Új hozzászólás Aktív témák
-
klinga80
csendes tag
Hátha itt tudnak segíteni. LG LED-LCD TV-k
-
Illydan
csendes tag
Sziasztok!
A mai napon megvásároltam életem első 3d smart tévéjét, egy LG 47LM617S-t.
Házimozit csinálnék vele úgy, hogy külső HDDről nézném a filmeket, és a hangot pedig egy Pioneer VSX-915-S/-K erősítené, egy Pioneer S-ES3TB hangfalszettel és egy Sony subbal.A kezdeti beállítások és a szoftverfrissítés után gondoltam ki is próbálom. Az erősítőn nincs HDMI, csak optikai bemenet, így összekötöttem a tévével, a felhasználói utasítás alapján (Digital Optical IN - TV Optical audio out)
az erősítőt pedig TV/SAT-ra állítottam. Bekötöttem a HDDt a neki való usb slotba.A tv menüjében ezután rámentem a csatlakoztatott eszközökre, ott minden frankón látszott, el is indítottam egy 3d-s filmet. A képpel semmi gond, sőt, hang viszont nincs. Beállítottam már mindenhol külső hangszóróra, de nem szól. A tv hangszóróin ad hangot, külsőn viszont sehogy se tudom megszólaltatni. Erősítő is fel van tekerve, TV hangerő is.
Előzőleg az erősítőt csak auxról működtettem laptoppal, telefonnal, mp3-mal, szépen szól, tehát nem is azzal van a gond, hanem valahol az összekötéssel. Amikor kiválasztom a külső hangszórókat, azt írja, hogy "Nincs hang? Ellenőrizze a hangfalak tápkábelét, vagy az optikai kábelt. Ha a házimozi rendszer ki van kapcsolva, lehet némi késlekedés." Előtte pedig felugrik egy eltűnő info ablak: "SIMPLINK - Használja a TV távirányítóját a HDMI-CEC kábellel csatlakoztatott LG házimozi eszközök hangerejének szabályozására."
Próbáltam már ezt a simplinket is kikapcsolni, mivel nem LG házimozi szett van mellette, de úgy sem ad hangot.
Valaki esetleg találkozott már ilyennel, esetleg valami tipp, ötlet?
Nagyon hálás volnék!
Előre is köszönettel: P.Z.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- sziku69: Szólánc.
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Elemlámpa, zseblámpa
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Nők, nőügyek (18+)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 970 4GB Zalman ZM-T7 FSP 400W
- Samsung Galaxy S24 FE / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3362
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Vadiúj gèpházak! Gamereknek ès Akiknek fontos a külső!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest