Új hozzászólás Aktív témák
-
davidsone
addikt
válasz
krisztianAMG
üzenetére
Szerintem igen én Proson event sat 41-re +center-re cseréltem és sokat javúlt a hangzás: teltebb dinamikusabb lett az egész szett, filmeknél meg játéknál jött ki a legjobban ilyen magas hang ficsőrt meg hagyd meg a vájt fülűeknek...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kisninja
őstag
válasz
krisztianAMG
üzenetére
Hát ln lecseréltem a satokat ..... magas hang továbbra sincs.
-
krisztianAMG
senior tag
Teljesen kihalt már a topic?

A szatelitokat érdemes lehet lecserélni egy Kenwood CRS-15 szettre? Szinte ingyen jutnék hozzá egy teljes szetthez, csak nem tudom, hogy érdemes-e vele foglalkozni.
-
krisztianAMG
senior tag
Ha a sub nem hajlandó hangot kiadni magából, de a vezérlő működik, akkor valószínűleg csak a biztosíték szállt el, vagy más hiba is szokott ilyen jelenséget okozni?
Nem az enyém a szett, és nem tudtam még ránézni, de a biztosítékra sokan panaszkodnak külföldi fórumokon. -
teko99
tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Brain75?
-
Darko_addict
őstag
Valaki nem foglalkozik olyan világító-technika alkotásával, ami villog a basszussal együtt?

-
dime27
őstag
Sziasztok!
Tudna vki olyan stereo hangfalpárt ajánlani ami tud bluetooth kapcsolódást de van rajta toshlink optikai bemenet is!
Edifier R2000DB-t néztem de elég huzós áron van megérné szerintetek kiadni 80-90e-et?!
Vmi 50-60e-es ársávban nem lenne vmi hasonló kaliberű
játékos?!
Előre is köszi a segítséget!
-
dime27
őstag
Sziasztok!
Eszembe jutott egy dolog miszerint lehetséges vmi minőségibb hangkábelekkel összekötni a cucc szatelitjeit a mélyládával?! Érdemes erre feccölni h még tisztábban szóljon esetleg?!

Ha igen akkor honnan tudnám a legegyszerűbben beszerezni?!

Előre is köszi a válaszokat!

-
Darko_addict
őstag
Z5500-at használ valaki külső DAC/Amp-pal?
Pl. Asus U7, SB Omni kategória. -
harcikoca
senior tag
Üdv, Over Temperature, Mute on üzenetet kaptam, azóta nem szól. Valaki ötlet? (hagytam hűlni)
-
onry30
újonc
Valaki tudna nekem segíteni?
Z-5500-hoz keresek vezérlőt!
Akinek lenne az ne tartsa magában!
Köszi
-
davidsone
addikt
válasz
raskolnikoff
üzenetére
-
raskolnikoff
őstag
válasz
Kleroo
üzenetére
Nem tudom pontosan melyik a PAX driver, de próbáltam több mindent, egy egyedileg készített pakkot is (egy bizonyos Daniel_K srác driver pakkját - azt hiszem jól írtam a nevét). Plusz próbáltam DSO-t is, de egyik sem műxik. A rendszer nem érzékeli hogy be van dugva a csatlakozó, a Daniel-féle meg azt sem látja hogy egyáltalán van hangkártya a gépben

Nem tudom az alaplapiak milyenek mostanság. REALtek alapból nem egy rossz társaság, csak hát a limitált lehetőségek a lapon ugye.
Hát igen, nem nagyon akarnék megválni a Z5500tól, ráadásul nekem régebbi típus van, megbízhatóan és szépen megy. Ha lesz manim egy jó sztereo hangfalra akkor a TV-hez tervezem berakni a Logit.
(#13078) davidsone: mikor használtad? Sokaknál elszállt az ASUS az anniversary update után.

-
teko99
tag
Hangkártyán gondolkodtam már én is régóta,de ezekhez hülye vagyok. Bajom nincs a logi hangminőségével,de még ennél többet is kilehetne hozni a hangzásából?
Jelenleg egy maximus v extreme lapom van,arról mennek a logik. Aki ért hozzá ránézne hogy ebben milyen a hangkártya,és milyet tudna ajánlani ami ennél jobb lenne? -
PrinceHerceg
őstag
Puszta megerősítésként írnám, hogy anno DE-s egyetemista koromban személyesen is módom nyílt meghallgatni Nyíregyen Narasim kolléga felpiszkált szörnyetegét, és csak szuperlativuszokban tudok beszélni a tuning végeredményéről, mert valóban félelmetes lett! Thanks Álmi!!!
Röviden annyit, hogy immáron nem igen kell mozijegyre költenie, illetőleg Én vagyok az a kedves fórumtag a Civis városból, és azóta nekem sincs visszaút! !

-
davidsone
addikt
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Én ASUS Xonar DSX-et használtam win10 alatt és tökéletes volt! Volt pár hangkártyám meg nem csak Z5500 alatt használtam ár/érték arányban szerintem nagyon ott van

-
Kleroo
veterán
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Xtreme music nekem korrektül működik. (nincs több bug benne mint Win7 alatt
) PAX driverek sem jók?Z-5500 talán a csúcson jött ki, amikor maxra volt pörögve a piac. Nem véletlen hogy 10évet kellett várni egy......khm semmivel sem jobb utódra. Szerintem kb még jól is járt vele a Logi mert olcsóbban lehet gyártani.
A Z-5500-at nem szabad lecserélni amíg nem dob össze az ember egy "normális" házimozit.
Esetleg elgondolkozhatsz még azon, hogy egy jó integrált alaplapi hangkeltős új lapot venni. Szerencsére elég nagy előrelépés volt ilyen téren, nem olyan rosszak. -
Turbolada II
őstag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Ugyanúgy haldokló/halott üzletág, mint a normális hangkártyák piaca.
-
raskolnikoff
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Mármint hogy drága hangkarit ha jól értem.
Azt is jól látom hogy a koax sem nagyon dívik mostanság? Nem tudom mire gyártják ezeket a hangrendszereket. Elnézve mik vannak a neten, szinte semmi jövője nincs a PCs hang/mozirendszereknek.
-
Turbolada II
őstag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Vagy vehetsz hangkártyát "Z-t" használtan.
-
raskolnikoff
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Úgy érted búcsúzzak el a Z-től win10 alatt?
-
Turbolada II
őstag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Pedig nem tudsz mit tenni. Ez van.

-
raskolnikoff
őstag
Rég nem írtam ide

Nos hát az van hogy a jövőre gondolva beruháztam egy w10-re (bár gyűlölöm, de előre gondolkodtam azokra az időkre amikor más nem lesz majd jó, occsóér, na mindegy is), tehát raktam egy teszt systemet. A kártyámat sajnos nem látja. Akármelyik drivert, meg solution packot rakom fel az x-fi xtremegamerhez... Emlékszem hogy a win7 alá is már eléggé problémás volt a karimnak a drivere, valamiért a 8.1 alatt meg tökéletes (nem dobja el, nem fagyogat stb.).
Kérdés/probléma adott, le kéne cserélni a 10 éves kártyámat egyszercsak. Körülnéztem mi a helyzet hangkari fronton, vannak-e újak.
Namármost a kártyák nagy része még mindig a Vistával való kompitibilitással dicsekszik
(mind ASUS és Creative), 40ezreset meg nem akarnék venni - de hát a Z-hez meg kéne valami, és azt se bánnám ha lenne dedikált mikrofonbemenetem (ezen sajna nincs), koax is netán, meg optikai...Ki mit használ w10 alatt, ha egyáltalán bárki használ w10-et? Sokan panaszkodnak hogy romlik a hangminőség win xp óta. Ez is érthetetlen.
Köszi az infókat.
-
teko99
tag
válasz
flushman
üzenetére
hát igen a lényeg lemaradt.

Bemész egy műszaki boltba és kérsz hangszóró kábelt,biztosan lesz métere párszáz Ft.
Hogy romlik-e a hangzás az jó kérdés,lehet hogy romlik de szerintem nem észrevehető,de az is lehet hogy semmi külömbség nem lesz.
A gyárinál vehetsz vastagabbat is nyugodtan. -
flushman
csendes tag
Sziasztok! Kábelt szeretnék Vásárolni a Hosszabbik verziót Van valakinek ötlete hol nézzem meg Ebayen nem találtam ! Villanyszerelő haverom azt mondta hogy ő szerinte ha elviszem a kábelt valami boltba simán lehet helyettesíteni másikkal is amit pl méterre veszek! Van valakinek ebben tapasztalata? Nem romlik a hangminőség illetve nem lesz recsegés ha nem gyári a kábel? (hozzátenném én azt szeretnék) de nem találok!
-
Henker2
addikt
Üdv!
Az 5500 -at szeretném összekötni a LED TV-vel, optikai kábellel.
Az normális, hogy az 5500 paneljának hátulján, az optikai bemenet nem piroslik? Mert a TV-n pirosan világit.
Igy az optikainál no digital data kiirás van.
Segitsetek
-
Darko_addict
őstag
U.i.: Tesóm Logi X-530-án is szól minden hangszóró (de YT-on Chrome alatt nála is csak sztereoba megy).
-
Ursache
senior tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Azt hol látod, hogy 5.1-es hangot kéne streamelnie?
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Vásároltam prémium Spotify előfizetést, de az app nem nyomja a hangot 5.1-en Z5500 + Auzen Prelude 7.1 kombinációban. Ugyanazt csinálja, mint a böngészőn a YT, sztereo megy, de a mélynyomó és a másik 3 hangfal nem. Van egy Stereo 2x hangzásmód Z5500-on, ami lekeveri 4 csatornára a sztereo hangot + mélyet nyomja, de nyegle, erőtlen és vacak a hangzás. 6ch direct-en sajnos nem megy minden, pedig a mélyet csak az adagolja igazán jól. Próbálkoztam a "-- disable sample..." valami megoldással, de csak nem megy. Valami tipp, hogy bírjam rá, hogy nyomja minden hangfalra a hangot folyamatosan?

-
teko99
tag
válasz
Narasim
üzenetére
Ezt a kòkànyolàst ùgy èrtettem mint sokan csinàljàk hogy ezt ide kötöm azt oda,itt-ott blankolgatok forrasztàs nèlkül ès kèsz. Műszerész,vagy èpp hozzàèrtő személy elhiszem hogy tud csodàt művelni. Az a kèrdès hogy megéri-e a fàradtsàgot ès költsèget. Szemèly szerint megvagyok a gyàri teljesitmènnyel is elégedve ès gondolom màsok is.
-
válasz
teko99
üzenetére
ha egy icipicit értenél hozzá, de ha nem is, akkor is legalább !egyszer! hallottad volna a tuningolt rendszer hangját, akkor nem hívnád (meg a többiek sem) kókányolásnak! nem beszólásnak-leszólásnak szánom!!!!!

igen profin lett kivitelezve az upgrade! és évekkel azután, hogy a jbl-eket megvettem hozzá, tehát van összehasonlítási alapom bőven. 33.000 ft volt az 5 hangdoboz. 12 meg a ládája, de az ment tovább írországba.
amúgy ugyan ezt az elvet vallottam, hogy nem kell ezzel foglalkozni, aztán addig magyarázott uncsim, hogy belementem. és nagyon nem bántam meg! nem kell hozzá vájtfül, hogy halld, hogy ég és föld a különbség az eredeti és a tuningolt között.
az emberek hallási memóriája nagyon rossz, de ez a mod olyat dob, hogy az én félbotfülem is egyértelműen hallotta, hogy ezt brutál jó lett.
egy fórumtárs jött át kipróbálni debrecenből. utána ő is tuningoltatott uncsimmal!
akit érdekel átjöhet nyiregyre kipróbálni!
-
kaboska
aktív tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Nekem 2009 óta van Z5500-öm!Ha váltanák mit ajánlanál helyette "igazi minőséget "?Első sorba filmekhez használom de sok zenét is hallgatok!Kösz!
-
an0ny
tag
üdv! ezt próbálta már valaki?
Almi's Logitech Z-5500 Mod (High-End upgrade for the speaker system) -
Makika15
csendes tag
válasz
poli27
üzenetére
ok, sorry, nem tudtam, töröljem?
( nem tudom mennyit érhet, az egészek mennek 55-60 ért kb, disztrinél dolgoztam és 1 raklappal küldött a gyártó anno, mert a visszáru 90%-a fejegység hibájából volt, és nem kellett az egészet kicserélni, bár az enyém 7 éve hibátlanul megy
, gondoltam eladom, most találtam meg költözésnél
) -
Makika15
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy új, még sose használt Z-5500 fejegységem! Esetleg érdekelne vkit itt?
Átvehető Budapesten, a XVI. a XVII. és a XV. kerületben. -
teko99
tag
én tudtam rosszul,nekem valaki rosszul mondta a számozásukat még régen.
Akkor ezek szerint ezeket is úgykell értelmezni mint a gumikon a DOT számot..
-
davidsone
addikt
válasz
csupa csaki
üzenetére
a POD hátulján is rajta van
-
teko99
tag
hmm értem. Akkor viszont a 015-ös pid szám a különös,mert az az első szériára utal..
-
teko99
tag
válasz
csupa csaki
üzenetére
neked hogy olyan fejhallgató van a bekapcs gomb helyett? csak most nézem a képet..
-
davidsone
addikt
válasz
csupa csaki
üzenetére
aztán ne sírjál mikor becsípődik a derekod'
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
davidsone
addikt
válasz
csupa csaki
üzenetére
Szerintem egy ilyen lenne a legkényelmesebb megoldás:

Én is egy ilyennel kapcsolgatom az éjeliszekrényen a lámpát
-
csupa csaki
tag
válasz
teko99
üzenetére
Szia,
Halvany lila gozom sincs, hogy mikori lehet.
Akkor gondolom ez neked mar termeszetes, hogy hatul lovod le. Es egyben az egyetlen modja az "energiahatekony stand by" modnak. Hat egye fene, ha ez az ara
Nincs osszehasonlitasi alapom az lcd-vel kapcsolatosan, szamomra nem tunik halvanynak vagy kiegettnek, de lentebb csatolok egy kepet, az alapjan meg tudod mondani. Halvanyabb sokkal mint a headphone gomb, talan mondhatni olyan kekes-szurkenek a hattere. -
teko99
tag
válasz
csupa csaki
üzenetére
Szia.
Hát én direkt olyan helyre raktam mindkettőt hogy könnyen hozzáférjek és letudjam áramtalanítani,nekem ez már megszokott,de a teljesítményért cserébe nekem ez volt a minimum hogy kapcsolgatni kell a hátulján

Hát a 015 az nagyon az első széria,lehet hogy 2010ben kezdték a gyártást? mert akkor valószínű hogy olyan idős. A pod-ja világít még? az első szériásoknak kiég gyorsan állítólag.
-
csupa csaki
tag
Lekestem a szerkesztest, sorry.
A szama PID: R015 Akkor O most 2010 es? Vagy hogy is van ez?
Ha esetleg lenne valakinek egy taviranyito elfekvoben szivesen atvennem, mert azt ugye nem kaptam hozza
-
csupa csaki
tag
Sziasztok.
A napokban lettem boldog tulajdonosa eme remek darabnak. Minden rendben vele, nagyon elegedett vagyok.
(Sound Blaster Audigy 2 ZS-vel hajtom)
Egy aprosag viszont lenne. Gondolom mar volt tema a forumban, de most sajna nincs idom atolvasni az osszes hozzaszolast. Szoval eleg hamar feltunt es rajottem, hogy nincs stand by mod a dragan. Kulfoldi oldalakon utana is olvasgattam a dolognak es annyira jutottam, hogy a headphone gomb egy fel megoldas a dologra, bar ugye igy is van nemi fogyasztasa. Tobben javasoltak, hogy a melyladan erdemes lekapcsolni, csak ugye ez nem megszokott nekem es macera is kicsit (de ha szukseges megszokom)
Tehat a kerdesem az lenne, hogy Ti hogy szoktatok magara hagyni? Melyladan lelovitek vagy csak headphone gomb es irany aludni. Ha az utobbi, akkor mennyire veszes ugy a fogyasztas? Nem szivesen halmoznek fel nagyobb villanyszamlat ha nem muszaj. Enyhebb melegedest is tapasztaltam a pod-on.
Koszi elore is a segitseget
-
szika87
aktív tag
Az jó áron lesz annyiért,szerintem hamar elviszik,elég keresettek a mai napig ezek.
Mire cseréled le egyébként?
Csak mert én tökéletesen megvagyok elégedve mai napig,egy jó hangkártyával beállítással elég ütős cucc szerintem. -
Jimy83
aktív tag
Üdv
Mennyiért lehetne eladni egy 5 éves z5500-at ,minden működik rajt tökéletesen ?
-
kisninja
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Az kiba sok
mondjuk gyanús volt, hogy off ban is melegszik. Amúgy hogy mérted ? külső tápról hajtottad ? vagy csak konnektoros fogy mérő ? -
Satyricon
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
Lehet amiatt lett a neve a z5500

Am Sztem nem sok. Bár lehet azért, mert én 80w ra emlékeztem... O.o
-
kisninja
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Mennyi ?
-
Turbolada II
őstag
Megmértem a Pod fogyasztását. Eszméletlen!

-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Erre valaki?

-
TiposTibi
csendes tag
Üdv! Rég jártam erre!
Lassan 9 éve megvan, és azóta sincs semmi baja -
Satyricon
addikt
válasz
kisninja
üzenetére
Ahha értem.
Akinek van tolómérője otthon(én speciel az enyémet nem találom kb 1 éve) megmérné nekem, hogy a kábel azon része, ami belemegy a csatiba(igen, a fém része)pontosan hány mm?
Am kábel és kábel között van különbség? Természetesen réz kábelt vennék. De azokban is van rossz, ill. jobb minőség? Ha igen, mire kell figyelni?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Nem igazán kaptam választ a pár héttel ez előtt feltett kérdésemre, ami így hangzott(remélem feltettem, nem pedig csak akartam feltenni
)Szóval...
Hangfalkábelt szeretnék cserélni hosszabbra, és vastagabbra. Az eredeti kábeleknek milyen a vastagsága? Ha vastagabb kábelt veszek kb 0,5-1mm-rel, igaz az, hogy több basszust adnak a hangszórók?(nem feltétlen a Z szatellitjeire gondolok)
Szóval első körben az érdekelne, hogy az eredeti kábel milyen vastagságú. ?
-
PepLogan
tag
Hello sracok! Ha valaki megvalna szeretett Z5500-ától szivesen vevő lennek! Irj privit!
-
X Factor
addikt
válasz
geotigris9
üzenetére
Én is már ha 3 sornál többet Írok, ctrl+a ctrl+c-zek végig, mert nem egyszer jártam Így.
-
Ursache
senior tag
válasz
geotigris9
üzenetére
Jelentsd PH!-nak, hogy ezzel kezdjen valamit. Vagy userscript

-
geotigris9
tag
Az agyam eldobom írtam egy kis EGY OLDALAS kis szösze-nettet ide több éves tapasztalatok után erre mire befejeztem az egy órás írást és ok.ézom nem vagyok már belépve...............

És az egész írás eltűnt persze így írjon is ember fórumba PH meg aztán tényleg ritkán írogatok.
Egy mondatos lesz a véleményem nem írom le újra ...
Több éve használom minden különösebb gond nélkül és most is éppen teszi a dolgát kiváló hangminőségben.
-
Satyricon
addikt
-
szika87
aktív tag
Ezigen, szép összeállítás,de a szives párna tényleg vicces

Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- APPLE Airpods PRO 3 , Airpods 4 Airpods Iphone 14 15 16 17 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

mondjuk gyanús volt, hogy off ban is melegszik. Amúgy hogy mérted ? külső tápról hajtottad ? vagy csak konnektoros fogy mérő ?