Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz ubyegon2 #15104 üzenetére

    Igen, mert attól, hogy nem tiling módban használom, attól még hasznát veszem a tiling WM egyszerűségének, csicsamentességének, nem veszi el a képernyőterületből felesleges dolgokkal a helyet. Magyarán lehet úgy felfogni, hogy tiling módban használom, de csak egy „tile” fut benne, teljes képernyőn. Mert attól, hogy csak egy „tile” fut, még nem lesz hagyományos stacking WM, hanem marad tiling. Nem véletlen, hogy minden tiling WM-ben van ilyen monocle/full-screen layout, amit én használok jelenleg. De ez ettől még nem tiling WM, ha nagyon szigorúan nézzük, akkor már a fullscreen WM kategóriájába tartozik.

    Kékluficettel egyetértek abban, hogy az is zavaró az i3wm-ben/SwayWM-ben, hogy ha egy progi is fut teljes képernyőn, akkor kikapcsolhatatlan a tab-bar. Nekem ez pont nem baj, mert ezt a működést preferálom, de teljesen megértem, akit emiatt elkap a harci ideg. Kéne biztosítaniuk erre opciót, hogy ilyenkor kikapcsolható legyen.

    1600×900-nál határeset a tiling. Min. FullHD-től látom értelmét igazán. De nálam 1366×768-on egy deka értelme nincs az eleve kicsi képernyőt szétosztogatni még nem tudom hány részre, hogy a bélyegkép méretű miniatűr csempékben nézzem a futó alkalmazásokat. FullHD felbontástól és afelett már midenképp megéri tilingozni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák