik: A feleségem 2009-ben kezdett dolgozni. Akkor 52 iskolába adta be az önéletrajzát, 2-be vették volna fel. Azóta költözés miatt kétszer váltott iskolát. Egyszer 2013-ban, ott 17 helyre adta be és 5 helyre vették volna fel, majd 2018-ban is költöztünk. Akkor már tudna, hogy mindenhol tanárhiány van. Csak olyan iskolákba adta be, ahol angolt kell tanítania és nem osztályfőnöknek lenni. 9 helyre adta be, 9-ből 9 felvette volna. Válogathatott. Nem volt olyan iskola, ahova ne kerestek volna azonnal 2-3 tanárt. Főleg matek, fizika, kémia.

Új hozzászólás Aktív témák