Új hozzászólás Aktív témák
-
neckband666
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy elado szettem akit erdekel! -
FireShadow
senior tag
válasz
FireShadow #13386 üzenetére
Megoldottam, ezt beraktam egy böngésző bookmarkba (URL helyére) és ha pl podcastot vagy olyan streamet nézek ahol nincs háttérzene, akkor benyomom és egy 1hz-es és extra halk hanghullámot generál, ezzel folyamatosan fenntartva a digitális kapcsolatot. Így a szünetek után visszatérő szavak eleje nincs levágva.
javascript:(function(){
const audioCtx = new (window.AudioContext || window.webkitAudioContext)();
const oscillator = audioCtx.createOscillator();
const gainNode = audioCtx.createGain();
oscillator.type = "sine";
oscillator.frequency.value = 1;
gainNode.gain.value = 0.0004;
oscillator.connect(gainNode);
gainNode.connect(audioCtx.destination);
oscillator.start();
console.log("Inaudible 1 Hz tone started to keep SPDIF active!");
})(); -
-
szika87
aktív tag
Sziasztok!
Csak gondoltam visszajelzek nektek a tapasztalataimról. Korábban említettem hogy váltani fogok külön erősítőre és hangfal szettre. Időközben sikerült kiépítenem azt amit szerettem volna, illetve végül csak eladtam a Z-t itt helyben egy srácnak mert nem tudtam már hova rakni. Nyilván nem szeretnék ódákat zengeni hogy mennyivel jobban szólnak mint a Logi, de nem is lenne értelme, tekintve hogy kb 5x annyiba kerültek összesen, mint amennyiért eladtam a logit, pedig mindent használtan vettem. Viszont teljesen megértem azokat akik váltanak külön erősítő és hangszóró szettre valami nevesebb márkából, mert nyilván érezhető a minőségi ugrás, pedig higyjétek el mikor meg vettem több mint 10 évvel ezelőtt a Z-t azzal voltam hogy ettől egyszerűen nincs jobb... Hát vanDE és itt a nagy DE, talán azt mondom hogy 5x jobban nem szól mint a Logi, "csak"mondjuk 3x jobban, ami nyilván HiFi témában ez is óriási ugrást jelent hiszen vannak akik méreg drága hangszóró kábeleket vesznek apró hangzásbeli javulás miatt is, tehát ár/érték arányban talán nem mindenkinek érné meg.
Ettől függetlenül el nem tudom képzelni hogy tudott össze rakni egy ilyen jó összképet Logitech anno, tekintve hogy mennyire kicsik és egyszerűek a szatelitek. Nyilván a fizikát nem lehet becsapni, kb 4x akkora egy frontom most mint a logi frontjai, 2 utas, kevlár membránnal, alsó bass-reflex nyílással, súlyban is jóval nehezebb, nyilván más liga, pedig csak polc hangsugárzókat vettem nem is állókat.
Ettől függetlenül elképesztő hogy a logi kicsi hangszórói mennyire jól működnek a nagy mélynyomójával.A lényeg, hogy szerintem ilyen 80-100 ezerig szerintem nincs jobb a Z-5500nál. Viszont aki gondolkodik a váltáson ahogy én is tettem, higyje el nekem hogy van jobb a loginál, csak nem mindegy mennyit szán rá az ember, 100 alatt nem kapsz jobbat tőle az biztos.
Nekem az álom rendszerem volt sok sok éven keresztül, az alfa és az omega, és mindig jó érzéssel fogok vissza gondolni rá, viszont ahogy az életben is minden változik, hangrendszer téren is elérkezettnek láttam az időt
Peace -
X@b3e
addikt
válasz
FireShadow #13403 üzenetére
Köszi, megpróbálom
-
FireShadow
senior tag
-
morfeusz1
csendes tag
Tud valaki eladó pod ot? Elöre is köszi ..
-
X@b3e
addikt
Sziasztok! Foglalkozik valaki a szett javitásával? Konkrétan a vezerlo panel kikapcsolt és nem lehet visszakapcsolni. Egyszer volt már ilyen, akkor kiment az az uveg ellenállás benne, es volt egy gyári csere, amit betettem a mélynyomoba amegfelelo helyre és minden ment tovább. Netrol rendeltem most is párat (ez nem Logitech, hanem vmi mezei), de ez nem oldotta meg sajna. Ugye pirosan világított készenlétben a bekapcsolo gomb korul a panelja és kéken mikor be volt kapcsolva. Most semmi... Se kép se hamg.... Help!
-
szika87
aktív tag
válasz
Tiger. #13398 üzenetére
Csúnya az S750 hangszórója is
nem illik bele a nappaliba
Am igen emlékszem hogy használsz ilyen hangszórókat, beszéltünk is róla korábban, tuti hogy sokat javul a hangzás, noha többen írták erre hogy hiába cserélik ki a hangszórókat a Z-n, nem lehet kihasználni teljes mértékben az utólag rá kötött szateliteket, mert a sub elvágja a frekiket 150nél, így nem lesz kihasználva teljesen egy minőségibb hangszóró.
Mondom én is el akartam indulni ezen hogy kicserélem a hangszórókat de úgy vagyok vele ez így van egybe a gyári cuccokkalés inkább nézek majd külön szettet.
Csak jó lenne valami kiindulópont.
Áhh klipsch-et nem veszek, nem tetszik az ára $$$$ -
szika87
aktív tag
Sziasztok!
Meglepő módon a házimozi csoportban senki sem segített nekem, hátha itt igen.
Főleg olyanoktól kérdezném akinek volt/van Z-5500 de már helyette vagy mellette, van erősítő plusz külön hangfal szett.Panelba költözés miatt lehet nyugdíjjazom, de legalábbis vissza dobozolom (eladni szerintem nem fogom, keveset kapnék érte valamint túlságosan a szívemhez nőtt, bármikor jó szolgálatot tehet még) .
Véleményem szerint ez a rendszer akkor szól "jól" ha nagyobb hangerőn hajtja az ember, viszont a szomszédok miatt erre nem igazán lesz lehetőség, halkan pedig érzem hogy nem a legjobb, a túl sok a mély és elnyomja az összképet, meg hát na azt azért tudjuk hogy vannak korlátai ennek a rendszernek.
Éppen ezért kacérkodok a gondolattal hogy veszek külön erősítőt és szolid polc hangfalakat, meg mélyládát, aminek nem kell hogy akkora teljesítménye legyen mint Logitechnek lévén hogy ezt se tudom kihasználni, viszont akkor szóljon tisztábban. Lényegében annyi lenne az elvárásom hogy ne legyen annyira dübögős hogy remegjenek a falak mert panelba erre nincs szükség se lehetőség, de normál vagy viszonylag halkabb hangerőn is érződjön ettől függetlenül a mozis élmény, és a tiszta hangzás.
Jó ideje nem vagyok benne a témában, de anno emlékszem ajánlották a jbl scs178-at, hozzá pedig egy harman kardon avr 132-őt, hátha köztetek is van olyan aki cserélt erre komplett rendszert, és megosztaná a véleményét. Gondoltam olyanra is hogy cserélem a Z szateliteket valami jobbakra, de végül ezt el vetettem.
Egyébként ha a JBL-re azt mondjátok hogy nem, akkor gondoltam még pl Dali concept 1-re, hozzá center meg mélynyomó, vagy egy kisebb polk audio szett, esetleg pl wharfedale.
De mindenképp kis polcos hangszórókba gondolkodom, nem szeretnék nagy batár állókat. Ami miatt egyébként még lehet mennie kell a Logitechnek, az az hogy a nappali full fahatású és már egyszerűen nem illik bele a futurisztikus Z külseje. Lehet hülyén hangzik de mostmár picit úgy is tekintek a jövőbeni hangcuccra mint egy bútordarab rá is egyben, ami be illik a nappaliba. Nincs mit tenni ahogy öregszik az ember úgy komolyodik és más lesz az értékrendKöszi előre is,
-
szika87
aktív tag
válasz
FireShadow #13393 üzenetére
Szerintem pont ezért csinálja ezt mert áramtalanítod mindig.
Én csak a podon lévő gombbal szoktam kikapcsolni és hagyom "stand by" üzemmódban kvázi. Nekem akkor csinál ilyet, ha elmegyek nyaralni és olyankor áramtalanítok mindent egy hétre, vagy ha valami leveri a biztosítékot a lakásba.
De röviden, szerintem azért csinálja mert áramtalanítod. -
FireShadow
senior tag
Az mitől függ, hogy visszakapcsoláskor 0 hangerőn kezd vagy visszaáll arra, amin volt? Néha így néha úgy. Minden éjjelre áramtalanítom (lekapcsolom a hosszabbítóját amikor ki van kapcsolva).
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Satyricon #13391 üzenetére
Nem kellett egyiket sem megbontani. Hátuljara egy nagy méretű 12v ventilátor van felcsavarozva, a venti adapterrel működik.
Alirol vettem csavaros dugaljt amit a ventilátorra szereltem, össze dugtam a adapterrel és idestova már 3 éve működik. Amikor a ládát kapcsolom a ventilátor indul. A podnal 2 oldalú ragasztóval van felrakva, és USB-s, ami gépre kötve mikor a gép bekapcsol, ventilátor indul. -
Satyricon
addikt
válasz
Tiger. #13390 üzenetére
Szia
A podra és a mélyre hogy tettél ventit? Akarom kérdezni, honnan tápoltad meg a ventit?
Nekem 2, pontosabban 2,5 Z-5500-am van. Az elsőt 2010-ben vettem, 84.000 Ft-ért, ami akkoriban jó árnak számított. Aztán úgy alakult az életem, hogy felköltöztem albérletbe Bpestre, akkor vettem oda a szomszédok legnagyobb örömére mégegy egy Z-5500-at. Plusz szatelliteket. Az óta már csak az egyik Z van használatban, azt is a szüleim használják, TV nézéshez
Az első Z-5500-am pedig gyári dobozában fekszik, lassan már 4. éve, hibátlanul! Megtartom az utókornak! Sose volt vele semmi gond, max a pod tekerőgombja akadt gyárilag, de ezt orvosoltuk
Ezt a venti hűtős dolgot én is megcsinálnám, de emiatt nem szívesen bontanám meg a ládát, főleg a podot nem!
Talán egyszer a szatellitekhez veszek podot és gyári mélynyomót, hogy ne legyenek árván...
-
poli27
veterán
válasz
ricshard444 #13388 üzenetére
Én pont a héten adtam el a sajátomat fájó szívvel, de sajnos új nappalibútor lett és nem fért el a mély már
De sajnálom mert nagyon jól szólt
-
ricshard444
veterán
Teljesen egyetértek. Mikor lecseréltem egy sztereó szettre, nem volt szivem eladni, ahogy a legendás Z4 -t sem. Mai napig teszi a dolgát mindkettő a házban.
Nem mondom, hogy mai fejjel tökéletes a hangzása vagy páratlan, de az biztos, hogy az árát kiszolgálja és kategóriáján belül egy legenda született.
Néha hiányzik a mélye, nagyon sok évig itt brummogott a mélyláda a sarokban. -
szika87
aktív tag
Kicsit döglött a topic, de szöget ütött a fejembe hogy ez a hangrendszer 2004-ben jelent meg, azaz szinte kereken 20 éve. Elképesztő hogy ennyi év után is tökéletesen teszi a dolgát, egyszer sem volt megbontva, egy biztosítékot nem kellett cserélnem, sőt nekem még működik a pod-nak a gyári háttér világítása is. Igaz sose pörgettem full hangerőn, a felétől nem kellett feljebb csavarni, átlagban napi egy filmet megnéztem rajta pedig.
