Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz cigam #15977 üzenetére

    Az oké, hogy csendes gép kell és nem nagy kraft. De a csendes gép nem csak passzív lehet. Normális fajta hűtők annyira minimális zajjal hűtenek alapjáraton, hogy alig hallod meg.

    Az a baj ezekkel az ultra energiatakarékos, ultra alacsony feszes procikkal, hogy elmennek ugyan passzívan, de cserébe a teljesítményük is kaka. Meg hiába is raksz mellékjük izom GPU-t, a gyenge proci nem fogja tudja kihajtani (bár ez játékoknál van, BOINC-nél nem tudom mennyire érvényes), meg az izom GPU hangos lesz hűtésben, főleg, ha 100%-ra terheled.

    Plusz ezek a kompakt kis gépek mindig is drágák lesznek, meg nem nagyon bővíthetők.

    Esetleg ha csak a zajt akarod elkerülni, akkor a vízhűtés is játszik, halk pumpával, passzív radiátorral vagy alacsony fordulatos ventikkel. Drága mulatság, de ez is egy út, és így a teljesítménytől sem esel el.

    Az i5-8400 és i5-9400 között nem sok különbség van, majdnem mindegy melyiket veszed. Nyilván, ha egy mód van rá, azért érdemesebb az újabb genre rámenni, ha nincs nagy árkülönbség, de nem jó feltétlenül ragaszkodni hozzá.

    Egyébként az is játszik, ha van saját korábbi OEM Win licenced, azt leválasszad magad, de ebben nem vagyok otthon, kérdezz meg valaki MS szakértőt egy Windows topikban.

    @ubyegon: a Ryzennek van egy csomó előnye. Azonos pénzért vagy több magot, vagy több szálat ad, általában a cache is több, és később is upgrade-elhető, mert az AMD nem cserél olyan gyakran foglalatot. Intelnél minden generációhoz vehetsz új alaplapot, ergo kicsi tere van az upgrade-nek, ha egy i5-öd van, akkor egy-két azonos genes i7, meg egy i9 jön csak szóba bővítéskor. Ryzennél viszont több generáció, és a termékskála is szélesebb, jobban skálázódnak a modellek számítási teljesítményre.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák