Új hozzászólás Aktív témák
-
Brain75
senior tag
Szia.
A végfokok miatt tud esetleg sercegni, de az nem annyira gyakori.
Ez inkább a már említett IC hiba szokott lenni, mivel az vezérli a hangszórókba jutó hangot.
Mindenképp meg kellene próbálni egy másik vezérlővel és ha azzal is csinálja akkor az erősítőben keresni a hibát. -
Brain75
senior tag
válasz
Mosqu!to
üzenetére
Igen találkoztam ilyen hibával. JAvítom ezeket a szerkezeteket már egy ideje és ez valószínű POD hiba.
Van benne egy már nem kapható Cirrus Logic IC ami felelős az A-D, D-A konvertálásért és nem mellesleg ez az 5.1-es decoder is.Nagy valószínűséggel ez az IC ment tönkre.
-
Brain75
senior tag
válasz
kisninja
üzenetére
Ez nem kondi hiba.
Mint privátban írtam neked ez nagyon sok alkatrész lehet a POD-ban.
Egy teljesen digitális eszközben nem lehet csak úgy megtalálni a hibás alkatrészt. Főleg úgy hogy az alaplapon rajtahagyva nem is lehet nagyon sok alkatrészt kimérni.Ez lehet az analóg digital IC hibája is, lehet néhány dióda a betáp vonalán, lehet hogy egy fesz. stabilizátor, lehet hogy pár zener dióda, lehet hogy kerámia kondi.
Szóval ez nem olyan egyszerű dolog.
Sőt jobbat mondok. Ez lehet a mély ládában levő toroid trafó hibája is. -
Brain75
senior tag
válasz
Maccesz
üzenetére
Hát én soha nem rakok javítás alatt TANG BAND hangszórót vissza a dobozba.
Sajnos a hangzása nem igazán jó.Semmilyen magas hang nincs benne csak közép és egy kicsi mély.
A gyári hangszórónál erősebet és sokkal jobb hangzásút lehet a gyári helyére rakni és az ember csak csodálkozik hogy idáig mi a franc szólt.
Életre kel a hang és nem kell erőből hallgatni ahhoz hogy jónak hallja az ember.
Hidd el ezt nekem, több mint 10 éve javítok mindenféle logitech dolgot és ezt a tapasztalat mondja. -
-
Brain75
senior tag
Emberek !
A 2010 ben és utána gyártott z5500-ak már így gyártódtak.
Ezeknél a POD-ot nem lehet teljesen kikapcsolni hanem a standby állapotnál is ott marad minden infó a kijelző, csak a háttérvilágítást kapcsolja le. Így a fülhallgató kimeneten is lehet az effekteket állítani.
Ez nem hiba hanem egy újítás az utolsó sorozatú z5500-ban. -
Brain75
senior tag
válasz
Ursache
üzenetére
Sajnos esélytelen.
Minden z5500-nak ugyan olyan a távirányítója és pont ugyan azt az infra csatornát használják és pont ugyan azokat az infra jeleket.
Ráadásul az sem megoldás ha egymásnak háttal fordítod az ST-ket mert igen jó bennük az infra vevő és még háttal is tudod vezérelni, mert verődik az infra fény.Szóval esélytelen
-
Brain75
senior tag
válasz
Satyricon
üzenetére
Szerintem a mélybe nem kell cserélni a hangszórót csak akkor ha döglődik.
A szatelitekbe lehet más hangszórókat rakni.
Idézem magam:
"Le lehet cserélni.
Sőt a gyári dobozba lehet másik hangszórót rakni amiknek sokkal szebb a hangja.
A gyári hangszóró 15W-os amit bele lehet rakni az pedig 50W-os.
A gyári 20 Hz-től 11 Khz ig visz át.
Amit bele lehet rakni az 20-18000 Hz-+ig visz át.
A gyári hangszórókban nincs jóformán magas hang.
A csere után úgy szól a magas hogy volt olyan vevőm aki azt kérte hogy vágjunk még a magasból, mert már túl sok volt.
Egy nagy nevű Német hangszóró gyártó terméke tud belemenni,"
Többet nem szeretnék elárulni, ha érdekel keress meg privátba. -
Brain75
senior tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Sajnos nincs.
A jó hangzásnak sajnos ára van.
Amúgy a műanyag doboz is tud nagyon szépen szólni. Csak nem a gyári hangszórókkal. -
Brain75
senior tag
válasz
Ursache
üzenetére
A hangszóró specifikációját írtam.
És bocsánat elírtam a dolgot.
200Hz - 11000 - 12000 Hz-ig.
Egy úgynevezett Mid range hangszóró.
A rendszer természetesen levágja a mély hangokat és azt csak a mélynyomón adja ki.
A hangszóró ami a szatellitekben van az 200Hz - 11-12 Khz-ig visz át hangot.
Annak ellenére hogy a szett THX minősítésű a szatellitekben levő hangszóró egy gagyi vacak.
Csicsás mert alumínium a kónusz benne, de az csak parasztvakítás.Az erősítő a szatellitekre olyan 150 Hz -től enged hangokat és igazából a tetejét nem vágja meg.
Ott már a hangszóróra van bízva hogy mit tud magából kiengedni. -
Brain75
senior tag
válasz
üzenetére
Le lehet cserélni.
Sőt a gyári dobozba lehet másik hangszórót rakni amiknek sokkal szebb a hangja.A gyári hangszóró 15W-os amit bele lehet rakni az pedig 50W-os.
A gyári 20 Hz-től 11 Khz ig visz át.
Amit bele lehet rakni az 20-18000 Hz-+ig visz át.
A gyári hangszórókban nincs jóformán magas hang.
A csere után úgy szól a magas hogy volt olyan vevőm aki azt kérte hogy vágjunk még a magasból, mert már túl sok volt.Egy nagy nevű Német hangszóró gyártó terméke tud belemenni,
-
Brain75
senior tag
Én meg tudnám csinálni de az alkatrészek beszerzése elég nyűgös és drága.
Sok alkatrész nem kapható itthon ezért külföldről kell megrendelni.Az alkatrész is drága és a beszerelésük is mert sok idő.
Szerintem nem éri meg.
A hangzáson lehet úgy segíteni hogy a szatelitekben kicseréli az ember a hangszórókat jobbra.Ég és föld a hangzása másik hangszórókkal.
-
Brain75
senior tag
válasz
poli27
üzenetére
Mint leírtam hangszóró csere.
A régi 10w-os vacak kiugrik belőle és egy 50w-os darab költözik be a helyére.Ha kell valakinek szívesen megcsinálom, de nekem is kb. 6 hónapig tartott amíg találtam olyan minőségű és tudású hangszórót mint amit beépítettem magamnak.
Sokat kipróbáltam de egyik sem volt olyan jó mint a mostani. -
Brain75
senior tag
Ha valaki egy kicsit szeretne javítani a Z5500-as szatelitek hangzásán akkor én megtaláltam a megoldást.
Igaz hangszóró cserével jár, És 5 hangszórónál ez egy olyan 30 K-s összeg de a különbség ég és föld a gyári hangszórókhoz képest.Megjelentek a tényleges magas hangok és több a közép is. A mélyre ugye meg nincs panasz.

-
Brain75
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Azt még elbírja az elektronika ha baj van akkor is.
Ennél nagyobbat már nem szabad belerakni mert akkor nem a bizti sül el hanem valami más a ládában.
Pl. A toroid trafó. -
Brain75
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Valószínű.

-
Brain75
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Némelyik Z5500-at 4A-es biztosítékkal szállították.
Amúgy a szokásos az 2,5 A-es lassú kioldású. -
Brain75
senior tag
válasz
Henker2
üzenetére
Szia
Ismerem a hibát, már volt nálam több olyan hangrendszer ami ugyan ezt csinálta.
Most megint jó egy ideig (lehet csak 1-2 napig) de lehet hogy pár hétig aztán majd megint elhallgat.
Az egész panelt ami az erősítőben van át kell forrasztani , főleg a diódahidakat és akkor ha minden jól megy megszűnik a probléma.
HA nem akkor komolyabban el kell keresni a hibát.
-
Brain75
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Küldtem neked privátot.
Üdv
-
Brain75
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
SZia
Köszönöm a képet ez nagy segítség volt.
A Piros az én kimenetem (már mint ami nem jó).
Akkor itt a képen bal felső részen levő végfok a hibás.
Nagyon köszönöm a segítséget. Akkor megmondom az emberemnek hogy a piros kábelnél levő végfokot cserélje ki. Végfokot már küldtem neki, már csak a csere van hátra.Köszönöm
-
Brain75
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Köszönöm.
És szerinted is végfok lesz a gubanc ?
-
Brain75
senior tag
válasz
Brain75
üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő.
Nem is ezt akartam kérdezni, már teljesen meg vagyok gágyulva. Nekem a jobb hátsó szatelit végfoka kellene (mármint a helye). Távjavítást kellene csinálnom de sajnos most nekem nincs 5500-am itthon és már teljesen elfelejtettem melyik is az.Szívok egy 5500-al már egy ideje távjavításban és arra jutottam hogy mindenképpen végfok a galiba mert a jobb hátsó csatorna halkan szól. Szólni szól csak halkan.
Megjavítottam már egy pár darab 5500-at de ennél kicsit bizonytalan vagyok.
Valakinek volt már ilyen hibája ?Üdv
-
Brain75
senior tag
Emberek.
A Z5500 erősítőjében melyik két tda7294 van hídba kötve ???
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ProBook 445 G8 14" Ryzen 3 5400U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5 8250, 8-16GB RAM, SSD, NFC, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 5410 - 14", Core i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Volt egy ideig külhon de itthon vagyok.