Tudom hogy sokaknak rengeteg meghibásodásuk volt akár csak 3-4 év után is, nem tudom ez mitől van. Lehet gyártási hiba, vagy helytelen használat (Full hangerő, sok házibuli, bezárt légtér és felforrósodott alkatrészek...stb)
Le a kalappal szerintem hogy anno a Logitech összerakott egy ilyen kompakt cuccot anno...manapság már nem gyártanak ilyet, ha írásom után holnap beszarik (remélem nem) akkor is megszolgálta az idejét. -
FireShadow
senior tag
Optikain azt mivel lehetne megoldani hogy mindig adjon ki valami jelet magából a gép (pl egy majdnem lenémított Twitch stream is megteszi, de hátha van jobb)? Azért, mert hallgatok zenét és ha van benne egy pillanatnyi szünet, a pod eldobja a kapcsolatot és 1mp kimarad. Példa: ez a szám 19mp-nél "kihagy": [OsMan - Hawse]
-
szika87
aktív tag
-
szika87
aktív tag
válasz
Narasim #13381 üzenetére
Szia,
Köszi az infót, gondoltam rá hogy kipróbálom én is, de elbizonytalanítottak a külföldi fórumok. Ott azt írták a mélynyomó elvágja a tartományokat a szatelitek felé, így mindegy hogy milyen normálisabb (2 utast) köt rá az ember, nem érződik majd a különbség. Plusz a JBL szatelitek 4 ohm-osak, a logitech ellenálása pedig 8 ohm, félek amiatt is hogy rendesen dolgoztatni fogja az erősítőt, és nehogy elpukkanjon.
Ezek tartanak vissza egyelőre ettől az átalakítástól... -
-
szika87
aktív tag
Sziasztok,
Kicsit döglött a topic, de érdeklődnék hogy vannak-e itt olyan felhasználók akik a Z-5500ra kötöttek más szettből hangsugárzókat?
Gondolok itt a JBL scs-178 szatellitjei-re vagy esetleg egy gigaworks s750-es hangszórókra (ha találok) de bármilyen alternatívát meghallgatok. Szeretem ezt a szettet, az irányító podot, a kiváló mélyládát, ezért nem válnék meg tőle, főleg ha kis ráfordítással tudnék javítani az összképen egy egy minőségibb szatellit-el.
Köszi -
Nyn
csendes tag
Sziasztok
A hangrendszerem asztali vezérlő egysége meghibásodott és sajnos nem javítható.
Érdeklődnék, hogy valaki tudna-e segíteni a vezérlő egység pótlásában?
Válaszokat várom privátban.
Előre is köszönöm. -
ImI87
őstag
Érdekelhet valakit egy sosem használt, gyári eredeti Control fej a Z-5500 hoz?
Kb 10 éve kaptam gariba, de végül ki sem bontottam.Ha valakit érdekel, keressen meg privátban, konkrét ajánlattal !
-
kaboska
aktív tag
válasz
szimcsi #13370 üzenetére
Igen ezért írtam hogy nem nagyon van különbség
Én is használtam már minden változatba.Annyi hogy a direkt-nél 6ch-ír ki a Logi,coaxon meg optikán meg DD meg DTS!A gépről MPC-HC-vel néztem a filmeket ha jól bevan állítva tökéletes a hangzás minden variációnál.A tv-én Plex-el vagy USB-ről szoktam lejátszani ott a DTS nem játszik a Samsungon csak a DD.De van egy kis média boxom is X96 Max+ azon optikai hangkimenet van.Viszont HDMI-in átmegy a hang a tv-re és így nem kell külön kábel a box és a Z között.
-
szimcsi
senior tag
válasz
kaboska #13369 üzenetére
Én sokat használtam analógban aztán sokat coaxon, egy audigy zs hangkártyám volt, csak zárlatos lett.
Nem hasonlítgattam össze (analóg vs digital). Kényelem szempontjából vagy csak egyik vagy csak másik megoldást használtam, mivel filmeknél előnyt élvezett nálam a DD vagy DTS ezért mindig digital- out-ra állítva használtam a rendszert már jó pár éve. Csak mióta nincs hangkártyám, az alaplapit használom, amin csak optical out van.
Csak átmenetilleg valami olcsóbb megoldást gondoltam, hogy keresek, amíg kialakul, hogy hogy kéne használni a z-5500-at ha bejön a képbe egy TV is. -
-
FireShadow
senior tag
válasz
szimcsi #13367 üzenetére
A digitálisból is egyszer analóg lesz, nem mindegy hogyan és vannak jobbak mint ami ebbe a hangrendszerbe beépítésre került. FiiO DACom is van fejhallgatóhoz, de pl egy ilyenjük is segíthet: https://fiio.hu/d-a-atalakito/fiio-d03k-taishan nem szed fel a rca-jack kábel sok zajt ha rövidre fogod és csak a z5500 környékén intézed ezt, odáig meg mehet hosszu optikaival is.
Sima vékony 1x RCA-RCA kábel az nem = spdif coax! Igaz hogy működget vele, de arra 75 ohmos kifejezetten erre való kábel kell (csak a csatlakozó ugyanaz).
-
FireShadow
senior tag
Megondolandó, hogy a gépet csak Bluetoothal és akkor az csak stereo. Filmnél úgyis spdif passthrough és nekem a tv-ből van optikaival kötve (a tv is rá van kötve a gépre és HDMI-n megy rá a hang, saját hangszórói kikapcsolva). 3D játékhang meg digitálison gépről nekem sose ment, PS5-től TV-n át viszont igen.
Blutetoothoz pl egy ASUS BT dongle, alternative A2DP driver az LDAC codec miatt, és pl egy iFi ZEN Blue v2 BT-vevő DAC, a vége pedig RCA-jack kábellel az analóg lesz. Zenére konkrétan jobb is. Mai fejjel vagy végtelen pénzzel a ZEN One Signature is megoldás, BT nélkül is jó. Opció hogy bármi amivel akarod eljuttatod neki a digitális jelet (akár USB), aztán analogban vagy esetleg coax kötöd a z5500-ba. Ilyennel szoktam telefonról is zenét hallgatni, pazar.
-
szimcsi
senior tag
mivel én optikaival tudom, csak összekötni a gépet a z5500-zal ezért lenne jó a tv-t a coax csatornán keresztül valahogy, de a tv-n is csak optical van de az már foglalt a z5500-on.
-
szimcsi
senior tag
Sziasztok.
TV-nket szeretném összekötni a hangfalrendszerrel.
Mivel optikai kábellel tud csak csatlakozni a logitech-em a számítógépemhez, ezért az foglalt.
Mivel vannak hdmi csatlakozók is a tv-n, ezért gondoltam, hogy digitális coax kábellel kéne valahogy a hangfalrendszert összekötni a tv-vel. Milyen jó megoldás létezik erre?
Köszönöm! -
poli27
veterán
válasz
FireShadow #13344 üzenetére
Tulajdonképpen egy optikai kábelnél mi a problémád az olcsóbbal? Ugyanúgy vezeti a fényt mint a sokszorosába kerülő.... csak marketing meg max tartósabb a drágább...
-
neckband666
csendes tag
Sziasztok!
Lehet eladnám a szettem.. hibatlan a pod is a taviranyito is megvan hozza. Annyi hogy z906 hangszorokkal van. Mennyit erhet?
-
FireShadow
senior tag
10-15 méteres kábelhossznál optikai (toslink) kábelre van valakinek konkrét modell ajánlata? Félek venni ilyen párezrest, vettem egy Oehlbachot de törött a lencséje az egyik csatlakozónak
(de amúgy működik és nem szaggat a hang!). KáCsa gondolom jó? Toldani nagyon bazári, vagy teljesen ok?
-
morfeusz1
csendes tag
Sziasztok keresek 2 db Logitech Z 5500 hangszorót !!
-
poli27
veterán
-
Ambrosia
csendes tag
Eladó 2 hónapot használt Logitech Z-5500 hangrendszer.
Fix ár 120.000,-
Bp. XX.ker. -
Alu
senior tag
A Cirrus Logic IC -re gondolsz?
-
Brain75
senior tag
Szia.
A végfokok miatt tud esetleg sercegni, de az nem annyira gyakori.
Ez inkább a már említett IC hiba szokott lenni, mivel az vezérli a hangszórókba jutó hangot.
Mindenképp meg kellene próbálni egy másik vezérlővel és ha azzal is csinálja akkor az erősítőben keresni a hibát. -
Alu
senior tag
válasz
Brain75 #13249 üzenetére
Szia!
Nekem egy olyan problémával kapcsolatban lenne kérdésem, hogy a szatellit hangszórók véletlenszerűen kezdenek el recsegni/sercegni. A hiba előfordulása is változó. Van, hogy bekapcsolás után egyből és van, hogy csak 1 óra után. Talán lényeges információ, hogy a +18V feszültség stabilizátort és az erősítőben a hangszóró csatlakozós panelen lévő front csatornákat hajtó műveleti erősítőt már biztosan cserélték.
Te tapasztaltál már ehhez hasonló hibát? Esetleg tudnál segíteni, hogy merre indulnál el a hibakeresésben? A legnagyobb félelmem, hogy a POD -ból jön ez a sercegés.
Előre is köszönöm, ha segítesz!
-
szimcsi
senior tag
Sziasztok!
Eddig coaxial kábelt használtam ezért szeretném kérdezni, hogy optikai kábelnél van e valami ajánlott típus, vagy amire oda kell figyelni vásárlásnál. Alaplaphoz lenne csatlakoztatva később esetleg külön hangkártyához.
Köszönöm! -
Brain75
senior tag
válasz
Mosqu!to #13303 üzenetére
Igen találkoztam ilyen hibával. JAvítom ezeket a szerkezeteket már egy ideje és ez valószínű POD hiba.
Van benne egy már nem kapható Cirrus Logic IC ami felelős az A-D, D-A konvertálásért és nem mellesleg ez az 5.1-es decoder is.Nagy valószínűséggel ez az IC ment tönkre.
-
lesko.egon
csendes újonc
Sziasztok ! Köszi a hozzászólásokat
Optikán vagyok kötve,sb x-fi-m van és filmeknél működik a dd3/2 és a dts is.Annyit tettem,hogy bepipáltam a dolby digit live-ot és játékoknál már dd-t ír de sztem ez kamuEz valszínű mátrixos 5.1 a hallásból ítélve
-
FireShadow
senior tag
válasz
#72042496 #13312 üzenetére
Akkor jól sejtettem. Jaj tényleg volt olyan, emlékszem szempont volt alaplap választásnál amikor már nem akartam hangkártyát hogy legyen az integráltban ilyen is. Míg a logi állandó, közben volt gépcsere bőven. De olyan régi valahogy már, hogy a realtek programja win 10-en nem az ami eredetileg volt, ebben nincs semmi ilyen extra.
-
törölt tag
válasz
FireShadow #13311 üzenetére
A játékok hangja LPCM. Ebből öt csatornát analógon vagy HDMI-n lehet átvinni, optikán (S/PDIF-en) csak sztereót.
Némelyik hangkártya képes Dolby Digital és/vagy DTS streambe kódolni, úgy lehet optikán is 5.1-ed a játékok alatt. Nem tudom megmondani, hogy melyik hangkártyával és mennyire működik ez jól. A "Dolby Digital Live" és "DTS Connect" kifejezésekre érdemes keresni.
-
FireShadow
senior tag
válasz
lesko.egon #13306 üzenetére
Nagyon sokáig filmeken kívül analógon használtam 5.1, játékoknál az volt a legjobb meg ha jó a hangkártyád akkor zenére is. De amikor elkezdett ciceregni a hang ami jött a gép felől akkor jött nálam az optikai korszak, aholis a logiban levő DAC csinálja az analóg hangot így már nem volt cicergés. Viszont úgysejtem hogy optikain, hacsak nincs DD/DTS kódolva ami valszeg sose, akkor csak sima stereo. Nem játszom túl sokat de nem emlékszem arra hogy valami nagyon surround lett volna a játékok hangja. Javítsatok ki ha tévedek, de nincs 5.1 hacsak nem ismeri fel a kodeket, nincs 6ch direct.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
lesko.egon #13309 üzenetére
Ártani nem fogsz vele.
-
lesko.egon
csendes újonc
Én is azt vettem észre,hogy csak folyamatos terhelésnél melegszik nagyon.Lehet a mélyre rakok egy ventit,bár már én is általában 30%-on hallgatom.Köszi a tippeket !
-
kaboska
aktív tag
válasz
Helló! BUÉK neked is
Nekem 12 éve van meg az 5500-am azóta a radiátor előtt van kb.30cm-re a mélynyomó!Semilyen hűtést nem használtam pedig ennyi év alatt nagyon sokat volt hajtva film,játék zene.Ilyenkor pedig a radiátor is tolja a meleget.Lehet hogy széria függő de szerintem nem melegszenek annyira max ha állandóan full-on van használva.De szerintem ha minőségi hangot etet vele az ember akkor fél hangerőn is nagyot ütTehát szerintem nem nagyon kell ezeket külön hűteni.Ez az én tapasztalatom!
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Nekem van ventilátor a mélyladan, és a podon.
-
lesko.egon
csendes újonc
Sziasztok!BUÉK!
Végre sikerült találnom egy megkímélt 5500-at
Ami tönkrement az itt maradt tartalékba...Kiderült nem a pod hanem a mélyláda adta be a kulcsot.Most van 2 tökéletes pod-om(led nélkül) és +5 satellitem tartalékba
Kérdésem az lenne érdemes ventit rakni a mélyláda hűtőbordáira?Annyira nem melegszik most és ilyen max 3/4-ig rakom fe bulikkor erre vigyázok már , mint a hímestojásra
Másik kérdésem az lenne DD , DTS , mindent kiír filmeknél , de ha csak játszok állandóan pcm2.0-át ír...Most egy Forza 5 vagy egy Metro akár egy Days Gone mind 2.0-ban vannak írva??Optikán vagyok kötve
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Tiger. #13304 üzenetére
Sajnos az utólagos venti itt nem igazán segít.
Van esetleg itt valaki Budapestről, vagy környékéről, aki partner lenne abban, hogy kipróbáljuk, hogy a subom vagy a vezérlőm rossz-e? Elvinném magammal ezeket és megnézhetnénk, hogy a minden komponensében jó rendszerből 1-1 elemet cserélve mikor tűnik el a hang.
Az is jó, ha nálam próbálunk, csak nem akartam plusz terhet róni a másik félre -
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Régóta szívok egy Z5500-zal. Két subom leégett (nem volt túlhajtva), és most nemrég vettem egy harmadikat jofogáson, de úgy tűnik ez is halott. Kinyitva a dobozt látványos hibát (égés-törés stb) nem találtunk, a vezérlő bekapcsol, jelet is érzékeli optikán, elvileg a jelet vissza is küldi a subba, de sem a szatelitek, sem a sub nem szólal meg.
Találkozott már valaki hasonló problémával? Mit lenne érdemes ellenőrizni? Felkerestem a hardveraprós logitech szakit, de nem túl kommunikataív, úgy tűnik nem igazán akar a szereléssel foglalkozni.
Köszi,
Mosqu!to -
szika87
aktív tag
válasz
Tiger. #13300 üzenetére
Pedig hallottam már úgyis, mert egy időben csak optikán használtam, miután eladtam az Prelude hangkártyám (majd jött a SB Z), addig csak optikán használtam mert az alaplapi hangkeltők szemétre valók, maga a rendszer marhajól szólt így is DTS-ben, de ettől függetlenül , szerintem jobban szól analog-on, amikor megjött a hangkártya vissza kötöztem egyből arra (ki kéne próbálnod ha nem úgy használod).
De eleve nem is értem, van egy ZxR-ed, ha optikán használod kvázi olyan mintha nem is lenne, nem használod ki, mert nem a hangkártya dolgozik hanem egyenesen kiküldöd a logitechnek, márpedig annak a beépített egysége közel sincs olyan jó mint a sound blaster kártya.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS ROG csúcslap érkezett, ezúttal a "lopakodó" fajtából
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Mazda topik
- Wolcen: Project Pantheon
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- CPU léghűtés kibeszélő
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K UHD Gaming Monitor garanciával
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- Eladó iPhone 13 Blue 128Gb független Akku 100%
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Dell 16 Inspiron 5625 FHD+ IPS Ryzen5 5625U 4.3Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3134, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest