Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    Azt is látni kell, hogy ezzel a lépéssel a Canonical pont a leglaikusabb, a támogatásra legjobban rászorult felhasználókat szopatja. Ők eleve azért használnak Ubuntut, azért igényelnek LTS-t és hosszabb támogatást, mert olyan Windows-szerű, laikusbarát asztali disztrót akarnak, amin minden alapból megy, hogy ne kelljen hekkelniük hozzá.

    Az archerek megoldják maguknak, fordítják forráskódból, csinálnak hozzá AUR-os csomagot, ők megoldanak mindenféle támogatást maguknak, azért is nincs belőle LTS, meg 2395. február 32-ig támogatott Corporate Business Edition bullshit.

    Meg a gentoo-sok is gyorsan megoldják maguknak, csak fordításnál beállítják, hogy az adott kód i686 + prociban lévő utasításkészletekhez szabott optimalizációval forduljon, nem igényelnek multilib csomagokat.

    Ráadásul az ilyen meredek döntéseknél a Canonical nem csak a Ubuntu és Ubuntu flavoröket használó felhasználóval cseszik ki, hanem az összes Ubuntura épülő disztró felhasználóit is szivatja. Már csak ezért is kéne az ilyen döntéseknél józanabbul gondolkodniuk. A Debianosok ezt tudják, ők ezért sem szoktak túlzottan reformálni, mivel nem csak magukra gondolhatnak, hanem a rengetegféle architektúrára, meg a sok ráépülő disztróra is, így nem finghatják el magukat, hogy ma bal lábbal keltek fel, akkor holnaptól már csak a 64 bit lesz támogatva, az is csak legújabb AVX2, stb. utasításkészletekhez, szigorúan azt is Wayland meg Qt only alapokon.

    De végül is mindegy, mert ha nem is vonják vissza az ubuntusok ezt a döntést, valaki csinálni fog egy magán PPA-t, amin ott lesznek a i386 multilib csomagok.

Új hozzászólás Aktív témák