Új hozzászólás Aktív témák

  • cigam

    félisten

    válasz ubyegon2 #15949 üzenetére

    legalább tudod, miket raksz bele.

    Mivel fizikailag a kezembe lesz, ez inkább csak a látványára lesz igaz. Talán össze tudom párosítani a darabokat, de hogy melyikből melyiket érdemes megvenni... Év(tizedek?)ek óta nem követem az alkatrész piacot.
    Csak kísérletképpen összekattintgattam egy hasonló konfigot, de 60k-val több lett. Meg ne kérdezd miért az az alaplap, tápegység, vagy ház. Csak rákattintottam az egyikre. + A komplett gépre megadják a 3év garit?

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

  • F34R

    nagyúr

    válasz cigam #15951 üzenetére

    -30k a telepites es a windows... amugy jo lapot valasztottal, a tapegyseg az nem. Nem lottel vele melle.

  • cigam

    félisten

    válasz Frawly #15950 üzenetére

    Nem trollkodtam. Értem hogy cipőt a cipőboltból, de ez miben más mint a cipőboltokban kaphatóak? Plusz hirtelen nem is tudom van-e olyan brand ami alapból 3év garit ad asztali gépre.

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

  • Frawly

    veterán

    válasz cigam #15951 üzenetére

    Irány a milyet gépet vegyek topik, ott véleményeztesd.

    De észrevételeket én is írnék. A konfig alapvetően jó, ha csak játék fog rajta menni. De! Ez a PCX szörnyen drága mindenben, máshol ezeket olcsóbban megkapod. Plusz egy csomó fölösleges dolog benne van. Összeszerelni össze tudod magad (elég egy csavarhúzókészlet hozzá, rosszul összedugni nem tudsz semmit, mert a csatik nem tudnak az alakjuk miatt rossz helyre becsatlakozni), máris -5k. Win10-re sem kell 34k-t elégetni, az eBayen tudsz termékkulcsot venni hozzá 2k környékén (és az már nem 64 bites Home, hanem 64 bites Pro), megint mínusz -32k, máris 37k-t spóroltunk. Rendes helyről véve az alkatrészeket le tudsz még faragni másik 50-60k-t.

    Ha Linux vagy más is lesz a gépen, Win10-es játékokon kívül, akkor megfontolnám a helyedben a Ryzen 3600-ast hozzá való X570-es lappal. Tápból ebben az árba beleférne egy Chieftecnél jobb Corsair gold minősítésű moduláris táp.

    A GTX 1660 badass kártya, de nagyon függ attól, hogy milyen monitort hajtasz, milyen felbontásban, és hogy milyen játékokkal játszol.

    Én nemrég 200k-ból állítottam össze gépet, de nekem minden kellett hozzá egéren és SSD-n kívül, billentyűzet, monitor, ház, táp, stb.. Meg a gép egyik felének a részei használtan voltak jó áron, a másik része újonnan, de szintén nagyon jó áron. Ryzen 2600, nem X-es, meg nem a legújabb 3. gen, de üt, 16 GB Vengeance RAM, de 2666 MHz helyett 3200-asok. A GPU „csak” egy RX570, és „csak” 4 GB VRAM van rajta, de piszok olcsó volt használtan, mindössze 24k (annyi, hogy a fent lévő bányász BIOS helyett a gyárit vissza kellett rá flashelnem), de mivel FullHD monitort hajtok róla, ezért arra jó, minden játékban megvolt eddig a high beállítosok mellett a 60 fps. Ha a monitort, billentyűzetet nem nézem, akkor 150k alatt megállt a gép, ez kb. Tesco Value konfig ára.

    Jó, az általad összeállított gép erősebb, az i5 9400 jobb fps-eket produkál játékokban (hiába fele annyi szál, kisebb cache, de magasabb órajel, magasabb IPC, játékok jobban vannak optimalizálva Intelre), a GTX 1660 jóval erősebb, plusz másfélszer annyi VRAM van rajta. Viszont összességében kb. kétszer annyiba kerül a gép és nem 2× erősebb, a 9400-at játékokon kívül veri a 2600-as Rizsa (pl. ha Linux alatt elkezdesz forráskódokat fordítgatni), az RX570 meg nem kétszer gyengébb (talán valami 25-50%-kal, játéka válogatja, és csak harmad annyiba került). Tápom szintén 650W-os (de moduláris Corsair). Plusz mivel az enyém egy full AMD-s konfig, ezért Linux alatt is jobban támogatott, pl. nem kell zárt NV driverrel szívni, ami miatt a kernelt sem lehet nyugodtan frissíteni. Meg a tiéden minden alkatrészen full gari van (nem csak a gép felére), de még ez sem indokolna 2×-es árat.

    Szóval nem szabad az első élelmiszerboltban gépet venni, vagy az első online gépösszeállítós helyről megrendelni. Előtte nagyon tájékozódni kell. Még én sem tájékozódtam eléggé, mert RAM-okból ennyiért kaptam volna 3700 MHz-es Patriotot, meg házból is egy gyenge szellőzésűt sikerült csak vennem. Illetve ha türelmesebben nézem, minimálisan drágábban kaptam volna egy 8GB-os RX570-et, vagy akár RX580-at is. Szóval az én gépem sem optimális, de amire vettem, arra évekig ki fog szolgálni, és még utána is tudom úgy bővíteni (erősebb CPU és GPU) minimális befektetéssel, hogy még újabb éveket fog szolgálni. Pénzt meg nem égettem el rá túl sokat.

    [ Szerkesztve ]

  • cigam

    félisten

    válasz F34R #15952 üzenetére

    Nem -30k, mivel az Aldi-s géphez is adták a jogtiszta W10 Home-ot, és az is össze volt szerelve. Csak az összhasonlítás miatt linkeltem be, de ha ilyen jól eltaláltam, majd kitöltök egy lottót is :).

    Frawly
    Nem, játék nem fut rajt (de BOINC kliens igen, ami a GPU-t is ki tudja majd hajtani). A 2k licenceket inkább hagyjuk. Akkora átverés mint ide Hobbitfalva. Akkor inkább licence (aktiválás) nélkül, vagy bétázva használom, de ezeknek a licence neppereknek egy fillért nem adok.
    Amúgy köszi a tippeket, iránymutatást!

    [ Szerkesztve ]

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

  • F34R

    nagyúr

    válasz Frawly #15954 üzenetére

    Nem tudom, honnan matekoztad ki, hogy fele annyiba kerulne.... ujonnan akar garanciaval venni gepet. A PCX meg nem annyival dragabb, sot szerintem nem dragabb az Ipon-nal, hogy 60k difi jojjon ki a boltok kozott.

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz cigam #15951 üzenetére

    https://www.medion.com/aldi/pcs/md34185-ch-de/index.html#highlights

    Azért 800 euro helyett nálunk kicsit sokba kerül. Ami ebből a német leírásból sem derül ki, és ez nem véletlen, hogy milyen alaplapon van az egész gép. A Wint én nem számoltam bele, Te viszont gamer alkatrészeket válogattál! :Y A Medion azért nagyon messze van a gamer kategóriától. Naná, hogy drágább. Sokat lehet még ezen faragni, 42 helyett 25 körül is van jó alaplap, 30 helyett 22 egy 16GB-os memória ugyanazon értékekkel. Win helyett van Linux. Mondjuk még a terás SSD is 35k körül lenne. Amin nagyot lehet fogni, az a gamer alaplap+VGA, ha nem játszani veszed.

    A PCX-nél pont pár napja olvastam egy számlán, hogy a garancia komponensenként jár. Így jobb egyébként talán. Összerakás 5 rugóért nem sok.

    Néha az a gond a gépösszerakóval, hogy ami jó áron volna, épp nincs készleten, de ezt nem látod onnan!

    Amúgy én sem vágom az ilyen összeválogatást, egy-egy darabokat szoktam venni meg 5 éve vettem egy félkonfigot használtan. Az öcsém nagy mágus az ilyen géplegózásokban, de ő mindig a PCX-nél köt ki, pedig előtte szídja őket. :D Az biztos, hogy nagyon megbízhatóan csomagolták neki össze a 25 komponenest és két ünnep között rendeléstől számítva ott volt vidéken a postás minden darabbal! ha valami nincs, azonnal rákérdeznek, mi legyen, ha nem kell másnap megkaptam átutalással az árát.....

    (#15954) Frawly

    Lószart drágább a PCX, mint az Ipon, csak 100x szor megbízhatóbb, mert nem multi, hanem egyetlen raktárbázis managementtel + 1 üzlet plazában. Raktár, telefonos managerek, összeszerelők és nagyfőnök mind egy objektumban van. Emiatt tudnak gyorsan és rugalmasan dolgozni. ;)

    [ Szerkesztve ]

  • Frawly

    veterán

    válasz ubyegon2 #15957 üzenetére

    Azt nem is mondtam, hogy rossz bolt a PCX. Van, ami megéri, meg én is hallottam, hogy megbízható, korrekt a gariztatásuk is. De összességében az a konfig, amit kihozott, az marha drága a szintjéhez képest. És igen, az ipon sem olcsó.

    Egyébként még az én gépemnél is van jobb ár/értékarányú, Ali-ról 1600-as Ryzen, kisebb frekis RAM-ok, B350-es lap (450-es helyett), az RX570 ár/érték arányában verhetetlen. De ez a gép viszont a B350 miatt lehet a jövőben nem annyira lenne upgrade-elhető, mint egy B450-es vagy még újabb chipsetes.

    Mondom, ezt a Milyen gépet vegyek topikba kéne, ott elkezdve, hogy mire használná a gépet, milyen játékokat, monitort hajtana vele, honnan érdemes venni. Ott részletesen ajánlanak mindenhez a legjobbat, a legjobb áron.

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz Frawly #15958 üzenetére

    Azt nem is mondtam, hogy rossz bolt a PCX. Van, ami megéri, meg én is hallottam, hogy megbízható, korrekt a gariztatásuk is. De összességében az a konfig, amit kihozott, az marha drága a szintjéhez képest. És igen, az ipon sem olcsó.

    Max 1-2 ezres eltérések lehetnek drágább daraboknál, mivel ugyanattól a 10+ nagykertől szerzik be az árut.

    Milyen gépet vegyek topikba mondjuk valóban célszerű beírni, mire van szükség, sok esetben a Milyen SSD-t vegyek topik is igen hasznos, hát még ha egy teljes konfigot venne az ember! :)

    A cigam kolléga konfigja tényleg drága, de az Aldis meg főleg az, az kifejezetten nokedli vevőknek van szánva. No meg a qrvannyukat, hogy a német Aldinál 50eft-vel többért adják!

    Ja és az Aldis 3 év garancia sem ér semmit, mert a fődarabokra itt is 36 hónap van.

    [ Szerkesztve ]

  • Frawly

    veterán

    válasz F34R #15956 üzenetére

    Az enyém volt fele annyi. 321k a PCX-ben, amit nézett. Az enyém 150k körül állt meg (nehéz átváltani, mert ingadozik a GBP, én itt kint fontokért vettem, és a kiszállítást is beleszámoltam, mindent online rendeltem, postázással). Az enyémben csak a GPU és a táp volt használt, de azok is új állapotban jöttek, új szaggal (csak a táp), kompletten dobozában, papírjaival, összes tartozékával.

    Még a billentyűzet volt olyan, hogy amazonos, valaki visszaküldte (valószínű túl hangos volt neki a Cherry MX Brown mechanikus kapcsoló), mert nem tetszett neki, de 0 km-es, új szaga is megvolt, egy karc nem volt rajta, eredeti dobozában mindennel együtt, az eredeti ár feléért, új full garral. De ezt bele sem számolom, mert nem volt benne a 150k-ban, hanem a 200-ban. Mindezt országon belülről, nem Kínából, kétes helyekről.

    Monitor is jó áron volt, akcióban, az zsír új. FullHD FreeSync IPS, nagyon fasza képe van, 22 colos csak, de nálam nem is volt hely nagyobbnak, meg a büdzsében sem drágábbnak.

    Nyilván magyar boltban feléért nem kap. Meg az ő gépében a GPU erősebb. Meg mindenre új, full gari. Ez valóban indokolna többletárat, de nem kétszereset. És itt most nem is az én gépem a lényeg, hanem csak példaként írtam, hogy az ár/érték arányra kell rámenni. Meg jó helyen venni.

  • F34R

    nagyúr

    válasz Frawly #15960 üzenetére

    meg ott szerintem nincs olyan nagy afa ilyen cikkeken mint Mo-ban....
    Egyebkent elszornyulkodok, hogy Overclockers marketen is milyen olcson arulnak dolgokat.

  • cigam

    félisten

    válasz ubyegon2 #15957 üzenetére

    Azért 800 euro helyett nálunk kicsit sokba kerül.

    Csak nem azért mert pl. az EU-ban nálunk a legmagasabb az ÁFA? Oké még akkor is kicsit olcsóbb a világ boldogabbik felén, de ez sok minden mással is így van.
    Ugyanakkor ki is lehet fogni egész jó akciókat. Pl. a hivatalosan 315k-ba kerülő mini, a MM-ban 270k.
    Szóval a mezei PC-nek ezt az árat és az OS X-et kellene űberelnie. Nem megyek a gépajánló topikba, mert még csak gyüjtöm a pénzmagot. Az már szinte biztos, hogy egy Dell P2419H monitor lesz.

    a fődarabokra itt is 36
    Azért az nem ugyanaz, hogy az egész gépre, vagy csak a fődarabokra.

    [ Szerkesztve ]

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz cigam #15962 üzenetére

    Csak nem azért mert pl. az EU-ban nálunk a legmagasabb az ÁFA?

    Meg a németeknél. ;)

    Szóval a mezei PC-nek ezt az árat és az OS X-et kellene űberelnie.

    Óóóó hát az szinte lehetetlen! :DD

    Ha még csak gyüjtögetsz, akkor jobb a helyzet valóban, sok mindent megvehetsz, ha jó áron van éppen, monitor, SSD akciók is egész jók vannak. Meg jobban megrágod, mire lesz szükséged. A Milyen.....-t vegyek topikok mindig ott lesznek!

    Azért az nem ugyanaz, hogy az egész gépre, vagy csak a fődarabokra.

    Az már igaz! Mennyivel jobb, ha megfekszik a Vargháné táp vagy akár az SSD a gépben és az egész gépet beadhatod garanciába néhány hétre/hónapra, mint venni gyorsan egy másikat és csak a rossz alkatrészt gariztatni és közben használni a gépet! Viszont a tápválasztás az tényleg komoly, mert az ha megfekszik, sosem egyedül teszi. A Milyen tápot......topikba én azért benéznék majd a helyedben erősen. Meg a Milyen SSD-t ..... topkba is. ;)

    Laikusként amúgy olyan konfigot nem vennék, amiben ismeretlen alaplap és táp meg SSD van. Germánoknál is van gané minőségű komponens, ott Schusterné táp van! :DDD Meg az igazi vizicsoda SSD, az Intenso!

    Méghogy OSX-et uberelni!!! Ilyen vicceset olvasni egy elvetemült Almástól! ;]

    Dell P2419H monitor az viszont tényleg jó választás. :K

    [ Szerkesztve ]

  • cigam

    félisten

    válasz ubyegon2 #15963 üzenetére

    Az EU-ban csak 5 országban van 1-2%-al kisebb adó.

    Nem mesélek az Apple-hez köthető csalódásaimról, nem adom alád a lovat :P

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

  • Cyrin

    addikt

    válasz cigam #15964 üzenetére

    Én annak idején mac minit akartam venni a nappali tv-hez, kivártam az új kiadást, hogy na most megveszem, mire kiadtak egy az előző szériához képest részben butítottat, jóval drágábban, mivel nem voltam szektás (bár sokat olvastam a beszMac fórumot és szörnyülködtem is eleget) csak annyit mondtam, hogy tudod kivel szórakozzatok...és itt vége is lett az apple történetnek... És lett belőle egy HP Elitebook 8450p, Azóta is gond nélkül működik, és a plusz képernyő is jól jön sokszor.

    [ Szerkesztve ]

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz cigam #15964 üzenetére

    Na jó, valamiben elsők vagyunk Európában, ebben tuti, meg aztán nekünk kommunista családból való királyunk is van. :((

    Nem mesélek az Apple-hez köthető csalódásaimról, nem adom alád a lovat :P

    A manó csípje meg! ;] Ez tényleg kár.....

  • cigam

    félisten

    válasz ubyegon2 #15963 üzenetére

    Ezt a HP mini PC-t azért el tudnám képzelni az asztalon. Ryzen, 4 mag 8 szál, de csak 35W-os TDP ami nekem előny (nem melegszik annyira, nem kell hangosan hűteni)

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz cigam #15968 üzenetére

    Én is régóta gondolkodom egy ilyen apró valamin, mert a helyhiány miatt tök jó lenne, de mint az általad linkelt mini is rohadt drága.....amúgy ez a HP viccen kívül túl drága, 8GB memória, 256GB SSD, 40ezres proci integrált VGA-val, az ár másik fele lenne a dobozka az alaplappal ezek szerint meg a support. Nem ócsó. :N Bár ezek az Asus miniPC-k se sokkal olcsóbbak.

    [ Szerkesztve ]

  • Cyrin

    addikt

    válasz ubyegon2 #15969 üzenetére

    Én a céghez vettem a tárgyaló nagy monitor alá gigabyte brix-et, na az a mini pc nem ez a HP, 4 magos celeronnal, csak ram és ssd kellett bele, kb 60e volt így. Ment rá egy Mint Xfce, Windows-os kolléga azóta is emlegeti, hogy milyen pattogós a cucc...
    Szülöknél is ha kihalna a Lenovo brand gép (sosem fog, most kapott ssd-t az is, mert a Hdd halt meg benne) oda is ezt vennék. Náluk is MintXfce van.

    [ Szerkesztve ]

  • Frawly

    veterán

    válasz cigam #15968 üzenetére

    Pedig ez a gép sokkal gyengébb annál az i5-9400-as szintnél, amit eredetileg néztél. Nekem az jön le, hogy nem vagy tisztában milyen gép is kell neked. Azért mondtam, hogy a milyen gépet topikba írjál, ott töltsd ki az összefoglalóban írt kérdőívet. A legfontosabb kritérium, hogy mennyit szánsz rá, és hogy mire használod a gépet. Játékoknál sem elég az, hogy játszani, konkrétan rákérdeznek, hogy pontosan melyik játékokkal és milyen monitoron (felbontás, frissítés miatt kell tudni).

    Asztali gépnek mindenesetre ilyen mini PC-ket nem vennék 35W-os TDP-vel. Csakis rendes, ATX-es asztali gépet, rendes, minimum 65W TDP-s asztali procival. A hűtés Ryzeneknél nem probléma, elég jó hűtő jár hozzájuk, ha a házad nem rossz szellőzésű, akkor nem túl nagy hangzavarral normálisan le tudják hűteni. Már nem a kazán 100+W TDP-s kazán procik korát éljük, mint a P4-es időkben, hogy hűtőmonstrumokkal tudd csak lehűteni, meg hangos hűtőkkel.

    Persze véleményeztetheted abban a topikban az aldis gépet is, de szerintem ott is le fognak beszélni róla. Mondom, önmagában nem rossz gép a PCX-en összeállított (feltételezem, hogy az aldis is ugyanez), egy korszerű gamer gép, 1080p high frame rate vagy 1440p-s játékra, de az árcédulája túl vaskos.

    [ Szerkesztve ]

  • Frawly

    veterán

    válasz cigam #15955 üzenetére

    Ja, ezt most olvasom csak. BOINC-hoz nem értek, de én nem költenék brutál GPU-ra 80-100k-t, hogy a BOINC közösséget ingyen tápozzam számítási teljesítménnyel. Nevezz önzőnek, de egy RX570 szintű olcsóbb kártya teljesítményéért is hálásak lehetnek, azért az sem komolytalan hardver, meg az esetleg olcsóért alá rakott Ryzen 1600 vagy 2600. Ha ez nem elég nekik, akkor fizesse a BOINC közösség a gépedet.

    A 2k-s Win10 licenc teljesen jó. Egy veszélye van, ha ilyen Insider fiókkal generált kulcs, akkor egy idő után a MS letilthatja, de ez is csak elméleti lehetőség, mert nem szokott ilyen történni. A legtöbb ilyen használt gépekről leválasztott OEM licenc, a MS soha nem fogja letiltani. Kapsz egy termékkulcsot és annyi. A MS oldaláról letöltöd a Win10 legújabb lemezképet, és telepítéskor a kapott kulccsal beaktiválod. Annyi, hogy ez OEM, onnantól csak azon a hardveren használható, amin be lett aktiválva (bár állítólag trükközni lehet vele).

    Nekem is ilyen 2k-s eBay-es Win10 Pro licencem van, teljesen jól működik. Legális termékkulcs, normálisan beaktiválódik vele a Win10, a mai napig nincs vele gond, mennek a frissítések meg minden.

    Az ilyen 2k-s licencek csak cégnél gázosak, magánembernél teljesen jók. Tegyük fel a legrosszabb esetet, az MS 1 év után letiltja ezt a termékkulcsot. Veszel helyette másikat. A hivatalos 35k-s Win10 árából ezt 35 évig játszhatnád, kár nem ér.

    Persze mindenki arra költi a pénzét, amire akarja. Ha téged megnyugtat, vegyél az MS-től licencet 35k-ért, csak felhívtam a figyelmed, hogy nem feltétlenül éri meg, vannak egyáltalán nem komolytalan, sokkal olcsóbb alternatívák.

    [ Szerkesztve ]

  • Frawly

    veterán

    válasz Frawly #15972 üzenetére

    *** nem 35 évig, „csak” 17 évig. A lényeg, hogy nem nagy anyagi kockázat. Egy csomó ember használ ilyen újrahasznosított OEM licencet évek óta, és nincs velük probléma. A MS pikkel erre a lehetőségre, de EU-n belül nem tud vele mit csinálni, ez az EU-s jog, aszerint legális, el kell tűrnie a MS-nak.

    Az RX570 is csak egy példa. Vannak más kártyák is, amik még megérik, RX580, RX480, GTX 1050, GTX1060. A piacot elárasztotta egy csomó használt bányász kártya, mivel a coinbányászat kezd bedőlni.

    [ Szerkesztve ]

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz Cyrin #15970 üzenetére

    Nézegettem ezeket is valóban, de drágákra emlékeztem, de gondolom csak böngészős gépnek elég ez a J meg N sorozatú processzor is, fogalmam sincs ezek mit érnek. Jól meg kell ezeket nézegetni, mert a meglévő memókat és SSD-t raknám bele, viszont amiket eddig néztem, mind M.2 sata-s volt, ha ez megoldható lenne és mobilizálni tudnám egy AP-s routerrel, dobnám is ki az ólajtó méretű PC házat.

    Úgy nézem a két közérdekű topik mellé kell egy harmadikat is csinálnom, valami Rontásküldő asszonyok topikját, mert itt a kollégák nagyon tárgyalgatják, milyen eBay-es meg más Windows-t érdemes használni meg egyáltalán ilyent írni Linuxos topikba, hogy Windowst fogok rakni a gépre....szóval jön a rontóasszony/wudu/védjenmegtégedselmeczigabinéni topik! :D Utóbbi tűnik legkárosabbnak.

    [ Szerkesztve ]

  • Cyrin

    addikt

    válasz ubyegon2 #15974 üzenetére

    biztos vannak erről is jutúb videók hogy mit bírnak. én kivártam a 4 magos celeront ami év elején jelent meg, és amire használjuk tökéletes. tényleg pörgős a cucc, bár nem tudom win10-el mit mutatna, de nem is vagyok rá kíváncsi...

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz Cyrin #15975 üzenetére

    Köszi, akkor csak be kell néznem a YT-ra, nem kedvenc forrásom sajna, mert egyszerűen nincs hozzá türelmem, ugyanazt csinálom, mint a leírásoknál, hogy pillanatok alatt átpörgetném, leírásoknál kiszúrom hamar, ha van valami értékelhető, de videónál.....

    bár nem tudom win10-el mit mutatna, de nem is vagyok rá kíváncsi...

    Én nagyon kíváncsi vagyok most már, nehezen tudok ellenállni ennek a 2eft-s ebay-es Winx-nek! ;]

    Szerencsére találtam a BRIX weboldalon adatlapokat és a boxok egy része 2,5"-os sata meghajtót is tud fogadni M.2 mellett, bár ezen az oldalon csak i3-i7 Skylake-ek vannak. Lehet, hogy itt megtaláltam a többit is.

    [ Szerkesztve ]

  • cigam

    félisten

    válasz Frawly #15971 üzenetére

    Nem a kraft az első, hanem a csendes működés. A laptopom is downclock-olva van, csak hogy ne halljam a venti süvítését. Erre nagyon háklis vagyok. A második természetesen a CPU/GPU kakaó, de ugye nem minden áron. Gondolok itt a passzív hűtéssel is elketyegő gépekre, de azoknak a gépeknek Platinumban mérik az árát.
    Az hogy esetleg sikerül olyat venni amiben van combosabb GPU, csak hab lenne a tortán, de nem feltétel. Pont ezért elég széles skáláról tudok választani. De felesleges olyanra pénzt kiadni, amit eleve lefojtva használok.

    Elég sokat vitáztunk a W10 topikban erről. Maradjunk annyiban, hogy azért tehetik meg, mert az MS magasról tojik rá, csak a W10-et haszálók statisztikáját javítják, és a telemetria küldőket.
    Persze ismerem az EU-OEM leválasztható történetet.
    De!
    Tudtommal még mindég él a mennyiségi licence-re vonatkozó passzus, mely szerint azok nem bonthatók darabokra, egyetlen egészként kezelendőek. Nincs akkora fantáziám, honnan szednek össze ipari mennyiségben valódi OEM licence-t. Ha valóban leválaszthatom a gépről, miért nem tartom meg magamnak?! Azt sokkal hamarabb elhiszem, hogy mennyiségi licence-ek, és egyenként árulják őket.

    ubyegon2
    Pl. az említett HP sem drága. Mutass nekem még egy ilyen méretű(!) és jobb spec-el rendelkező gépet olcsóbban. Plusz 3 év nbd gari van hozzá, ha hinni lehet az oldalnak.

    [ Szerkesztve ]

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz cigam #15977 üzenetére

    GB-BRi5H-8250

    Nem 100%-ig ekvivalens, de 8400-ast nem találtam. Ez 127eft+60 az oprendszer, SSD és a memória. 50eft-vel olcsóbb a HP-nél. 3 év garival.

    [ Szerkesztve ]

  • cigam

    félisten

    válasz ubyegon2 #15978 üzenetére

    9400-ast kellett volna keresni ;) Mert bár létezik 10. generáció is de azt még élő ember nem látta, csak a prospektusát ;]
    Amúgy meg Ryzen-el nagyon ritka az ilyen gép.

    [ Szerkesztve ]

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz cigam #15979 üzenetére

    940-ast!? Olyan nincs ilyen piciben, ezután meg már a gamer kategória jön a Gigabyte-nál. Ryzen nincs, csak Intel. Ezek szerint rizsa-fan lettél. :-) Nekem ezeknél a mini gépeknél mindegy, bár mindig AMD/ATI volt a gépemben, akár lehetnék én is rizsás, de fenét se érdekli ilyen szinten ez.

  • Cyrin

    addikt

    válasz ubyegon2 #15976 üzenetére

    Ne a magyar gigabyte oldalt nézd, hanem a nemzetközit, a magyar le van maradva általában.

    A legjobb, hogy semmi hangja nincs a céges brix-nek. Persze nagyobb procival már lehet.

  • Frawly

    veterán

    válasz ubyegon2 #15974 üzenetére

    Nézd, azzal, hogy Win 10 kell neki, semmi baj nincs önmagában. A játékgépemen nekem is az van fent, mert ugyebár az AAA-s játékcímek mégis csak azon mennek. Persze, morbid egy linuxos topikban arról vitatkozni, hogy a 2k-s vagy a 35k-s MS adót fizessük-e meg, mert azonnal kézenfekvő a válasz, hogy egyiket se, használunk Linuxot helyette. Főleg, ha játék nincs a képben, BOINC-nak meg szerintem van linuxos kliense.

    Ilyen újrahasznosított licencet nem csak eBay-en lehet kapni, hanem bármelyik ilyen online árusító oldalon. Az eBayt csak azért írtam, mert ott a legkönnyebb ezekre rátalálni.

    Egyébként meg ez nem Windows specifikus, a Steam-et is nemsokára kényszeríteni fogják, hogy az EU-ban eladhatók legyenek a steames játékok. Ez a nem a te tulajdonod a szoftver, nem adhatod tovább elv amerikai, de itt Európában más játékszabályok vannak. Pont ez lenne az EU értelme, hogy együttes erővel összefogjunk az amerikai szuperhatalmi baromságokkal szemben.

  • Frawly

    veterán

    válasz cigam #15977 üzenetére

    Az oké, hogy csendes gép kell és nem nagy kraft. De a csendes gép nem csak passzív lehet. Normális fajta hűtők annyira minimális zajjal hűtenek alapjáraton, hogy alig hallod meg.

    Az a baj ezekkel az ultra energiatakarékos, ultra alacsony feszes procikkal, hogy elmennek ugyan passzívan, de cserébe a teljesítményük is kaka. Meg hiába is raksz mellékjük izom GPU-t, a gyenge proci nem fogja tudja kihajtani (bár ez játékoknál van, BOINC-nél nem tudom mennyire érvényes), meg az izom GPU hangos lesz hűtésben, főleg, ha 100%-ra terheled.

    Plusz ezek a kompakt kis gépek mindig is drágák lesznek, meg nem nagyon bővíthetők.

    Esetleg ha csak a zajt akarod elkerülni, akkor a vízhűtés is játszik, halk pumpával, passzív radiátorral vagy alacsony fordulatos ventikkel. Drága mulatság, de ez is egy út, és így a teljesítménytől sem esel el.

    Az i5-8400 és i5-9400 között nem sok különbség van, majdnem mindegy melyiket veszed. Nyilván, ha egy mód van rá, azért érdemesebb az újabb genre rámenni, ha nincs nagy árkülönbség, de nem jó feltétlenül ragaszkodni hozzá.

    Egyébként az is játszik, ha van saját korábbi OEM Win licenced, azt leválasszad magad, de ebben nem vagyok otthon, kérdezz meg valaki MS szakértőt egy Windows topikban.

    @ubyegon: a Ryzennek van egy csomó előnye. Azonos pénzért vagy több magot, vagy több szálat ad, általában a cache is több, és később is upgrade-elhető, mert az AMD nem cserél olyan gyakran foglalatot. Intelnél minden generációhoz vehetsz új alaplapot, ergo kicsi tere van az upgrade-nek, ha egy i5-öd van, akkor egy-két azonos genes i7, meg egy i9 jön csak szóba bővítéskor. Ryzennél viszont több generáció, és a termékskála is szélesebb, jobban skálázódnak a modellek számítási teljesítményre.

    [ Szerkesztve ]

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz Cyrin #15981 üzenetére

    Ne a magyar gigabyte oldalt nézd, hanem a nemzetközit, a magyar le van maradva általában.

    Ó bazzz... tényleg, mindenütt ez van, összes gyártónál, mégsem esett le nekem. :B

    Annyira durva hangja nem lehet ezeknek, de most ezt említve, nem valami jó hűtése van egy erősebb procinál! :Y

    (#15982) Frawly

    Nézd, azzal, hogy Win 10 kell neki, semmi baj nincs önmagában. A játékgépemen nekem is az van fent, mert ugyebár az AAA-s játékcímek mégis csak azon mennek. Persze, morbid egy linuxos topikban arról vitatkozni, hogy a 2k-s vagy a 35k-s MS adót fizessük-e meg, mert azonnal kézenfekvő a válasz, hogy egyiket se, használunk Linuxot helyette. Főleg, ha játék nincs a képben, BOINC-nak meg szerintem van linuxos kliense.

    Na látod, a fejezet végére meg is válaszoltad! ;] Egyedül az AAA gamenál érthető vagy ha tényleg fontos valami spéci program miatt, de cigam kolléga még valamennyit konyítana is a Linuxhoz, ha kicsit odafigyelne! :D

    Ilyen újrahasznosított licencet nem csak eBay-en lehet kapni, hanem bármelyik ilyen online árusító oldalon. Az eBayt csak azért írtam, mert ott a legkönnyebb ezekre rátalálni.

    Ajajj, időnként a BB topikba is bedobnak ilyeneket, mufurcok morognak is. Minap a Win7 kampeca miatti akciót én is olvastam valahol. Szerintem én még bírom Winx nélkül, ha már akkor nem kellett, mikor jogtisztán ingyen lehetett volna a HP akksi alatti matrica alapján. :N
    Pedig egyszer úgy megnézném, de anno a beteg UV500-as miatt használtam a 8.1-et a HDS tesztelés idejére, hülyén hangzik, de tényleg minden bajom volt, egyszerűen megkönnyebbülést okozott visszabootolni Cinnamonra! Lehet, hogy ez ilyen pszichés dolog is részben, de a valóságban is fájt! Feláll az asztal és utána méf egy percig bukkannak fel beinduló programok, a frász tört ki komolyan tőlük! :((

    [ Szerkesztve ]

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz Frawly #15983 üzenetére

    a Ryzennek van egy csomó előnye. Azonos pénzért vagy több magot, vagy több szálat ad, általában a cache is több, és később is upgrade-elhető, mert az AMD nem cserél olyan gyakran foglalatot.

    Akkor nálam ez sz*rt se jelent, szerinted milyen gyakran upgrade-elek procit? :D Most lassan kéne az AMD ! Aput, de ugyanúgy alaplap is kell másik. Mondjuk ha fejlesztek, valami rizsa APU kéne, mindjárt megspórolom ezeket a 1090 ti meg RX 590-ek árait! Jól sejtem, hogy amelyik Ryzen neve végén G van, az lenen az APU? Ezek a compare oldalak nagyjából equal CPU-kat hasonlítanak össze?Egy ilyen 2200G elég is lenne, de ezzel a miniatürizálással mondjuk meg vagyok lőve. Mindenképp olyan ketyere kéne, ami a monitor Vesa helyére felmegy.....ha egyáltalán van ezen Vesa. Igaz nem kell az sem, az SSD is ellógicskál a sata kábelen, félig leérve a házban. Duck tape meg mindent ragaszt.

  • F34R

    nagyúr

    válasz ubyegon2 #15985 üzenetére

    Az.... olyab APU-t sosem kapsz amiben 1080ti erossegu a grafikus mag.
    Ez az oldal sokkal jobb [link]

  • Frawly

    veterán

    válasz ubyegon2 #15985 üzenetére

    Régebbi gépeknél általános, hogy kinyújtod a használati idejét egy proci upgrade-del. Pl. egy C2D-ós gépbe teszel egy erősebb C2D vagy C2Q procit. Vagy egy i5-ösbe egy i7-et. Épp így, ha nem is gyakran upgrade-eled a procit, akkor is sok év múlva jól jöhet, hogy egy 2200G helyett be tudsz tenni a helyére egy 3900-ast, vagy egy 3400G-t, vagy esetleg egy 4400G-t.

    Egyébként igen, a G-s végűek az APU-k, kifejezetten Anyu-káknak szánva, akik nem akarnak diszkrét GPU-ra költeni, mert adott esetben kell nekik a GPU ára vibrátorra :DDD A 2200G élhető proci, de a jövőtállóság miatt lehet megérné a 2400G-n vagy a 3200G vagy 3400G-n is gondolkodni.

    Az, hogy felmegy-e a monitor Vesa helyére, az inkább a gépháztól függ, nem a procitól. Egyébként ahogy mondtam, én nem ajánlom ezeket a vékonykliens méretű dobozkákat, amik bemennek a monitor alá, vagy mögé. Egyszerűen kevés bennük a kakaó. A G-s APU-k árából kapsz egy Ryzen 1600-at (még olcsóbb is), veszel mellé egy használt RX570-et (csak ~14k-t kell ráfizetnek kb.). A monitor mögé nem fogod tudni felragasztani, viszont hosszú évekig ki vagy szolgálva, még a legújabb AAA-s játékokat is vinni fogja hosszú évekig, és nem fogysz ki a procierőből sem jó darabig. Nem fogsz tudni olyat ráküldeni, ami térde küldene egy ilyen gépet, főleg, ha nem hajtod 1080p-nél nagyobb felbontáson (játékban), filmnél mehet neki a 4K meg akármi.

    Egyébként igazatok van, az Ipon is rohadt drága, most nézegetem rajta a prociárakat. Processzort ne ott vegyetek. Legolcsóbb az aliexpress-en, de ha valaki nem akar Kínából rendeléssel rizikózni, akkor argep.hu és arukereso.hu vagy hasonló oldalakon keressen olcsóbb magyar boltot a PCX-nél vagy Ipon-nál.

  • Cyrin

    addikt

    válasz ubyegon2 #15984 üzenetére

    "Feláll az asztal és utána méf egy percig bukkannak fel beinduló programok, a frász tört ki komolyan tőlük! :(("

    Barátnőmnek win 10 van a laptopján mert eleve rajta volt, meg a gyerekem brand gépére is azt tettem fel játék miatt.
    Hogy mennyire egy undorító rendszer az. A win 7-tel nem volt bajom, de eeezz...
    Semmit nem lehet benne megtalálni, melyik hülye találta ki az abc ömlesztett sorrendet a programoknál, ha nem tudom pontosan mi a neve amit keresek, sose találom meg. Reklámok hada, ha telepíteni akarok valamit, az tuti feltesz valami mást is, órákig képes frissíteni, ezek mind mind a munka rovására mennek, addig nem lehet dolgozni.
    Linuxon akkora nyugi van ehhez képest...

    És ebből lesz jövő év elejére egy milliárd... Agyrém...

    [ Szerkesztve ]

  • F34R

    nagyúr

    válasz Frawly #15987 üzenetére

    Nem az olcso bolt a lenyeg, hanem a megbizhato bolt. Sajnos ezek a boltok vannak...
    Aqua, Ipon, PCX, Oazis... a tobbit inkabb hagyjuk. Akkor mar inkabb innen PH-rol vegyen mint Kinabol.

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz F34R #15986 üzenetére

    Köszi! :D Arra értettem, hogy megspórolok 100+ pénzt, ha nem 1090 TI meg hasonló vackokat veszek! Sejtem azért az APU lényegét, ezért is cseréltem erre 5 éve a procimat. Pedig de szuper lenne egy csúcsrizsa procival böngészőt használva egész nap! Ekkore barommarha még én sem vagyik. :D

    Úgy nézem az általad linkelt odalon is megvan a lényeg, egy Ryzen 3 2200G bőven elég, ill ennek a megfelelője mi lehet Intelben? MiniPC-k tényleg Intelesek, nincs Ryzen. :( Nekem valami ekvalos oldal kéne, hogy össze tudjam hasonlítani minek mi felel meg a másik oldalon.

    (#15987) Frawly

    Az, hogy felmegy-e a monitor Vesa helyére, az inkább a gépháztól függ, nem a procitól.

    Neked is meg kell köszönnöm! :Y F64R komával versenyeztek, ki tud nagyobb idióta marhabaromnak nézni? :D Te nyertél.

    A miniPC amiatt kell, mert át leszek irányítva gépestől a kisszobába és nem nagyon tudom hová rakni az ólajtónyi gépházamat. Mióta Linuxot használok, nem is játszom, így ez nem szempont, egész nap megy a böngésző, abból is melózok, ja meg filmkölcsönzés, de ez a két feladat nem sok egy minigépnek sem. Netet is valahogy kábel nélkül AP routerral akarom megoldani, szóval egy lapos monitornak lesz helye meg mögötte egy box plusz router. Különben kapok a pofámra. ;] Vagy a takarításokba döglik bele a desktop, mert akárhová rakom, útban lesz.

    Más.
    Szerintetek létezik strapabíró használt csajos vékony notebook? Egyetemista lánynak kéne, mert behalt az előző, de én csak üzleti 14"-ost tudok elképzelni, ő meg vékonyat szeretne meg fehéret.....na ilyet én nem tudok elképzelni sem, ezek a vékony biliműanyagok semmit nem bírnak.
    Én simán vennék megint egy HP elitebookot. :)
    Na meg a hülye egyetem....pedig én Wint nem rakok rá.

    [ Szerkesztve ]

  • Frawly

    veterán

    válasz F34R #15989 üzenetére

    Ebben igazad van, PH-ról is lehet venni használtan. Meg a megbízhatóságért is árat kell fizetni. Kérdés kinek milyen felárat ér meg. Mondjuk a Ryzen 1600-nál még nem nagyok a különbségek, de egy Ryzen 2400G-nél elég durva árkülönbségek vannak.

    (#15988) Cyrin: egyetértek, elég hulladék a Win10. De azért be lehet állítani használhatóra. Nálam nem sok vizet zavar, csak offline játékkonzolként használom a gépet. Bekapcsolom, a Win10 6 mp.-en belül bejön, stock telepítés, semmi szemét nem indul rajta. Asztalon rábökök az aktuális játék ikonjára és játszok. Nagy ritkán rövid böngészés figyel be rajta Firefoxszal és ennyi. Másodlagosan használt rendszer, nem érdekel mi van rajta, fusson a játék és annyi, ez nekem 2k körüli jelképes összeget megért. Ilyen használati körben elmegy, pedig én is utálom, a fő gépemre ilyen szutykot fel nem tennék, az tuti. Főleg nem ilyen 35-80k-ért, az még viccnek is rossz, ha ingyen adnák, sem használnám fő rendszernek. Már csak az elvek miatt is, nem hinném, hogy valaha is Linuxról visszaváltanák fizetős rendszerre. Legfeljebb BSD-re.

  • Frawly

    veterán

    válasz ubyegon2 #15990 üzenetére

    A Ryzen 2200G-nek kb. az i3-8100 vagy i3-9100 felel meg. Kb.-ra, de ha kíváncsi vagy, nézz teszteket.

    Nem egy komoly oldal, de az userbanchmark szerint a 2200G ver egy i5-7400-at is, és hozza egy i5-7500 szintjét, és cserébe fele annyiba kerül. A 3200G még erősebb, de az i5-8400 és i5-9400 szintjét az sem tudja befogni, azoktól elmaradozik, kb. 20-30 százalékponttal, de ez szintetikus bencharkok alapján számolt, egyedi súlyozású átlag, a valóságban lehet nem ekkora különbség, és cserébe a 3200G ezekhez képest kevesebb, mint felébe kerül.

    A 3400G viszont a jelenlegi árán nem éri meg, azon lehet 1600-ast és 2600-as kapni, ami azért jóval erősebb és érdemes ehhez olcsóbb dedikált GPU-t passzintani.

    Viszont a vékonykliensek valóban az Intelt preferálják, de azokban ilyen m3-as, meg Celeron N/J-s proci van, az meg 2x-4× lassabb, mint egy 2200G sajnos. Igaz kevesebbet is fogyasztanak.

    Viszont a vele egy teljesítményű Intel procik 1) drágábbak, 2) később kevésbé upgrade-elhetőek (mint már írtam), 3) integrált IGP jóval gyengébb bennük. Azt a Vega integrált GPU-t, ami a G-s Rizsákban van, nem tudja verni semmilyen más integrált megoldás.

    [ Szerkesztve ]

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz Cyrin #15988 üzenetére

    Linuxon akkora nyugi van ehhez képest...

    Pont ez az érzés, ami nekem is egyből feltűnt és nagyon óriási a kontraszt. Szerintem ha nekem egy hónapig Wint kéne használnom, idegbeteg lennék.

    A Mint Cinnamon bebootol és nyugodtan várja, hogy akarok-e bármit csinálni, nem él önálló életet, nem azt látom állandóan, hogy hol ez a valami ugrik fel, hol amaz! Agyrém, hogy minden szar a pofámba mászik, hogy frissítenem kell! Na én frissítettem is a bekapcs gomb agyonnyomásával. Így is félórámba telt, mire egy rohadt SSD-t sikerült gyorstesztelnem! Gondoltam, ha már van licenszes HDS-em, pár évente kéne használni is, meg is bántam.

    És ebből lesz jövő év elejére egy milliárd... Agyrém...

    És ennek igen jó részének tök felesleges, hogy ez a trágya legyen a gépén. Szörnyű, hogy a mai információ elérési lehetőségek mellett gyakorlatilag az emberek sokkal butábbak, mint 30 éve voltak. Na persze az infotech épp a butításukra van jórészt használva. :W

  • Frawly

    veterán

    válasz ubyegon2 #15990 üzenetére

    Ja, hát ha tényleg csak annyira kell, hogy böngészel rajta, egy Mint Cinmanót futtat, arra jó bármilyen olcsó APU vagy mobil proci, vagy alsó kategóriás büdzsé proci. Arra tényleg még a 2200G is overkill.

    Viszont a Ryzennek lenne értelme, ha véletlenül mégis kedvet kapnál egy kis játékhoz, vagy elkezdenél Minten forráskódokból forgatni valamit. Talán az SSD-t is jobban ki tudja hajtani random lemezműveletkben, bootidőben, stb.. Meg ugye gondolni kell azért a jövőtállóságra és fejleszthetőségre. Pár év múlva a 3600-asok, 2700-asok, 1800X-esek ára is durván le fog menni, elég megfizethető áron tudsz ezekre upgrade-elni, meg egy addigra még olcsóbb dedikált GPU-t venni.
    Ha most veszel ilyen inteles miniPC szutykot, és később a szoftverek bloatabbra hízásával már kevés lesz, azt csak kidobni tudod, vagy sokadlagos géppé lefokozni.

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz Frawly #15992 üzenetére

    Köszi a procis infókat, ezek szerin jól belőttem a 2200G-t, kb ezen a szinten kezdem a keresgélést, igazából nekem a i7-3520M 3gen HP8570p procival sincs gondom, a melós oldal egy brutál procin is lassan frissíti a paramétereket mentésekkor, ezzel sem CPU sem giganet nem tud mit kezdeni.

    Böngészés elég gyors. Egyedól ez a qrva HBO GO pörgeti most a HP ventijét nagyon, FF-on be van lőve a GPU használat, de ugye itt nincs dVGA, lehet azért nem érek szart se vele. Pedig ezzel meg a Netflix-szel akarnám kiváltani a virágbolti kölcsönzést......ha nem itthon vagyok, akkor persze. Itthon néz a halál gépen filmet, ha nem muszáj.

    (#15994) Frawly

    Viszont a Ryzennek lenne értelme, ha véletlenül mégis kedvet kapnál egy kis játékhoz, vagy elkezdenél Minten forráskódokból forgatni valamit.

    Szerintem forgatni nem fogok soha, amilyen játékokkal meg szívesen nyomulnék, ahhoz nem veszek brutál gépet, gyengén meg csak bosszantana a működése. Anno CoD meg MOHAA tipusú gamekkel szórakoztam, ilyenekkel ellennék most is, de ha rácuppannék, meló helyett is lőtéznék! :D

    Meg ugye gondolni kell azért a jövőtállóságra és fejleszthetőségre.

    Jövőtállóság? :DD Ne szórakozz már, 2019 van! Még, hogy jövő.....kivesz 5 évnél hosszabb időre tech eszközt ma már? Meg minek? Már mobilt se kétévente cserélnek, hanem minimum évente.

    [ Szerkesztve ]

  • cigam

    félisten

    válasz ubyegon2 #15995 üzenetére

    HBO GO pörgeti most a HP ventijét nagyon, FF-on be van lőve a GPU használat, de ugye itt nincs dVGA, lehet azért nem érek szart se vele.

    Nem arról volt szó, hogy böngészők nem tudják kihasználni a VGA-k HW-es videó dekóderét? Szóval a csilivili VGA is csak SW-es videó dekódert fogja használni a linux alatt.

    Fehér laptop

    [ Szerkesztve ]

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

  • Cyrin

    addikt

    válasz ubyegon2 #15995 üzenetére

    Nálam nem pörgeti a hbogo a laptop ventit, de nálam van benne Nvidia dvga.

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz cigam #15996 üzenetére

    Nem arról volt szó, hogy böngészők nem tudják kihasználni a VGA-k HW-es videó dekóderét?

    De erről volt szó pontosan, de Chrome/Chromium esetén, Firefoxnál elméletileg be lehet kapcsolni a VGA használatát.

    Wooow micsoda fehér laptop! :R Köszi, ez nem is tűnik annyira vacaknak, bár kicsit drága, ha hozzászámítom a memória és SSD fejlesztést is saját erőből persze. Az utolsó mondattól azonban elszomorodtam, Fehérvárra nem megyek le érte. :(

    Azért csak elmentem a linket, mert nem mindig én döntök. :D

  • cigam

    félisten

    válasz ubyegon2 #15998 üzenetére

    Tessék másik fehér, ez már Pöstön van.
    Hogyan támogatja? Rákerestem, és - igaz tavalyi - bejegyzésben azt írják, hogy Afaik, no browser supports VA-API, VDPAU or NVDEC/NVENC-based hardware accelerated video decoding on Linux. Mozilla Firefox does not even support it.
    ---
    Ti hallottatok az AMD E2-7015 CPU-ról?

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

  • Frawly

    veterán

    válasz ubyegon2 #15990 üzenetére

    Ólajtónyi háznak mindig van hely. Berakod asztal alá, szekrénybe (ami elöl nem zárt), valami szék alá, stb.. Nem nézlek marhának, csak próbállak meggyőzni, hogy rendesebb desktop gépet vegyél.

    @F34R: a megbízható bolt valóban lényeges, de pont egy procinál nem. Abból nem nagyon szokott előfordulni selejt. Ha alaplap, HDD, SSD, stb. lenne, akkor egyetértenék, hogy megbízható boltból kell.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák