Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz 0xmilan #15001 üzenetére

    Nem tudom ki ez a csávó, de ultra gáz, 1 percet bírtam. Stock Win10 téma, buzi háttér, recsegő hang, akadozó webcam, virtuális gépben nyomja, de legalább királynak hiszi magát, mert nagy felbontást használ, meg gigabites netet. Látszik, hogy nem egy IT véna a srác. Az érdemi telepítésbe nem pörgettem bele, de ha majdnem két órán át tart neki a telepítés és odaírja, hogy noob ish, akkor abban sem domboríthat nagyot.

    Szerintem az ilyen tegyen fel egy Mintet vagy Ubuntut, és először azzal ismerkedjen.

    Kezdőknek nem ajánlom az Archot. Nem azért, mert nehéz telepíteni, mert Arch Wiki-ből megoldható, hanem egy kezdő nem tudja milyen csomagok kellenek neki, milyen hardverhez milyen driver kell, stb.. Először jobb néhány kész, telepítős disztróval kezdeni, csak ismerkedni az alapokkal, miről szól a linux, a csomagkezelés, a fájlrendszer kialakítása, milyen felületek vannak, mi az alkalmazásokból a választék, stb.. Majd idővel kiforr, hogy milyen felület, milyen alkalmazások jönnek be, milyen driverek kellenek a hardverekhez, onnan jöhet az, hogy akkor tegyünk fel egy Archot.

    Annak tényleg nincs értelme, ha valaki kezdőként fogalmatlanul másolgatja bele a parancsokat az Arch Wiki-ből, azt sem tudja melyik mire való, miért kell, az ott írt csomag valóban kell-e neki, stb.. Még ha sikerül is így telepíteni, így tényleg nincs semmi előnye, hogy Archot telepít. Ha mindenképpen Arch-ot akar, tegyen fel ArcoLinuxot vagy Manjaro-t.

Új hozzászólás Aktív témák